Yaşlılar için gündüz bakımevi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TBMM’de kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sosyal yaşamın gelişimine katkı sağladıklarını söyledi.

Yaşlılar için gündüz bakımevi

Şahin, optisyenlere ve gözlükçülere birlik ve oda kurma hakkı verildiğini kaydetti.

Yeni yasayla Sosyal Hizmetler Kanunu’nun da değişiklik yaparak yaşlılar için gündüz bakımevi açılmasına imkân sağladıklarına dikkati çeken Şahin, ‘’Sosyal hizmet kuruluşları arasında sayılan ve sadece engelli bireyleri kapsayan ‘Aktif Yaşam Merkezi’ yeni düzenlemeyle yaşlıları da kapsayacak. Yasa, engellilerin yanı sıra, yaşlıların yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması amacıyla, gündüz bakım evi açılabilmesine olanak sağlayacak” diye konuştu. Şahin, yeni düzenlemede tüketicilere ilişkin maddaleragili de düzenleme bulunduğunu kaydetti. Şahin, tüketicinin taraf olduğu uyuşmazlıklarda, icra takibinden önce, Tüketici Hakem Heyetine başvuru zorunluluğunun kaldırıldığını, ayrıca tüketici hakem heyetlerine başvuru için belirlenen parasal sınırların yükseltildiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X