Yavru Vatan’da Cumhuriyet’in 100. yılına özel defile

Cumhuriyetin 100. yılına özel Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı ”Beylikten Cumhuriyete Anadolu Kıyafetleri” defilesi Lefkoşa’da gerçekleşti. Görkemli defilede sergilenen eserler, izleyiciden tam not aldı.

Yavru Vatan’da Cumhuriyet’in 100. yılına özel defile

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 100.yıl sergisinin ardından şimdi de Kıbrıs Lefkoşa’da unutulmaz bir organizasyona imza atarak ”Beylikten Cumhuriyete Anadolu Kıyafetleri Defilesi”ni yaptı.

Cumhuriyetin 100. yılına özel gerçekleşen ”Beylikten Cumhuriyete Anadolu Kıyafetleri Defilesi”, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ve Bursa Olgunlaşma Enstitüleri’nin ortak organizasyonuyla Yavru Vatan’da görücüye çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde düzenlenen geceye, Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu, Ombudsman İlkan Varol, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Milletvekilleri, dernekler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa Olgunlaşma Enstitüsünün tasarladığı kıyafetlerle uzun süre unutulamayacak tarihi bir yolculuk yaptıklarını belirten Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bu görsel şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç’a ve Enstitü öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.

“Beylikten Cumhuriyete Anadolu Kıyafetleri Defilesi”nde; beylik dönemi giysi tasarımları, Selçuklu döneminde Anadolu Bacıları giysi tasarımları, Osmanlı döneminde valide sultanların giydiği kaftan tasarımları, iğne oyası giysi tasarımları, Kurtuluş Savaşında Anadolu kadınları giysi tasarımları, Cumhuriyet döneminde Cumhuriyet dönemi kadınlarının giydiği orijinal giysi tasarımları, Atatürk üniformalarından oluşan kadın giysi tasarımları, bağımsızlığımızı ve milli mücadelemizi simgeleyen Ay Yıldızlı Türk Bayraklı giysi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını simgeleyen ay yıldızlı bayrak giysileri yer aldı.

Ayrıca koleksiyonun koreografisinde, Beylik Dönemi ve Osmanlı padişahlarının kaftan ve elbiselerinden oluşan tasarımlar da yer aldı.

Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde görkemli bir geceye sahne olan etkinlik izleyicilerden büyük alkış aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X