Yaşlı adam polisleri şaşkına çevirdi

Bursa’da 47 yıllık ehliyetname ile trafik kontrolüne takılan 80 yaşındaki Hilmi Uslu, polisleri bile şaşkına çevirdi.

Yaşlı adam polisleri şaşkına çevirdi

İnegöl ilçesi Mesudiye Mahallesi ile Şipali Mahallesi arasındaki yol üzerinde rutin uygulama yapan Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, oldukça eski olan traktörü durdurarak, sürücüye ehliyet ve ruhsat sordular. Traktör sürücüsü yaşlı adam, görevlilere istedikleri sürücü belgesi ve ruhsatı verirken, 47 yıllık “Şoför Ehliyetnamesi” emniyet ekiplerini şoke etti. 80 yaşındaki Hilmi Uslu’nun 1968 yılında aldığı sürücü belgesi tarihi eser özelliğine sahip. 

Emniyet ekiplerinin sürücü belgesini sorgulatması üzerine, F sınıfı ehliyete sahip olan yaşlı adama, yeni ehliyet alması konusunda uyarıda bulunuldu. 1968 yılında alınan defter şeklindeki sürücü belgesinin üzerinde “Şoför Ehliyetnamesi” yazısı da dikkat çekti.

“ÖLÜNCEYE KADAR KULLANACAĞIM”

Emniyet ekipleri, yeni ehliyet sistemine 1990’lı yıllarda geçildiğini hatırlatırken, sürücü Hilmi Uslu, “1968 yılında aldığım sürücü belgemi bu yıla kadar kullandım. Daha önce de emniyet ekiplerinin uygulamalarında ehliyetimi gösterdim, bir sorun olmadı. “Değiştir” dediler ama yine değiştirmedim. Ölünceye kadar bu ehliyeti kullanmak istiyorum. Ben ölünce ehliyeti kim istiyorsa ona versinler. İsterlerse müzeye versinler, fark etmez” dedi.

İKİ DEFA CEZA YEDİM

Tarihi eser sürücü belgesi yüzünden hiç ceza yemediğini aktaran yaşlı sürücü Uslu, “İki defa hayatımda ceza yedim. Cezanın nedeni de traktörümün römorkunda insan taşıdığım içindi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X