Yaşam savaşı

Endonezya teknelerde mahsur kalan Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmenleri arama kurtarma çalışmalarına başlarken, Papa Franciscus da denizdeki Müslümarlar için endişe duyduğunu açıkladı.

Yaşam savaşı

Myanmar ve Bangladeş’ten kaçarken açık denizde mahsur kalan göçmenler için Endonezya harekete geçti. Halen 2 bin kişinin yaşam savaşı verdiği denizde Malezya ve Myanmar’ın ardından arama kurtarma operasyonu başlatan Malezya’nın çalışmaları, sadece ülkenin kara suları ile sınırlı olmayacak. Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko, kurtarma gemilerinin tekneleri Endonezya karasularına çekerek yardım edeceğini bildirdi.

DENİZDE İKİ BİN GÖÇMEN

Güneydoğu Asya ülkelerini, göçmenleri korumak için daha fazla çaba göstermeye davet eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ne olursa olsun göçmenlerin kurtarılması gerektiğini bildirdi. Ban, vatanlarındaki tehlikelerden kaçan göçmenlerin, tekrar oraya gönderilmemesi gerektiğini dile getirdi. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ise, Güneydoğu Asya’da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirdi.

PAPA’DAN ENDİŞE AÇIKLAMASI

Vatikan’dan da endişe açıklaması geldi. Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Myanmar’daki zulümden kaçan ve açık denizde yaşam savaşı veren Arakanlı Müslümanlar için derin endişe duyduğunu söyledi. 

Aziz Petrus Meydanı’na bakan çalışma ofisinin penceresinden Angelus Duası’nı yapan Papa, “Andaman Denizi’ndeki, Bengal Körfezi’ndeki Rohingyaların durumunu büyük endişe ve yürek acısıyla takip ediyorum” ifadesini kullandı.

Rohingyaların, Myanmar’daki etnik zulümden kaçtığını belirten Papa Franciscus, “Büyük acılar ve tehlikeler karşısındaki bu insanlara kollarını açan ülkelerin çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Uluslararası toplumu insani yardım konusunda teşvik ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X