Yatırımlar Türkiye’ye güvenin bir göstergesi

Bosch Ortadoğu ve Türkiye Başkanı Steven Young, son 2 yılda Türkiye’ye 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, bu rakamın Bosch’un Türkiye’ye güveninin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yatırımlar Türkiye’ye güvenin bir göstergesi

Young, Türkiye’de otomotiv, dayanıklı tüketim, enerji, sanayi teknolojileri alanında 5 kentte 8 üretim tesisi ve 4 Ar-Ge merkezlerinin bulunduğunu belirterek, geçen yılı 3,4 milyar Euro ciro ve 2,1 milyar Euro ihracatla kapattıklarını kaydetti. İç satış ve ihracat anlamında 2016’yı iyi geçirdiklerini ifade eden Young, ”Bosch dünyasında Türkiye, Avrupa’ya ait. İstanbul’daki ofisimiz, Ortadoğu ve Türkiye’nin yönetim merkezi. Grup içinde dünyadaki 5’inci büyük yerleşkeyiz. Avrupa’da da Almanya’dan sonra en büyük yerleşkeyiz. Bölgemiz, Bosch Global için çok büyük öneme sahip. Geçen yıl Bosch Global için 300 milyon Euro, 2016’da 200 milyon Euro yatırımı hayata geçirdik. Son 2 yılda 500 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Bu rakam, Bosch’un Türkiye’ye güveninin bir göstergesidir. Bu yatırım 5 yıldan beri devam ediyor. Son 2 yıl çok yoğun geçti. Son 5 yılda 1 milyar Euro’luk yatırımdan bahsediyoruz. Gelecek sene de yatırımlar devam edecek” dedi.

TÜRKİYE TEKNOLOJİSİNİ GELİŞTİRMELİ

Türkiye’deki Ar-Ge yatırımları sayesinde ihraç ettikleri ürünlerin niteliklerini arttığını dile getiren Young, gelecek senenin tüm dünya için farklı dinamikleri olan bir yıl olacağını vurguladı. Brexit ve ABD’deki seçim sonuçlarının ekonomiye etkilerinin 2017’de görülebileceğini ifade eden Young, gelecek yıl gelişmekte olan pazarlarda toparlanma görülebileceğini, Rusya’dan gelen veriler ve OPEC’in petrol arzını azaltma kararı sonrası Ortadoğu’daki altyapı yatırımlarının canlanacağı beklentisinin bu görüşü desteklediğini anlattı. Steven Young, Türkiye’nin üretimde teknolojisini geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

TEŞVİKLER MOTİVE EDİCİ

Türkiye’nin, yazılım ve dijital teknolojilere odaklanması gerektiğini ifade eden Young, açıklanan teşviklerin motive edici olduğunu söyledi. Young, ”Bu süreçte bakanlıklarla çok yakın çalıştık. Bazı konuları olabildiğince birlikte oluşturduk. Burada ilave edebileceğimiz tek konu var ki bu konuda da çalışma yürütüldüğünü biliyorum, o da Endüstri 4.0 konusu. Endüstri 4.0’a geçmek için yatırımların teşvik kapsamına alınması gerekiyor. Bu, fabrikaların niteliğini artırdığı için ülkeye teknoloji bazında fayda getirecek” diye konuştu. Young, yeni dönemde Endüstri 4.0’ın Türk sanayisinde yayılmasına odaklanacaklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X