Yaz Kur’an Kursları Kırka’da Büyük İlgi Görüyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesindeki camilerdeki yaz Kur’an kursları çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Okulların tatile girmes…

Yaz Kur’an Kursları Kırka’da Büyük İlgi Görüyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesindeki camilerdeki yaz Kur’an kursları çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Okulların tatile girmesiyle birlikte, 22 Haziran-21 Ağustos tarihleri arasında yaz Kur’an kursları düzenlenmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığının ’’Haydi Çocuklar Kur’an Ayında Kur’anla Buluşalım’’ sloganıyla başlattığı kurslar, Seyitgazi’de 37 camide, Kırka mahallesinde ise 4 camide başladı. Kursla ilgili açıklama yapan Seyitgazi İlçe Müftüsü Yaşar Cengiz; ’’2015 yılı kurslar 22 Haziran’da başlayıp 21 Ağustos tarihlerinde son bulacaktır. Kurs boyunca çocuklarımıza Kur’an’dan kısa sureleri, ahlak, ibadet, itikat bilgilerini üç aşamada öğretiyoruz. Camilerimiz evlatlarımızla doldu. Gönüllerimiz Kur’an taliplisi çocuklarımızın cıvıl cıvıl sesleriyle çiçek açtı. Müslüman Kur’an okumayı öğrendiğinde namazda kendine yetecek kadar sure ve ayetlerden ezbere bilmelidir. Ayrıca camilerimizde kurslara katılan öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’den ziyade kardeşlik,birlik ve beraberlik konularında da eğitiyoruz. Kurslara katılan öğrencilerimiz kurs bitimine kadar yaklaşık 2 ay içerisinde sureler ve Kur’an öğrenimini tamamlayacaklardır” dedi. Seyitgazi İlçe Müftüsü Yaşar Cengiz; kurslara katılan çocuklara başarılar diledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X