Yaşamak için 15 dakikalığına ‘hayattan koptu’

Konya’da ana atardamarında 6 santimetre çapında yırtık olan hasta, vücut ısısı 24 dereceye kadar düşürülüp, kalp, beyin ve kan dolaşımı gibi fonksiyonları 15 dakika durdurularak ameliyat edildi.

Yaşamak için 15 dakikalığına ‘hayattan koptu’

Konya’da kalbinden çıkan ana atardamarda 6 santimetre çapında yırtık olduğu için hemen müdahale edilmesi gereken hasta, vücut ısısı 24 dereceye kadar düşürülüp, kalp, beyin ve kan dolaşımı gibi tüm fonksiyonları 15 dakikalığına durdurulduktan sonra ameliyat edildi. Makineye bağlı olmadan bir süreliğine “hayattan kopan” hasta, aort damarının onarılmasıyla sağlığına kavuştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Enes Topcu (46) berberde tıraş olurken sırtında ağrı hissetti. Daha önce kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçiren berber Abdullah Altuner, kalp krizi geçiriyor olma ihtimali bulunduğunu söyleyerek, Topcu’ya bir doktora başvurmasını önerdi. Topcu ise kas ağrısı yaşadığını düşünerek, kalp rahatsızlığı olanlar için önerilmeyen ve bu konuda kapısında da uyarı yazısı bulunan hamama iki kez gitti. Bir süre sonra rahatsızlığı ilerleyen ve kaldırıldığı hastanede iki kez duran kalbi çalıştırılan Topcu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

5,5 saat süren operasyonla sağlığına kavuştu

Ana atardamarındaki ciddi yırtık nedeniyle hemen müdahale edilmesi gereken Enes Topcu’nun ameliyatı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Kalp, beyin, kan dolaşımı gibi tüm fonksiyonları 15 dakikalığına makineye bağlı olmadan durdurulan ve tıbben “ölü” sayılan Topcu, 5,5 saat süren başarılı operasyonda damarının onarılmasıyla sağlığına kavuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X