‘Yatırımları artıracağız’

Sanayici ve işadamları ile bir araya gelen Bakan Özlü, ”Bizim işimiz ekonomidir; özel sektörün önünü açmak ve sizlerin yapacağınız yatırımlarla Türkiye’yi büyütmektir” dedi.

‘Yatırımları artıracağız’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakan Özlü, hükümetin esas gündeminin yatırımları artırmak olduğunu belirterek, ”Yatırımları artıracağız. Daha nitelikli yatırımlar yapacağız” dedi.

Özlü, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KONSİAD) toplantısında yaptığı konuşmada, ”Bizim işimiz ekonomidir. Bizim işimiz bilim, sanayi ve teknolojidir. Bizim işimiz, özel sektörün önünü açmak ve sizlerin yapacağınız yatırımlarla Türkiye’yi büyütmektir. Ülkenin gündemi ne olursa olsun, en öncelikli gündem maddesi, üretimi, yatırımı, ihracatı ve istihdamı artırmak olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

YETER Kİ PROJE GELİŞTİRİN

Sanayici ve yatırımcılar için hükümetin yaptığı çalışmalara değinen Özlü, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerçekleştirilen reformlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bakan Özlü, hükümetin esas gündeminin yatırımları artırmak olduğunun altını çizerek, ”Yatırımları artıracağız. Daha nitelikli yatırımlar yapacağız. Ar-Ge, markalaşma ve tasarım yoluyla, daha yüksek katma değer oluşturacağız. Şu anda, dünyada Ar-Ge ve tasarıma en fazla destek veren ülkelerden biriyiz. Yeter ki Ar-Ge yapmak isteyin, yeter ki bir proje geliştirin. Sizlere her türlü desteği verebilecek mekanizmalarımız var” diye konuştu.

NE YAZIK Kİ GERİ DÖNÜŞ YOK

Bakan Özlü, makine, otomotiv, tekstil, kimya veya seramik gibi sektörlerde katma değeri artırmak için yenilikçi ürün ve tasarımlar geliştirilmesi, uzay, havacılık, enerji, nanoteknoloji, biyoteknoloji ve yazılım gibi sektörlere daha fazla yoğunlaşılması gerektiğini söyledi. Ufacık bir chip’in bir torna tezgahından daha fazla katma değer üretebildiğine işaret eden Özlü, ”Ürünlerimizi geliştirirken, üretim sistemlerini de geleceğin ihtiyaçlarına göre revize edelim. Bunları yaparsak, ülke olarak hedeflerimize ulaşmış olacağız. Özel sektörümüzün de bizimle bu hedefleri paylaştığını biliyorum. Sizlerle birlikte, bu ülkeyi layık olduğu seviyelere çıkaracağımıza inanıyorum. Politikalarımızı sizlerle birlikte belirlemek, kararlarımızı sizlerle almak istiyoruz. Üretim Reform Paketi ile ilgili görüşlerini almak için, bugüne kadar 700’ün üzerinde kurum ve kuruluşa yazdık. Bunların çoğundan ne yazık ki geri dönüş gelmedi. Oysa biz, klasik bürokrasi anlayışıyla adım atmak istemiyoruz. 

AB KENDİNE BAKACAK

Konuşmasında Türkiye’deki bölgesel ve iç sorunlara da değinen Özlü, Türkiye’nin, büyük bir göç dalgasıyla, PKK’nın ve DEAŞ’ın terör eylemleriyle, FETÖ’nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Ülkenin, bütün bu şer odaklarıyla tek başına mücadele ettiğini belirten Özlü şunları kaydetti:

”Batı ülkeleri, bu mücadeleye destek vermedikleri gibi, köstek olmaya kalkıyorlar. Onlardan bir beklentimiz yok. Onlardan öğrenecek, ders alacak bir şeyimiz yok. Onlar kendi işlerine baksınlar. Gölge etmesinler, başka ihsan istemeyiz. 15 Temmuz’u tenezzülen bile olsa kınamaları gerektiğini iki ay sonra fark eden AB ülkeleri, HDP’li vekillerin gözaltına alınmasını anında kınadılar. Açıklamalar adeta havada uçuşuyor. Ne oldu? Zorunuza mı gitti? Neden böyle panik oldunuz? AB, önce kendine bakacak. Biz, burada hukuka uygun bir işlemi yaptığımız için onlara hesap vermeyeceğiz. Tam aksine, teröristlere neden sahip çıktıklarının hesabını onlar bize verecekler. Brüksel’de açılan PKK çadırları ortadayken, AB Parlamentosuna davet edilen PYD yöneticileri ortadayken, Almanya’da korunan FETÖ militanları ortadayken, AB’nin bizim terörle mücadelemiz hakkında edebileceği tek bir cümle dahi yoktur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X