Yaşı küçük derecesi büyük!

9 yaşındaki Eda Özrodop, yüzme ve koşudan oluşan Aquatlon yarışlarında 4 birincilikle Türkiye şampiyonu olarak Bursa’nın gururu oldu.

Yaşı küçük derecesi büyük!

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlediği yüzme ve koşudan oluşan Aquatlon yarışlarına ferdi lisansla katılan Bursalı sporcu 9 yaşındaki Eda Özrodop performansıyla adeta parmak ısırttı.

A 1 bayanlar kategorisinde katıldığı 4 yarışta 4 birincilik alan Eda, Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Bursa Yıldırım Şehit Polis Bülent Aslan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Eda Özrodop, Türkiye çapında elde ettiği dereceyle okulunun da gurur kaynağı oldu.

KÜRSÜDEN İNMEDİ

21-22 Mayıs’ta Anadolu Yıldızlar Ligi finallerinde 50 metre kurbağada Türkiye üçüncüsü, 1 Haziran’da Okullararası Yüzme İl birinciliği’nde 50 metre kurbağa ve 100 metre karışıkta Bursa birincisi olan Eda, 17 Mayıs’taki İznik Aquatlonu’nda birinciliği kimseye kaptırmamıştı.

21 Ağustos’ta İstanbul’da, 4 Eylül’de Eğirdir’de, 16 Ekim’de de Alanya’da birinci olan Eda Özrodop, genel toplamda da 27 bin 500 puanla Türkiye Şampiyonu olup yaş grubunda büyük bir başarı elde etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X