Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti önce vatandaşı dinledi, milletvekillerine de görüş sordu!

İzlenimimiz şu: AK Parti’de seçim öncesi süreçler, özellikle de aday belirleme süreçleri bugüne kadar hep titiz uygulamalarla geçti, diğer partilerden farklı yollar izlendi.

Örneğin…

Bir yandan parti içi eğilimin ortaya çıkması için temayül yoklaması yapılırken, diğer yandan vatandaşın beklentilerini anlamak için anketler yapıldı.

O süreç yine işliyor. Özellikle anket çalışmaları hiç görülmemiş hızla yapılıyor.

Üstelik…

Birkaç firmayla birden yürütülen kamuoyu araştırmaları çapraz sorgulama yoluyla birbirleriyle karşılaştırılıp anketlerin doğruluğu bile izleniyor.

Gerçi…

AK Parti’nin seçim takvimi açıklanmadığı için temayül yoklamasının ne zaman yapılacağı bilinmiyor, ama sahadaki çalışma dikkat çekmeyecek gibi değil.

Çünkü, bugüne kadarkilerin tümünden daha detaylı ve daha titiz çalışma var.

Bu da…

Geçmişte hem adayların belirlenmesinde, hem de parti yönetimlerinin değişmesi için başlatılan süreçlerde devreye giren tebdil-i kıyafet yöntemiyle yapılıyor.

Örneğin…

AK Parti Genel Merkezi’nden özel olarak görevlendirilen kişi, verilen görev doğrultusunda ilçeye geliyor, kahveleri, çarşıları, pazarları geziyor, sokaklarda insanlara konuşuyor.

Kim olduğunu söylemeden yaptığı görüşmeleri not edip ayrıntılı rapor halinde AK Parti Genel Merkezi’ne veriyor.

Kulağımıza gelen bilgiye göre, Bursa’da da bu çalışma var. Bazı ilçeler için raporlar Genel Merkez’e teslim edildi, fakat bazı ilçelerde tebdil-i kıyafet yapan görevlilerin saha çalışmaları devam ediyor.

İşte…

Tam bu süreçte AK Parti Genel Merkezi yeni bir çalışma daha başlattı ve milletvekillerine yazı göndererek belediye başkanlarıyla ilgili görüş sordu.

Bu kapsamda…

Bursa milletvekillerinden de 10 gün içinde görüşlerini rapor halinde vermeleri istendi.

Dikkat çeken şu:

Milletvekillerinin görüşlerinin alınması geçmişte de oluyordu, bu kez AK Parti Genel Merkezi ikili görüşmelerle milletvekillerinin görüş ve önerilerini dinlemek yerine yazılı raporla almayı seçti.

Doğal olarak, daha ciddi bir çalışma yürütüldüğü izlenimi ortaya çıktı.

 

Cumhuriyetin 95 yılının siyaset ajandası

 

2.-yazi-icin-mutlu-cinar-95-yilin-siyaset-ajandasi.jpgHer yeni yıl yaklaştığında Kent Kültürü Derneği Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar’ın nasıl bir ajanda hazırlayacağını merak ederiz. Geçen yıl doğum günümüzün sayfasında fotoğrafımızı görünce mutlu olmuştuk.

Bu defa…

95 yıllık cumhuriyetimizin siyaset ajandasını hazırlamış Mutlu ve ortaya da belgesel kitap niteliğinde özel bir çalışma çıkmış. Bugüne kadar kurulan tüm hükümetlerde görev alanlardan, tüm Bursa milletvekillerine herkes var.

Önemli siyasi gelişmeler de sayfalarda yer alıyor.

 

Türkiye’nin 150 yıllık merhamet çınarı Kızılay’da tek hedef insan

 

3.-yazi-icin-kizilay-bursa-subesi-baskani-davut-gurkan.jpgAslında… Yıllardır okullarda kutlanıyordu, fakat 29 Ekim’de başlayıp 4 Kasım’da sona erecek Kızılay Haftası’nı kent kamuoyu fark edemiyordu.

O fark…

Davut Gürkan’ın Kızılay Bursa Şubesi Başkanı olmasıyla artık hissediliyor.

Kâr amacı olmayan, karşılıksız yardım yapan Kızılay’ın Kan Merkezi ve Toplum Hizmetleri gibi iki önemli kurumsal yapısı daha var.

Kurban Bayramı’nda vekaletle kurban bağışı alan Kızılay, bu bayram kotalarını erkenden doldurarak rekora da imza attı.

Şubeleri yanında Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve Üniversite Kulüpleri yoluyla da Kızılay gönüllüsü sayısını arttırma projeleri yürütülüyor.

Afet sonrası yardımlar ise Kızılay’ın en bilinen faaliyeti. Pek bilinmeyen çalışmayı da Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan anımsattı:

“Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın göçle gelen ve ülkemiz sınırları içinde kayıt altındaki yabancılara insani yardım yürütüyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Türkiye’nin 150 yıllık yardım çınarı Kızılay’ın tek hedefi insan. Toplumun her kesimini kucaklıyoruz.”

 

Kızılay’dan vefa gecesi

 

Tüm çalışmalarını gönüllülük esasıyla yürüten, yardımlarını da karşılıksız yapan Kızılay, aldığı bağışlarla bu çalışmaları yapabiliyor.

Bu nedenle…

Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan hem bağışçılar, hem de Kızılay’a yıllarca hizmet etmiş eski yöneticiler için cuma akşamı vefa gecesi adıyla program düzenledi.

 

 Bursa’dan Soma’ya işçi çıkarması: 301 maden şehidine ocakta anma

 

5.-yazi-icin-iscider-soma-cikarmasi,-baskan-ismail-doru,-baskan-yardimcisi-mumir-korucu.jpgKurulalı daha 1 yıl bile olmadı… İşçider kabına sığamayan, üyesi ve ilgi alanı genişleyen bir dernek haline geldi.

İşçider Başkanı İsmail Doru ile Başkan Yardımcısı Mümin Korucu ziyaretimize geldiklerinde, “yakında şubeleşeceklerini” söylediler ve “Çok talep var, şubemiz olmak istiyorlar” dediler.

İlk etkinliği de geride bıraktığımız pazar günü gerçekleştirdiler.

İşte…

O etkinliği İşçider Başkanı İsmail Doru anlattı:

“Soma’daki maden kazasında 301 madenci şehit oldu. Olay olduğunda kamuoyu çok ilgiliydi, ama giderek unutuldu. Biz de Bursa’dan bir otobüs Soma’ya gidip maden şehitlerimizi andık.”

Yaptıklarını da aktardı:

“Soma’da sivil toplum örgütleriyle buluştuk. Madencilerin can verdikleri ocakları ziyaret edip şehitlerimizi ocaklarda andık, mezarlarında Kur’an ve mevlid okuduk.”

 

TÜRSAB’dan doğan KURAP, Bursa’da toplanıyor

 

Rahmetli Halit Cura büyüğümüzün kızı Sibel Cura Ölçüoğlu’nun bilgi mesajıyla öğrendik. Seyahat acenteleri birliği TÜRSAB’dan yeni gelişmelerle gerekli hale gelen ihtisaslaşma amacıyla Kurumsal Acenteler Platformu doğmuş. Sibel Ölçüoğlu da kurucu üyeler arasında.

Öncelikle acentelerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları hedefleyen KURAP ayrıca sektör için kalifeye eleman yetiştirmeyi de hedefliyor.

Turizmin yeni örgütlenmesi KURAP 7 Kasım’da Bursa’da Mercure Otel’de toplanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X