‘Yatırımlar sürecek’

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Yenişehir’de yatırımları yerinde inceledi. Yatırımların tek tek gezen Altepe, ‘Yatırımlarımız yeni başladı, sonra da daha güçlü bir şekilde gelecek yatırımlarımız. Yenişehir’e ne yapsak az’ diye konuştu.

‘Yatırımlar sürecek’

GÜRHAN ADANA

 

Daire amirleriyle birlikte Yenişehirde yatırımları yapıldığı bölgelere çıkarma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ilk durağı Menteşe Mahallesi oldu.

Eski yıllarda yapımına başlanan ancak yarım kalan tesisin salça fabrikası olarak düzenleneceğini belirten Altepe, ‘Buranın inşasını tamamlayıp salça üretimi yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmamız tüm domates üreticisine destek olacak’ dedi.

Altepe daha sonra Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği’nin inşasını tamamladığı Süt İşleme Merkezi’nde inceleme yaptı. Altepe, buranın da BESAŞ tarafından işletileceğini ve süt ve süt ürünleri imalatına yılbaşında geçileceğini söyledi.

Yenişehir Belediyesi Spor Kompleksi’ndeki yarım olimpik yüzme havuzunun üzerinin kapatılarak kapalı yüzme havuzu olarak vatandaşın hizmetine sunulacağını ifade eden Altepe, “Burası yalnız temmuz ve ağustos aylarında değil, yılın 12 ayı kullanılabilecek” diye konuştu.

200 TONLUK SU DEPOSU

Osmaniye Mahallesi’ndeki sıcak asfalt çalışmalarını yerinde gören Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘İlçe yollarında, arazi ve köy yollarında da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Osmaniye bölgesinde süren sıcak asfalt çalışmaları tamamlandığında toplam 17 kilometrelik yoldan Yenişehir’in Osmaniye, Söylemiş ve Orhaniye mahallelerinin yanı sıra İnegöl’ün Yeniyörük ve Kozluca mahallesi sakinleri de yararlanacak. Bu çalışmada 3 milyon liranın üzerinde bir harcama yapacağız’ dedi.

Yenişehir’in içme suyunun yüzde 65’lik bölümünün karşılandığı Söylemiş Su Deposu’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Altepe, 100 tonluk depo yerine 200 tonluk eni bir depo inşa edildiğini ve bölgenin duvar ve çitlerle çevrildiğini kaydetti. Altepe, ‘BUSKİ kırsalda da görüldüğü gibi yatırımlarına devam ediyor. Amacımız, insanımıza sağlıklı su ulaştırmak’ diye konuştu.

BÖLGE ASFALTLANACAK

Belediye Biber Pazarı’nın eksiklerinin tamamlanacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çiftçinin ürününü tüccara teslim ettiği 8 bin 500 metrekarelik bu bölgeye asfalt döküleceğini, yeni binalar ve mal yükleme yerleri inşa edileceğini belirtti.

Altepe’nin son durağı Yenimahalle’de inşa edilen arıtma tesisi oldu. Altepe, arıtma tesisinin kısmen devreye girdiğini bu tesisle birlikte ilçe merkezindeki altyapı çalışmalarının 32 milyon liralık bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

Yenişehir’e gösterdiği ilgiden ötürü Altepe’ye teşekkür eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Altyapı sorununa köklü çözüm getiriyoruz. Bizden sonra altyapı şikayeti olmayacak. Artık doğaya kirli su verilmeyecek’ diye konuştu.

Altepe daha sonra Yenişehir Belediyesi’nin ilçe halkına verdiği iftar yemeğine katıldı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X