Yatırımlar her geçen gün artacak

Türkiye’nin bölgesinde bir çekim merkezi olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, ülkede yatırımları, üretimi ve istihdamı artıracaklarını vurguladı.

Yatırımlar her geçen gün artacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ramazan Bayramı dolayısıyla gittiği memleketi Bayburtta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin bugün ekonomisi ile bölgesinde ve dünyada örnek gösterilen ülkelerden olduğunu söyleyen Ağbal, durumun önemine dikkat çekti. Enflasyonun yıl başına göre aşağıya geldiğine işaret ederen Bakan Ağbal, son 1 yılda yaklaşık 1 milyon 40 bin insana ekonominin iş, aş verdiğini, faizlerin yine aşağıya geldiğini kaydetti. Yatırımların günbegün artacağını vurgulayan Ağbal, ‘Türkiye’de şu anda tam manasıyla sağlanmış bir siyasi istikrar var. Güçlü bir hükümet var. AK Parti parlamentoda sahip olduğu çoğunluk sayesinde gerçekten kararlı bir şekilde bu ülkeyi daha ileriye taşıyacak her türlü yapısal reformun çabası içinde. İstiyoruz ki bütün bu yasaları Meclis’ten teker teker geçirelim ve ülkemiz ekonomik olarak daha iyi noktalara gelsin’ dedi. Ağbal, özellikle yatırım ortamının iyileşmesi anlamında çok önemli çalışmalar içinde olduklarının altını çizerek, Maliye Bakanlığı olarak Plan Bütçe Komisyonundan geçirdikleri tasarının, bayramdan sora Genel Kurula geleceğini ifade etti.

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Ağbal, yatırım ortamını gerçekten iyileştirecek, yatırımcının üzerindeki yükleri aşağıya çekecek, yatırımcının yatırım yapmasına değecek şekilde yeni düzenlemeler getireceklerini söyledi. Türkiye’nin artık bölgesinde bir çekim merkezi olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, Körfez’den, Avrupa’dan birçok ülkeden Türkiye’ye gelip yatırım yapmak isteyen müteşebbisler bulunduğuna işaret etti. Ağbal, üretmek isteyen herkese kapılarının açık olduğuna dikkat çekerek, ‘Onun için Turkuaz Kart programını geliştirdik. Türkiye’ye gelip çalışmak isteyenlere çalışma, oturma imkanları getirdik. Bunları daha da önümüzdeki dönemde inşallah artıracağız” diye konuştu. 

İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki gün açıkladığı teşvik paketine de değinen Ağbal, şunları kaydetti; ”Bayram öncesinde hem esnafımızı hem tüccarımızı hem çalışanlarımızı hem de yatırımcılarımızı memnun edecek birçok paket düzenlemesini açıkladı. Şunu bilin ki gündemine hakim, memleketi daha ileriye taşımak isteyen, özellikle ‘yatırım, yatırım, yatırım’ diyen bir hükümetimiz var. Bu noktada ülkede yatırımları, üretimi ve istihdamı artıracağız.’

TERÖR BELASI BİTECEK

Küresel hale gelen terör olayları karşısında üzüldüğünü ifade eden Ağbal, hiç kimsenin terör belası bitene kadar terörle mücadelenin devam edeceği konusunda tereddüdü olmaması gerektiğini söyledi. Naci Ağbal, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü herkes görecek. Dost da görecek, düşman da görecek. Bize bu noktada düşen müşterek dualarımız, memleketimizin birliğine, beraberliğine olan inancımızı pekiştirmektir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X