‘Yatırım iştahı artacak’

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun aldığı kararlar, zor bir süreçten geçen sanayici ve işadamlarını mutlu etti. Bursa iş dünyasının çatı örgütü BTSO’nun Başkanı İbrahim Burkay, ”Destekler yatırım iştahını da artıracak” dedi.

‘Yatırım iştahı artacak’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) alınan kararlara ilişkin, ”Piyasada nakit sıkışıklığının olduğu bir dönemde küçük ve orta ölçekli firmalarımıza sağlanan destekler can suyu niteliği taşıyor” dedi.

Burkay, konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye’de işletmelerin yüzde 99,8’nin KOBİ niteliğinde olduğunu vurguladı. Piyasada nakit sıkışıklığının olduğu bir dönemde küçük ve orta ölçekli firmalara sağlanan desteklerin can suyu niteliği taşıdığını dile getiren Burkay, ”Açıklanan önlem paketi aynı zamanda ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ihtiyacımız olan yeni yatırımların da yolunu açıyor. Sunulan destekler, firmalarımızın yatırım iştahını da artıracak. İstihdamın artırılması ve ihracatçıya sağlanan destekler de iş dünyası olarak 2017 yılına umutlu girmemizi sağladı” dedi. Kararların reel ekonomiye etkilerinin orta ve uzun vadede pozitif olacağını ifade eden Burkay, ”Sayın Başbakanımızın taşıdığı heyecanı bürokrasimizin de taşıması gerekiyor. Açıklanan destekler, bir an evvel uygulanmalı. İnşallah el birliğiyle bu zor dönemi de hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.

REEL SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İlker Oral da, “EKK kararları özellikle reel sektörün canlanmasını sağlayacak tedbirleri içeriyor. İstihdamın artırılması, reformların devamı konularında da ekonomiye katkısı olacağına, özellikle KOBİ’lere bir soluk aldıracağına inanıyorum… Ümit ediyoruz ki alınan tedbirler döviz kurlarında olağan dışı artış ve geleceğe yönelik bu yöndeki belirsizlikleri ortada kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

KİLİT AÇILMIŞ OLACAK

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, EKK kararlarının KOBİ’lerin sıkıntılarının bir kısmının aşılmasına katkı sağlayacağını belirterek, ‘Paket KOBİ’lere moral ve motivasyon sağlayacak. KOBİ’ler, borcunun bir kısmını ödeyebilecek, mal alabilecekler. Bu tedbirlerle ekonomideki kilit açılmış olacak” dedi. Girişimcilerin söz konusu desteklerle rahatlayacağının altını çizen Özgenç, artan işsizliğin de azalacağını ileri sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X