Yaşam merkezi için çalışmalar başladı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, İnegöl Belediyesinin tahsis ettiği Huzurevi eski binasının bulunduğu alanda Sağlıklı Yaşam Merkezi projesini hayata geçirecek.

Yaşam merkezi için çalışmalar başladı

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Belediyesi Huzurevi’nin yeni yerine tanışmasıyla boşalan binanın yıkımı, yine İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’da 7. Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni İnegöl’e kazandıracaklarını söyledi.

Huzurevi eski binasının yıkımının tamamlanmasının ardından İnegöl’deki birinci basamak sağlık hizmetleri, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Merkezi projesi ile tek çatı altında toplanacak. İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin içinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Ergen Çocuk Merkezi Aile Sağlığı Merkezleri gibi birimler yer alacak. Ayrıca, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de bu merkeze taşınacak.

Binanın 2018 yılı sonuna doğru tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X