Yavrularını emzirirken vurdular!

Bursa’da, 20 gün önce doğum yapan ‘Şımarık’ adlı köpek yavrularını emzirirken, iddiaya göre 59 yaşındaki K.M. tarafından çok havlıyor gerekçesiyle av tüfeğiyle vuruldu.

Yavrularını emzirirken vurdular!

Vücuduna onlarca saçma isabet eden ‘Şımarık’ ormanlık alana kaçtı. Sahipleri tarafından saatlerce yapılan aramalara rağmen bulunamayan köpek, sabah yavrularını emzirmek için geldiğinde tedavisini yaptırmak için Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürüldü. 

Merkez Nilüfer ilçesi Tahtalı Mahallesi’nde oturan Ahmet ve Sevim Aydınlı çiftinin evlerinin bahçesinde baktığı Şımarık adlı köpek 20 gün önce üç yavru dünyaya getirdi.  Geçen perşembe akşamı saat 18.00’de Şımarık yavrularını emzirdiği sırada bahçeye elinde av tüfeğiyle gelen K.M. tarafından vuruldu. Vücuduna onlarca saçma isabet eden hayvan, ormanlık alana kaçtı. Silah seslerini duyarak dışarıya çıkan Ahmet ve Sevim Aydınlı çifti üç yavruyu da vurmak isteyen K.M.’yi bahçe dışına çıkarıp durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler tarafından gözaltına alınan K.M. köpeği çok havladığı için vurduğunu söyledi. 

Ormanlık alanda yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Şımarık adlı köpek, güneş doğarken yavrularını emzirmek için geldiği sırada Ahmet ve Sevim Aydınlı çifti tarafından tedavisi yapılmak üzere Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Veteriner hekimler tarafından yapılan müdahalede köpeğin karın bölgesi ve bacaklarına isabet eden saçmalar alındı.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği üyesi Filiz Ayhan geçtiğimiz yıl ekim ayında Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi’nde Emekli Başkomiser A.J.Ö. tarafından Bulut adlı bir köpeğin silahla öldürüldüğünü belirterek, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvana işkence ve şiddet suç değil kabahat sayılıyor. Yaptırım olarak idari para cezası uygulanıyor. Ancak hayvanların korunması ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli yasal düzenlemenin bir an önce yapılıp bu tür kişilere hapis cezası getirilmesi gerekiyor” dedi.

Filiz Ayhan, polis tarafından ifadesi alınan K.M.’nin savcının emriyle serbest bırakıldığını kendilerinin Veterinerlik Fakültesi’nden verilecek olan rapora göre Cumhuriyet Savcılığı’na ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X