Yavru ayı ‘Remzi’ 3 yaşında

Sinop’ta 2013 yılında bir mezarlıkta donmak üzereyken bulunan ve ayakları tutmayan yavru ayı, Bursa Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Ovakorusu Ayı Barınağı’na teslim edildi. Aradan geçen süre içersinde büyüyen ve sağlığ

Yavru ayı ‘Remzi’ 3 yaşında

Sinop’ta, 2013 yılının şubat ayında bir mezarlıkta donmak üzereyken vatandaşlar tarafından tesadüfen görülen yavru ayı belediye görevlileri teslim aldı. ‘Remzi’ adı verilen yavru ayı, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirildi. Burada bir süre tedavi edilen yavru ayı daha sonra, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Ovakorusu Ayı Barınağı’na teslim edildi. Donmaya bağlı olarak ayakları tutmayan ve vucudunda doku zedelenmesi tesbit edilen yavru ayı kısa sürede sağlığına kavuştu.

 

‘GETİRİLDİĞİNDE İÇLER ACISI HALDEYDİ’

 

Bulunduğu zaman üç aylık olduğu sanılan yavru ile özel olarak ilgilenen Veteriner Hekim Nihal Bilgici şunları söyledi:

 

“Annesini kaybettikten sonra mezarlığa sığınan yavru ayı buraya getirildiği zaman içler acısı bir haldeydi. Kendisiyle arkadaşlarımızla birlikte özel olarak ilgilendik. Şu anda 3 yaşına yaklaşan hayvanın hiç bir sorunu yok. Doğal ortamında yaşamını sürdürüyor. Bize teslim edilidği zaman fotoğrafını çektiğimiz Remzi’nin bugünkü halini görünce ne kadar büyüdüğünü anlıyoruz” dedi.

 

BARINAKTA 75 AYI VAR

 

Veteriner Hekim Nihal Bilgici, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Ovakorusu Ayı Barınağı’nda büyük, erişkin, genç ve yavru olmak üzere 75 ayının doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X