Yatırımcıların istikrarı için gerekli adımlar atılıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkedeki yabancı yatırımcıların, faaliyetlerini güven ve istikrar içinde sürdürmelerinin öncelik verdikleri konuların başında geldiğini söyledi.

Yatırımcıların istikrarı için gerekli adımlar atılıyor

Doğrudan yatırım girişlerinin artması için bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Şimşek, Maliye Bakanlığı bürokratlarının tüm bu konular için Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyeleriyle önemli toplantılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu ve Londra’da da çok sayıda uluslararası yatırımcıyla görüşüldüğünü ifade eden Bakan Şimşek, ”Yatırımcıların ülkemizde güven ve istikrar içinde faaliyetlerini sürdürmelerini istiyoruz. Bunun için iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla birçok vesileyle bir araya geliyor, onların sorunlarını dinliyoruz ve gereken adımları atıyoruz” dedi.

Gri alanlar giderilecek

Atılan adımlar çerçevesinde Türkiye’de yabancı yatırımcıların önünü daha da açmak için YASED üyeleriyle de verimli bir toplantı yapıldığını vurgulayan Şimşek, ”Söz konusu yatırımları artırmak için teşvik sistemi ve vergi uygulamalarını iyileştirecek yeni bir çalışma yapacağız. Ayrıca, yatırımcıların sıkça dile getirdikleri mevzuattaki ‘gri alanları’ da gidereceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X