Yatırımınızı gıda ve enerjiye yapın

Yatırım yapmak için 2015 seçimlerini beklemek gerektiğini belirten Metin Sezici, girişimcilere gıda ve enerji sektörlerine yönelmelerini tavsiye etti.

Yatırımınızı gıda ve enerjiye yapın

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin TÜGİAD Akademi programı kapsamında düzenlenen toplantıya T.C. Ziraat Bankası AŞ. Pazarlama Grup Başkanı Metin Sezici katıldı.

Dernek üyelerine geleceği olan ve yatırım yapılmasını tavsiye ettikleri sektörler hakkında bilgi veren Sezici, ”Girişimcilere önerim yatırımlarını gıda ve enerji sektörlerine yönelik şekillendirmeleri. Turizm de her daim geleceği olan sektörlerden ancak şu anda bu sektörde Rusya kaynaklı riskler var. Otel yatırımları için yarım adım atıp durmak gerek. Mısır ve Yunanistan’da handikaplar başladı. Eğer bu ülkelerde hava ısınırsa Türkiye yine turizm sektörüne yönelecektir” dedi. 

Seçimi bekleyin

Sezici, işadamı ve girişimcilerin yatırım için öz kaynaklarının dışında mutlaka kamu sermayeli bir ortaklığının olması gerektiğinin altını çizerek, ekonomik sarsıntılar yaşandığını ve krizler görüldüğünü hatırlattı. Türkiye’nin krizi teğet geçtiğini ifade eden Sezici, ”Ülkenin girişimcileri kriz yönetmeye alışmıştır. Ancak yatırım yapmak için 2015 seçimlerini beklemek lazım” diye konuştu.

Gurur duyuyormuş

Türkiye’de 1.250 milyar lira nakit kredi sağladıklarını ve bunun 383 milyar lirasının Bursa’da bulunduğunu vurgulayan Sezici, Ziraat Bankası olarak hedeflerinin Bursa’da nakit krediden daha fazla faydalanmak olduğunu söyledi. Metin Sezici, ”Bizdeki girişimcilik ruhu ne Ortadoğu’da ne de Avrupa’da da yok. Ortadoğu’ya gittim zaman Türk işadamı ve girişimcisiyle gurur duyuyorum. Bizim fason üretici dediğimiz oralarda büyük firma statüsüne giriyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X