Yatırımcının gözdesi olacak

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Karacabey’de, tarıma dayalı sanayi yatırımları hız kazanacak. Proje ile bölgede yetiştirilen tarımsal ürünlerin ekonomiye yerinde kazandırılabilmesi mümkün olacak.

Yatırımcının gözdesi olacak

AYHAN FİDAN

Tarımsal alanda teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi, bölgede üretilen tarımsal ürünleri işleyip, sınai ürünü haline getirecek tesislerin kurulması için kolları sıvadı.

Tarımda sürdürülebilirlik açısından, tarıma dayalı sanayi tesislerinin, ürünlerin yetiştirildiği yörede kurulması gerektiğini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’i tarıma dayalı sanayicilerin gözbebeği haline getireceklerini söyledi. Müreffeh ve modern Karacabey’i hedeflediklerini ifade eden Başkan Özkan, ‘Karacabey denince ilk akla gelen tarım ve bereketli topraklarımız. Verimli, birinci sınıf topraklarımızın korunması asıl hedefimizdir. Bunun yanı sıra ekonomik anlamda vasfını yitirmiş arazilerde, yine çiftçi ve üreticimizin ürünlerini kendi yöresinde işleyebilecek, ham maddeden, mamul ürün haline getirebilecek tesislerde değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tesislerin, eski adı ile köy tabir ettiğimiz Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşmuş kırsal yörelerimizde olmasını hedefliyoruz’ dedi.

TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Karacabey’de yatırım yapmaya hazır, yılın on iki ayı çalışabilecek ve istihdam sağlayacak yatırımcıların bulunduğunu aktaran Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Tüm bu hedeflerimize ulaşmak için Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan 5 dönümlük üst sınır engellerin de aşılması gerekiyor. Yüz binlik plan notlarında yer alan, entegre tesislerdeki 5 bin metrekarelik üst sınır sorunun çözülmesine yönelik taleplerimizi içeren dosyalarımızı, bir rapor halinde Büyükşehir Belediyemiz ve Tarım Bakanlığımız’a sunmuş bulunuyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X