Yasak süresince bakın nereler açık!

Liselere Geçiş Sınavı nedeniyle 20 Haziran 2020 cumartesi günü belli saatler aralığında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. 09.00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 15.00’te sona erecek. Şehirler arası toplu ulaşım araçlarını kullanacak olanlar ya da fırın, markete gidecek olanlar son durumu araştırıyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile LGS genelgesi gönderildi. İşte detaylar…

Yasak süresince bakın nereler açık!

LGS ve YKS günleri uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesi ana hatlarıyla şöyle:

– 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

– 27 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için de 09.30 ile 15.00 arasında sokağa çıkmak yasak.

– 28 Haziran’da yapılacak YKS’nin ikinci oturumu için de 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç 81 ilde yasak uygulanacak.

– Gerek LGS gerekse YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını; özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

– LGS ve YKS sınavlarına girecek adayların T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması amacıyla tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri, LGS sınavı öncesine denk gelen 18-19 Haziran günleri saat 20.00’a kadar, LGS sınavının yapılacağı 20 Haziran 2020 Cumartesi günü ise 07.00-13.00 saatleri arasında açık olacak.

– YKS sınavı öncesine denk gelen 25-26 Haziran günlerinde de nüfus müdürlükleri saat 20.00’ye kadar, YKS sınavının yapılacağı 27 Haziran 2020 Cumartesi günü ise 07.00-13.00 saatleri arasında hizmet verecek.

– YKS sınavının yapılacağı 28 Haziran’da ise 07.00-16.00 saatleri arasında nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

TOPLU TAŞIMADA DAHA ÇOK SEFER

– LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı günlerde başta sınava girecek adaylar ve yakınları ile sınav görevlilerinin (otobüs, minibüs, dolmuş, taksi gibi) şehir içi toplu ulaşımlarında herhangi bir aksama olmaması için belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve ihtiyaca göre sefer sayıları artırılacak.

– Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

MARKETLER AÇIK OLACAK

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı gün ve saatlerde, ekmek üretiminin yapıldığı fırın, unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı-satıldığı iş yerleri açık olacak. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri de açık.

Engelli kişiler hariç diğer vatandaşlar araç kullanmamak şartı ile evine en yakın market, bakkal ve fırınlara giderek ihtiyaçlarını alabilecek. Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları açık olacak. Daha önce uygulanan sokağa çıkma yasağındaki kurallar geçerli olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X