Yaşandı ve bitti artık bugüne bakalım

Geçmişten gerekli dersleri çıkardıklarını belirten Sağlam, “Biz bugün ne yapabiliriz ona bakmalıyız. Antalyaspor maçıyla birlikte tüm Türkiye’ye güzel bir birliktelik örneği sergileyebiliriz” dedi.

Yaşandı ve bitti artık bugüne bakalım

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, OLAY TV’nin lider programı FİNAL’in Özlüce Tesisleri’nde canlı yayın konuğu olurken, yeşil beyazlı camiaya önemli mesajlar verdi. Eskişehirspor maçında hiç yaşanmasını istemediği şeylerin gerçekleştiğini ve buna çok üzüldüğünü belirten Sağlam, geçmişten ders çıkarıp bugüne bakmanın Bursaspor’un menfaatine olduğunu belirtti.

ŞANSSIZ OLAYLAR YAŞADIK

Programda sorulara içtenlikle cevap veren Sağlam şöyle konuştu: “Bursa bizim için çok farklı bir şehir. Bursaspor’un hayatımızdaki yeri farklı. Önceki dönemde çeşitli sebeplerle ayrılmak zorunda kaldık. 2,5 yıl sonra teklif aldık. Bunu her ne koşulda olursa olsun kabul etmemiz gerekiyordu. Çok mutlu oldum buraya tekrar geldiğim için. Geçmişteki 4 yıllık dönemde Bursa şehrini ve camiayı çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Yeniden o başarıları yakalayacağımız düşünüyorum. Hazırlık döneminde ve kamp sonrasında şanssız olaylar yaşadık.”

ÇIKIŞ HIZLI OLACAK

“Ancak bazı şeyler yaşanacak. Ne kadar ağır olursa yaşanan şeyler kazanılan zaferler o kadar güzel oluyor. Başlangıç sıkıntılı geçti ama yavaş yavaş takım oturmaya, oyuncular birbirini anlamaya başladı. Her beraber oynadıkları dönem kendi performanslarını artırırken, takım da daha iyi konuma geldi. Antalya maçının da çok iyi geçeceğini tahmin ediyorum. O maçın ardından çıkışın hızlı bir şekilde olacağını düşünüyorum.”

GEÇMİŞLE YAŞANMIYOR

Geçen sezonki takımdan 8’i oyuncunun ayrıldığını, yerlerine gelen futbolcuların birbirlerine uyumu sağlamanın kolay olmadığını vurgulayan Sağlam şöyle devam etti: “Bu sıkıntıyı sezon başında yaşamak belki de bizim için hayırlı oldu. Ancak öğrendim ki futbolda başarılı olacaksın. Herkese saygı duyuyorum. Eskişehirspor maçı sonrası yaptığım açıklamalar nedeniyle gerçek Bursasporluları üzdüysem kusura bakmasınlar. Biliyorum ki onlar da Bursaspor’un iyi olmasını istiyorlar. Şunu anladım; geçmişle yaşanmıyor. Geleceğin garantisi yok. Biz Bursaspor’u iyi bir yerlere getirmek için uğraşacağız.”

FİTİLİ BURSA’DAN ATEŞLEYELİM

“Geçen sezonki takımdan herkes övgüyle bahsediyordu. Ama o takım oluşana kadar geçen sürece de bakmak lazım. Yeni katılan oyuncu sayısı azdı. Demek ki takımın uyumu gidermesi için belli bir süre geçmesi gerekiyor, bunu kaçırmamak lazım. Zamana ihtiyacımız vardı. Bursaspor’u seven insanlar üzülüyorlar ama biz yeni bir takımız. İnsanlar tepkisinde haklıydı. Biz de bu tepkiye tepkiyle karşılık verdik. Duygu patlaması yaşadık. İnsanların birbirini sahiplenmesine ihtiyacımız var. Cumartesi günü taraftarımızla birlikte tüm ülkeye güzel bir mesaj verelim istiyorum. Birbirini sahiplenme nasıl olur ülkeye saçalım. Fitili ateşleyelim.”

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYALIM

“Ülkenin buna ihtiyacı var. Futbolda başarı sadece çok para harcayıp, çok iyi oyuncuları alıp, tesislerinizin iyi, taraftarınızın çok iyi olmasıyla gelmiyor. Bütün dinamikleri bir kabın içinde yoğurup, her unsur birbirini desteklediğinde oluyor. Şampiyonluk dönemiyle bugün arasında çok büyük fark var. Ama biz istersek yeniden birbirimize kenetleniriz. Sorumluluk alırız. Herkes taşın altına elini koyar ve bu işi başarırız. İnşallah cumartesi günü tek yürek olup bu işin kıvılcımını yakarız.”

Gidenlere kırgınım

Sağlam, Almanya kampı sonrası takımdan ayrılan oyunculara sitem ederek, “Bir oyuncu takımdan ayrılmak isteyebilir ama bunu nezaket çerçevesinde yapması gerekir. Ben bu takımda oynamak istemiyorum falan denmesi kırıyor. Tarzları sıkıntı oldu. Ancak, profesyonellikte bu var. Eğer bir oyuncu bir yerde durmak istemiyorsa onu tutamıyorsunuz. Tutmamak da lazım” dedi.

İstediklerim alındı

Ertuğrul Hoca, sezon başında çok önemli isimlere talip olmalarına rağmen kadroya katılan oyuncuları kendisinin istediğini söyledi.

17 transfer yapıldığını, Sedat Berisha ve Erdem’in kendisinden önce alındığını vurgulayan Ertuğrul Hoca, şöyle konuştu: “Erdem zaten deneyimli bir isim. Özellikle Yeşil Bursa için alınan oyuncular var. Bunlar dışında alınan her oyuncu benim onayımla alındı. Transferde 2 kriter var. Önce kulüp ekonomisi. Seyrettiğimiz Fernando Gago, Marco Mathias, Sako, Kucka gibi çok iyi oyuncular vardı ama ekonomik durum gereği alamadık.”

ÖDEMELER GÜNÜNDE

“Ciddi oyuncularla ilgilendik. Onların yerine farklı oyuncular aldık. Dzsudzsak portföyümüzde yoktu ama daha sonra menajerleriyle görüştük. Mutsuz olduğunu öğrendik ve şartlar oluştu. İyi oyuncular aldık. Daha iyileri var mıydı, vardı ama kulübün ekonomisini de düşünmek gerekti. Oyuncuların alacaklarını günü gününe ödeyen 1-2 kulüpten biriyiz.”

BATALLA’YI SONRA KONUŞALIM

“Batalla bizim dönemimizde geldi. İlk geldiğinde fiziksel olarak zayıftı. Antrenmanları yarıda bırakıyordu. Sonrasında sorumluluk aldı. Şu anda Cuenca da yaşadığımız olayı onda yaşamıştık. Bana sorarsanız Batalla’yı takımımda görmek isterim. Ama ekonomik durum var. Bence Batalla işini sonra konuşmalıyız.”

Ben de rahatsız oldum

“Fenerbahçe maçının özellikle ilk yarısındaki silik futboldan ben de rahatsız olum. Ama şunu unutmayalım ki hiçbir antrenör oyuncularına ileri çıkmayın demez. Biz 5 ofansif oyuncuyla oynuyoruz. Ben de o futboldan rahatsızım. Eskişehir bizim için dönüş maçı oldu. İlk maçlara oranla daha fazla pozisyona giren bir takım vardı. Rize maçında 3 gol attık. Antalya maçında daha iyi olacağız.”

KADRO YAPARKEN ZORLANIYORUM

“Rize maçı öncesinde son antrenmana 27 oyuncuyla çıktık. Bunun sebebi biz karakterli ve profesyonel bir oyuncu grubumuz var. Tabii bu kadrodan 11 oyuncu sahaya çıkıyor. 7 yedek, böyle olunca dışarıda kalan oyuncular oluyor. Kadroya giremeyenler üzülüyor tabii. Geniş bir kadromuz var. Bu avantaj. Kupada geniş kadroya ihtiyacımız olacak. Özellikle aralık ve ocak ayları yoğun geçecek.”

GÜZEL YERLERE GELECEĞİZ

“Ben bu takıma oyunculara, başkana, taraftara ve şehre sonuna kadar güveniyorum. Bu takım bu işi başaracak ve çok daha güzel yerlere gelecek. Daha önce yaptığımız gibi başarıda istikrarı da yakalayacağız. Ama yapmamız gereken kenetlenelim, birbirimize destek olalım ve birbirimizi anlamaya çalışalım.”

6 maç 18 puan

“Bursaspor olarak biz bundan sonra oynayacağımız her 3 puanı almak istiyoruz. Önümüzdeki 6 maçta 18 puan da alabiliriz. Ancak, olmazsa en az kayıpla geçmek için mücadele edeceğiz.”

Timsah Arena’da çalışacağız

“Önümüzdeki hafta bir antrenmanı Timsah Arena’da yapabiliriz miyiz diye çim uzmanımız Muhittin beye sorduk. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren antrenmanlara orada da başlayacağız.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X