Yavru ayı ‘Bivan’ uçakla Bursa’ya getiriliyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatandaşlarca bulunduktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde koruma altına alınan ve ‘Bivan’ adı verilen iki aylık ayı yavrusu, uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na, or

Yavru ayı ‘Bivan’ uçakla Bursa’ya getiriliyor

Yavru ayı, özel hazırlanan bir kafes içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, merkez olarak ilk kez ayı tedavi ettiklerini söyledi.

Aslan, ‘Son olarak Bitlis’ten yağış ve soğuk havanın hakim olduğu doğada bir ay önce bir vatandaş ölmek üzere iken buldukları yavru ayıyı Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri aracılığı ile bizlere ulaştırdı. Yoğun bakım tedavisine alınan yavru ayı kendine geldi. Verdiğimiz bütün tedavilere çok kısa süre içinde cevap verdi. İsmini Bitlis ve Van’ın birleşiminden oluşan ‘Bivan’ koyduk. Biz burada kendimiz bakabilecek yeterli imkana sahibiz ama daha mutlu olabilmesi uzmanlaşmış olan bir rehabilitasyon merkezine gönderiyoruz. İlk kez ayı tedavi etmiş olmamız bize de tecrübe oldu’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X