Yatırımlar durmadı

ISS Türkiye Tesis Yönetim Hizmetleri & ISS Proser Güvenlik Hizmetleri’nin Genel Müdürü Hüseyin Çoban, tüm sektörlere hakim olduklarını belirterek, ”Fotoğrafı net olarak görebiliyoruz. Türkiye’de yatırımlar yavaşladı ancak durmadı” dedi.

Yatırımlar durmadı

ASLIHAN AYDIN 

 

Çoban, dün Crowne Plaza’da gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 70’den fazla ülkede hizmet veren firmanın, Türkiye’de 2005 yılında yatırıma başladığını kaydetti. Şu an 60 ilde 29 bin çalışanla hizmet sektöründe faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Çoban, temizlik başta olmak üzere güvenlik, catering, bahçe bakımı gibi hizmetler verdiklerini ifade etti. 

Çoban, “Alışveriş merkezleri (AVM), hastaneler, eğitim kurumlarının, kendi uzmanlık alanlarının dışında yapılması gereken işlerini ISS olarak üstleniyoruz” dedi. Marmara Bölgesi’nin gayri safi milli hasılanın (GSMH) ciddi bir yükünü taşıdığının altını çizen Çoban, bu bölgede Bursa’nın öne çıktığını ve büyüme potansiyeli yaratacağına inandıkları için kente yatırım kararı aldıklarını açıkladı. Çoban, Bursa ve bölgeye bağlı illerde 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 14 büyüme sağladıklarını, 2017 yılı hedefi olarak ise yüzde 100 büyüme ile birlikte 2 bin 180 yeni istihdam hedeflediklerini belirtti. 

NET FOTOĞRAFI GÖRÜYORUZ

İş alanları itibariyle AVM’ler, plazalar, hastaneler eğitim kurumları gibi tüm sektörlerde var olduklarını, Türkiye geneline hakim olduklarını ifade eden Çoban, “Bu nedenle net fotoğrafı görebiliyoruz. 15 Temmuz’dan etkilendik, süreçten etkilenmemek mümkün değildi. Özellikle turizm ve AVM sektörü başta olmak üzere turizme bağlı sağlık ve otelcilik sektörü de etkilendi. Biz de projelere bağlıyız. Proje olmazsa hizmetten bahsedemiyoruz. Yılın tamamına bakıldığında inşaat sektörü en az etkilenen sektörlerden biridir” diye konuştu. 

Çoban, ülkenin içinde bulunduğu karışık ortama rağmen yatırımların durmadığını, ancak yavaşladığını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X