Yasmani Copello Escobar altın madalya kazandı

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 400 metre engelli finalinde milli atlet Yasmani Copello Escobar altın madalya kazandı.

Yasmani Copello Escobar altın madalya kazandı

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 2. altın madalyamız 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar’dan geldi. 400 metre engellide yarışan Escobar, 48.98’lik derecesiyle 1. oldu ve altın madalyanın sahibi oldu.

Hollanda’da devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ülkemiz adına ilk altın madalyayı Yasemin Can, kadınlar 10 bin metrede kazanırken, 2. altın madalya Küba asıllı milli atlet Yasmani Copello Escobar’dan geldi. 400 metre engellide yarışan Escobar, 48.98’lik derecesiyle 1. oldu ve altın madalyanın sahibi oldu.

Yarışta İspanyol Sergio Fernandez 49.06’lık derecesiyle ikinci, İsviçreli Kariem Hussein ise 49.10’luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye şu ana kadar şampiyonada iki altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Jak Ali Harvey erkekler 100 metrede podyumun ikinci sırasına çıkarken, kadınlar gülle atmada Emel Dereli üçüncü sırada yer aldı.

Geçtiğimiz sezon Pekin’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 400 metre engellide dünya altıncısı olan Yasmani Copello, bu sezon Elmas Lig’de yarış kazanan ilk Türk atlet olarak tarihe geçti. Sezonun yedinci ayağının düzenlendiği Oslo’da 48.79’luk derecesiyle ilk sırayı alan Türk atlet, Avrupa Şampiyonası’nda kazandığı altın madalyayla başarılarla dolu senesini büyük bir zaferle taçlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X