Yaşar Poyraz’dan çağrı var

İnşaat Mühendisleri Odası Çağdaş Mühendisler Grubu Başkan Adayı Yaşar Poyraz, 21 Şubat’ta gerçekleşecek genel kurul öncesi meslektaşlarına çağrı yaptı.

Yaşar Poyraz’dan çağrı var

Poyraz: “Gelişim için değişim şarttır”

Bu genel kurulu diğerlerinden daha  anlamlı kılan; senin, mesleğimiz, odamız  ve kentimizin geldiği noktada takınacağın tavırda, alacağın sorumlulukta gizli. Senin mesleğimizin onuru ve genç meslektaşlarımızın geleceği için  harekete geçerek değişimi başlatman, mühendis olmanın en temel gerekliliğini oluşturmakta.

Biz mühendisler istersek değişim kaçınılmazdır. Onun için gün harcımızı dayanışma ile karma günüdür. Gün, yan yana durma günüdür. Meslek odamız bünyesinde birlik için , geleceğe yön vermek için, mesleğin onuru için, özgür bir meslek odası için, güçlü ve paylaşımcı bir meslek odası için değişim şarttır. Uzun yıllardan beri alışılagelmiş, sıradanlaşmış meslek odası anlayışından, dinamik, özgür, irdeleyen, sorgulayan, ses veren, yol gösteren katılımcı ve çözüm üreten bir meslek odası için değişim şarttır.

Düşünmeyi, öğrenmeyi, araştırmayı,  sorgulamayı ve özellikle çözüm üretip yol göstermeyi hedef edinen, çağdaş bilgilerle donanmış bir meslek odası için değişim şarttır. Yerel kültürüne sahip çıkan , tüm farklılıklara saygılı , yaşadığı kentin ve ülkenin geleceğine sürdürülebilir bir vizyon ile bakan bir oda için değişim şarttır. Geçmişinden emanet olarak devraldığı  tüm kültürel , mesleki , manevi   ve çevre  değerlerini daha nitelikli bir halde gelecek kuşaklara devretmek ile sorumlu olduğunun bilincinde olan bir meslek odası için değişim şarttır.

 

Sevgili meslektaşlarım, biliyor ve inanıyoruz ki;  değişim gençlerle başlayacak, gençlerle yükselecek.  Biz gençlerimizin tüm kademelerde  etkin ve yetkin şekilde görev almasını amaç edinen bir vizyon ile yola çıktık. Bizler genç meslektaşlarımızın mesleğin etik değerlerini, sahadaki vizyonunu ve tecrübelerini kendilerine anlatacak ve öğretecek tercih ettiği çalışma alanında tecrübeli bir meslektaş yönlendirmesini  yapabilecek bir meslek odası istiyoruz.

 

Tüm meslektaşlarımın görev üstlendiği alanlarda yaşayabilecekleri hukuksal sorunlarını profesyonel anlamda çözecek , haklarını koruyacak , meslektaşımın yanında olacak bir oda için değişim şarttır diyoruz. Meslektaşlarımızı mesleki mali mesuliyet sigortası güvencesi  sağlayacak bir oda için değişim şarttır diyoruz.

 

Kapalı kapılar ardında yönetim kurulu toplantıları yerine , mühendisler  meclisine dönüşen, birlikte karar alan, ortak akla inanan, birlikte savunan bir meslek odası anlayışı için değişim şarttır diyoruz. Meslek odamızın vizyonunu geçmişten geleceğe taşıyacak, geçmiş dönem tüm başkanlarımızdan oluşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlar danışma konseyi oluşumu için değişim şarttır diyoruz.

 

Mirasyedi değil, geleceğe ışık tutacak bir oda için değişim şarttır diyoruz. İnşaat mühendisleri odası Bursa Şubesi  Kütahya, Bilecek veya Yalova temsilciliği değil; inşaat mühendisleri odası  Kütahya, Bilecik, Yalova şubeleri için hatta şube değil, özgür birer meslek odasının mücadelesi için değişim şarttır diyoruz.

 

Sevgili meslektaşım, 21 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerde demokratik tercihini kullan. Ancak meslek odamızın üstlendiği sorumlulukları yerine getirebilmesi için seçimlerden sonrada düşüncelerin, önerilerin ve mesleğimize yüklediğin vizyon ile meslek odana sahip çık.

 

Hep birlikte el ele, hep birlikte onurlu ve saygın bir geleceğe ulaşmak için “Gelişmek için değişim şarttır” diyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X