Yaşlılıkta egzersiz önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Bahadır, yaşlılıkta günlük yapılan egzersizin önemine değindi.

Yaşlılıkta egzersiz önemli

İnsanların kendilerine ve yakınlarına yaşlı olduklarını hissettiren hastalıkların kas iskelet sistemi hastalıkları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cengiz Bahadır, “Son 50 yıldır ortalama yaşam süresinin uzamasına bağlı olarak dünyada ve ülkemizde yaşlı nüfus hızla artmaktadır. Dolayısıyla yaşlılarda görülen hastalıkların oranları da artmaktadır. Koroner kalp hastalığı, hipertansiyon, KOAH, kalp yetmezliği, nörolojik hastalıklar, diyabet, eklem omurga kireçlenmeleri yaşlılarda çok rastlanılan hastalıklardır. Az hareket ederseniz kas kitlesi azalır, ayakta fazla kalmazsanız dengeniz etkilenir, yürümezseniz kemikler ve kaslar zayıflar“ dedi. 

REHABİLİTASYON MERKEZİ

Egzersizin yaşlının olmazsa olmazı olduğunu belirten Prof. Dr. Cengiz Bahadır, “Egzersiz yaşlının fonksiyonel kapasitesine göre doktor tarafından belirlenmelidir. Bu hastalarda rehabilitasyon programı her yaşlı için özel olarak dizayn edilirse sonuçlar ümitsiz hasta yakınlarının bile inanamayacağı düzeyde olumlu olabilir. Çoğu yaşlı bu programa en azından başlangıçta evde yapamayacağı için mutlaka özel bir rehabilitasyon merkezinde başlamalı“ dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X