Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

BTSO’dan ortak proje: Bursa, maske üretimi merkezi oluyor!

Bilenler bilir… Tekstilde, özellikle de konfeksiyon üretiminde bant sistemi çalışma geçerlidir. Bu sisteme göre, dikiş makinelerinden oluşan bantlarda herkesin yapacağı iş ayrıdır.

Örneğin…

Makine başındaki çalışanlardan biri ürünün bir parçasını dikip önündekine, arkasındakine ya da yanındakine verir, o da başka bir parçayı diker. Bu böyle ilerler, bir baştan kumaşla çıkılan yolculuk diğer uçta ürüne dönüşür.

Tehlike ise şu:

Bu sistemde yapılan üretim sırasında çalışanlardan birinin virüs kapması, o bantta yer alanların tümüne virüsün bulaşması ve hastalanmaları anlamına gelir.

Banttakilerin hastalığı da önce o vardiyanın sorununa dönüşür, sonra da evlere ulaşıp ailelere kadar virüsün yayılmasına yol açar.

Nitekim…

İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilk bu sütunlardan duyurduğumuz filyasyon çalışmaları kapsamında bu tür üretim yapan büyük sanayi kuruluşları risk nedeniyle üretime ara vermek zorunda kalıyorlar.

Fabrikalar çalışan ve toplum sağlığı nedeniyle kapalı olduğu için tekstilin başkenti olmasına karşın Bursa’da maske üretimi küçük atölyelere kalıyor.

İşte…

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası şimdilerde Bursa tekstil sektörünü bir araya getirip ortak projeyle maske üretmek ve sonraki aşamada Bursa’yı maske üretimi merkezi yapmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay bu hazırlığı şöyle duyurdu:

“Bursa Valiliği koordinasyonunda kentteki üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri ve mükemmeliyet merkezlerinin katılımıyla BTSO’da Proje İcra Kurulu oluşturduk.”

Hedef şu:

“Günümüzdeki salgın nedeniyle önemi çok artan ve ihtiyaç duyulan maske, koruyucu kıyafetler, ateş ölçer ve dezenfektan, solunum cihazı gibi medikal ürünlerin BUTEKOM’da üretimi için çalışma başlattık.”

Bu noktada…

10 bin adet yüz koruyucu siperliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne vermek üzere hazırladıklarını söyledi ve büyük projeyi açıkladı:

“Türkiye’nin medikal malzemeleri üretimi için altyapımızı oluşturuyoruz. BTSO olarak, sağlık çalışanlarının şu anda en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerden olan cerrahi maskenin seri üretimi için BUTEKOM bünyesinde hazırlığa başladık.”

 

Burkay: 45 bin üyemizin yanındayız

Çin’de başlayıp kısa sürede dünyaya yayılan Covid-19 salgını sosyal yaşamdan ekonomiye her şeyi etkiliyor.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay bu süreçte “Oda ile üye arasındaki iletişim köprüsünü güçlü tutmayı amaçladıklarını” ifade etti ve şunu söyledi:

“Üyelerimizin bu sancılı süreci en az zararla atlatabilmeleri için ‘Acil Eylem Planı’ doğrultusunda önemli adımlar attık. Bursa iş dünyamızın sorun, talep ve önerilerine açığız.”

Mesajı da şu:

“45 bin üyemizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

  

Babacan’ın DEVA Partisi’nde Bursalı ikinci genel başkan yardımcısı

Açıkçası… Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi’nin kurucuları arasında ve yönetiminde Bursalı olarak yalnızca Burak Dalgın’ın bulunduğunu sanıyorduk.

Geçen hafta…

1984 yerel seçiminde ANAP’tan Bursa Belediye Meclisi Üyeliği’ne seçilen ve 5 yıl Grup Sözcüsü olarak görev yapan ilkokuldaki müdürümüz rahmetli İsmet Dalgın’ın torunu Burak Dalgın’ın korona salgını ve ekonomi ilişkisini irdeleyen yorumunu aktardık.

Dalgın bu yazıyı Twitter’de paylaşınca Elif Esen’in de altına “Bursalı hemşerilerime selam olsun” yazdığını gördük.

Bunun üzerine mesaj yazıp “Bursalı mısınız?” diye sorduk. Sonra da telefonla konuşup tarnıştık.

Kendisi İstanbul doğumlu, fakat annesi ve babası Bursalı ve ailenin bir bölümü Bursa’da yaşıyor.

Böylece…

DEVA Partisi’nde Burak Dalgın’dan sonra Bursalı bir Genel Başkan Yardımcısı daha olduğunu öğrendik. Esen yönetimde Sosyal Politikalar Başkanı olarak görev yapıyor.

 

AK Parti İstanbul’da kurucu, KADEM’de yönetici

Daha çok… Elif Esen adını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da yer aldığı ve kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu’ndan tanınıyor.

Kısa adı ÇOGEL olan Çocuk ve Gelecek Derneği’nin de Genel Başkanı.

Kuruluşunda AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nda görev aldı, 13 yıl farklı görevler üstlendi.

Siyasete ara verdiği dönemde de Ali Babacan’ın davetiyle DEVA Partisi’ne katılıp kurucular arasında yer aldı ve Genel Başkan Yardımcısı oldu.

 

Zor günleri ısıtan proje: Çalı’da cami girişinde Dayanışma Marketi

Şunu biliyoruz… Mahalle komiteleri, yerel yönetim sistemi gereği her ilçede var. Fakat Nilüfer Belediyesi yıllardır bu komitelerin çalışması ve yönetime katılmaları için çok önemli katkılar sağlıyor.

İşte…

Hedefi halkın yerel yönetime katılımını sağlamak olsa da, yaşadığımız zor günler nedeniyle paylaşımı hedefleyen önemli bir girişim Çalı’dan geldi.

Bileşenlerini ÇEKÜDER, ÇAKADER, Çalıspor, Dağ-Der Çalı Şubesi gibi sivil toplum örgütleriyle Çalı Muhtarlığı, Çalı Merkez Camii ve Çalı halkının oluşturduğu Çalı Mahalle Komitesi benzeri görülmemiş dayanışma projesi geliştirdi.

Buna göre…

Çalı Merkez Camii girişindeki raflara mahalle sakinleri ellerindeki ihtiyaç fazlası ürünleri getirip bırakıyorlar. O ürünlere ihtiyacı olanlar da gelip alıyorlar.

Cami girişindeki Dayanışma Marketi öylesine ilgi görüyor ki, ihtiyaç sahiplerinin aldıkları ürünlerin yerine yenileriyle raflar hemen doluyor.

 

Osmangazi’nin koronavirüs raporu

Osmangazi Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamındaki çalışmalarını her gün rakamlarla duyuruyor ve hesap verebilirlik sergiliyor.

Tablolara göre…

13 Mart-13 Nisan arasında 34 bin 413 talep kaydı oluşturulurken 132 bin 774 sıcak yemek dağıtımı yapıldı. 30 bin 684 noktada dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirilirken parklarda 5 bin 596 ilaçlama yapıldı.

785 işyeri ve Pazar denetimi, 1.490 resmi kurum, cami, iç mekan dezenfeksiyonu, 1.525 de sokak hayvanı tedavi edilip beslendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X