Yaşlılar için ‘Oturarak Voleybol Ligi’ geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü bünyesindeki 32 huzurevinde kalan 65 yaş üstü bireyler için aralık ayında başlayacak bocce liginin ardından oturarak voleybol branşı için de lig çalışmaları yürütülüyor.

Yaşlılar için ‘Oturarak Voleybol Ligi’ geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, aralıkta başlayacak, huzurevlerinde kalan 65 yaş üzeri yaşlıların takımlarıyla yer alacağı “Yetişkin Gençler Bocce Ligi”nin ardından oturarak voleybol branşı için de lig çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

 

Gümüş, bir program kapsamında geldiği Bursa’da, AA muhabirine açıklamada, Türkiye’nin en büyük kulübü olma yolunda ilerlediklerini, en çok taraftara sahip kulüp olabileceklerini ifade etti.

 

Bakanlık çatısı altında 2 yıl önce kurulan kulübün, 81 ilde 81 şubesi olan devasa bir kurum haline geldiğini vurgulayarak, “Şubelerimizde şu anda çocuklarımıza (yetiştirme yurdu, sevgi yuvası, çocuk evlerinde kalan), 18 yaş altı bireylere ve engelli çocuklarımıza yönelik spor hizmetini sürdürüyoruz. 26 branşta faaliyet gösteriyoruz, federasyonlara çalışan fabrika gibiyiz. 15 bin çocuğumuz, 8 bin yaşlımız var sporcu olarak.” dedi.

 

Bocce’nin ardından 65 yaş üstü bir lig daha

 

Gümüş, huzurevlerinde kalan 65 yaş üste yaşlılar için ikinci bir branşta daha lig çalışmaları yürüttüklerine vurgu yaparak, şu değerlendirmede bulundu:

 

“Yaşlılarla ilgili ikinci bir branşımız var ‘chair-volley’ dediğimiz, oturarak voleybol, o da çok regreaktif bir branş. Onun da altyapı çalışmalarını yapıyoruz, antrenör eğitimleri devam ediyor. İnşallah onu da önümüzdeki sene gündeme getireceğiz. O da yine lig usulü olacak çünkü huzurevi sayımız oldukça fazla. Bütün huzurevlerimizde kalan yaşlılarımızın bir şekilde bir fiziksel aktiviteyle iştigal etmesiyle ilgili politikamız var. Onu eyleme dönüştürmeye çalışacağız.”

 

Bocce sporuyla ilgili alt yapı çalışmalarını ocak ayında başlattıklarını belirten Gümüş, şunları söyledi:

 

“Bocceyi ülkemizde tamamen yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla profesyonel bir lig oluşturuyoruz. Kurumumuzun çatısı altında 89 huzurevi var ve hepsinde aynı şekilde faaliyet başlatılıyor. Aralık ayı itibarıyla bölgesel lig, daha sonra buralardan çıkan takımlarımız Türkiye Şampiyonası’na gelmeye hak kazanacaklar. Federasyonun faaliyet programına da sokuldu bu, dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı da tanımış oldu bu bölgesel ligi. Aktif yaşlanma politikasına uygun olarak Türkiye’de ilk defa bu spor aktivitesini başlatmış olmanın gururunu yaşıyoruz.”

 

Gümüş, 65 yaş üstü sporcuların takımlarıyla katılacağı bocce ligine gelecek süreçte dışarıda bu işe gönül vermiş, “Ben de bu sporu yapmak istiyorum” diyen tüm yaşlıların da katılabileceğini belirtti. Gümüş, “Sadece Bakanlık bünyesindeki huzurevlerinde değil, dışarıdaki yaşlılarımızı da lisanslı sporcu kimliğine ulaştırabilecek durumdayız artık. Türkiye’nin en büyük spor kulübü olmaya aday bir kulübüz. Muhtemelen en çok taraftarı olan kulüp olacağız. Şu anda federasyon seçimleri var, bu seçimlerde de çok etkiniz. Birçok federasyonda oy hakkı olan bir spor kulübü haline geldik.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X