Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu öneri önemli: Bilim Kurulu sadece sağlıkçılarla kalmamalı

Gerçi… Caddelerde başlayan trafikten sonra çarşı-pazar ve sokaklardaki kalabalığın çok hızlı artması, bayram nedeniyle daha da artmasının beklenmesi doğal olarak tedirgin ediyor.

Buna karşın…

Açıklanan programlara göre adım adım da normalleşme sürecinde ilerliyoruz.

AVM’lerin ve berberlerin açılmaları önemli normalleşme adımları olarak dikkat çekerken, bayram sonrasına ilişkin yeni normalleşme takvimiyle ilgili planlamaları da okuyoruz.

Gelinen noktada…

Zamanlı mı, yoksa erken ve acele mi olduğu yönünde hem uzmanların, hem toplumun ortak noktada buluşamadığı normalleşme konusu önümüzdeki sürecin tartışmasını da başlatıyor.

Özellikle de…

Karantina günlerinin sonunda karşımıza çıkacak salgın sonrası yeni yaşam dönemi sorgulanırken, karşılaşabileceğimiz ekonomik hasara ilişkin tartışmalar başladı. Dolayısıyla kaygılar ve öneriler de gündeme geliyor.

Örneğin…

Teşkilatlanma çalışmaları devam eden Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen konuyu ilk gündeme getirenlerden.

Dahası…

Anne ve babası Bursalı olan, ailesinin büyük bölümü Bursa’da yaşayan Esen kritik bir noktaya parmak basıyor:

“TÜİK verilerine göre Türkiye’de kayıtdışı çalışan 9 milyon 300 bin kişi var. Bu kişilerin çok büyük bir kısmı şu an işsiz. Faturalar nasıl ödenecek, evdeki çocuklar neyle doyacak, 4 milyon 800 bin haneye 1 sefere mahsus verilen 1.000 TL. neye ve ne kadar yetecek?”

Tam burada…

Pandemiyle mücadelede sağlık alanındaki başarıyı ve bu başarıda Bilim Kurulu rolünü vurgularken, önümüzdeki sürecin sağlıkla beraber devam edeceği beklentisine dikkat çekiyor.

Önerisini de şu:

“Bilim Kurulu’nun sadece sağlıkçılardan oluşması yeterli değil. Pandeminin başladığı an acil eylem planı geliştirebilecek, tek merkezden ortak akılla yönetilecek, farklı disiplinlerden uzmanlar da olmalıydı.”

Sözünü ettiği farklı disiplinlerdeki uzmanların çerçevesini de çiziyor:

“Bilim Kurulu’nda sağlık, ekonomi, sosyoloji, psikoloji, güvenlik alanlarının uzmanları da yer almalı.”

 


“Sosyal Dayanışma Vakıfları doğru yol”

 

Bursalı siyasetçi, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, yeni döneme ilişkin ekonomik hasar tahminlerinden yola çıkıp, vatandaşa destek üzerinde duruyor.

Söylediği şu:

“Sosyal Dayanışma Vakfı en doğru yol aslında. Tüm ilçelerde kaymakam başkanlığında, yoksul ve yoksunluğu tespit edilen ailelerin düzenli kayıtlarının olduğu ve Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaçları oranında sistemli fon sağlandığı resmi kurumlar.”

Dikkat çektiği de şu:

“Sorun, kayıtlı olmayan ve fonlanamayan kesim.”

 


Başarılı başkanlar araştırmasında Aktaş dördüncü, Dündar yedinci

 

Araştırmayı… ORC firması yapmış, sosyal medyadan başlamak üzere her yerde karşımıza çıkıyor.

Son 1 yılın en başarılı belediye başkanları araştırması yapan ORC çalışmasında Büyükşehirler ve ilçe başkanları olmak üzere iki kategori oluşturmuş

Büyükşehir Belediye Başkanları araştırmasında yüzde 62.7 ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ilk sırayı alırken, yüzde 60,6 ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ikinci, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yüzde 58.1’le üçüncü olmuş.

Araştırmada…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yüzde 57.5 oran ve yüzde 0.6 oranlık farkla dördüncü olmuş.

İkinci tabloda en başarılı Büyükşehir İlçe başkanları araştırması var.

Ankara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin yüzde 63.9 oranla birinci olduğu araştırmada, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yüzde 58.6’lık oranla yedinci sırada yer alıyor.


Gemlik Askeri Hara Varlık Fonu’na geçti

 

Bilgilendirme… İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş’tan geldi.

Gemlik’te, deniz kenarında bulunan ve yerli otomobil fabrikasının da kurulacağı açıklanan Gemlik Askeri Hara’nın 4 bin 200 dönümlük arazisi Varlık Fonu’na devredildi.

Arazi Hazine’ye ait, fakat Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tahsisli. TSK da burasını uzun yıllardır Askeri Hara olarak kullanıyor.

Açıkçası…

Böyle bir devir sürpriz oldu. Nitekim Toktaş da bununla ilgili bazı kaygılar ortaya koyuyor.


Madene direnen Yenişehir Kirazlıyayla köylüleri Vali ile görüştüler

 

Konu… Uzunca süredir kamuoyu gündeminde. Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’ndeki kurşun-çinko-bakır zenginleştirme tesisi kapasite arttırmak için arazisini genişletmek istiyor.

Arazinin genişlemesi ise ormanlık bölgenin ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Çevre kaygıları da eklendiği için köylüler buna direniyorlar. O direniş de siyaset gündeminde yer buluyor.

Nitekim…

Koronavirüs günlerinde maden yeniden harekete geçip ağaçları kesmeye başlayınca önce CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu gidip çalışmakta olan kepçenin önüne geçti ve çalışmayı durdurdu.

Ardından…

CHP Genel Başkan Yardımcıları olarak Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal ile Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Prof. Dr. Yüksel Özkan da bölgeye gittiler.

Köylülerle görüşen CHP’li 5 Bursa milletvekili, daha sonra 4 kişiyle birlikte Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret ederek köylülerin tepkisini doğrudan aktardılar.


İYİ Parti de Kirazlıyayla’da

 

Aslında… Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde yaşayanların maden tesisiyle mücadelesinde konuyu ilk gündeme getiren İYİ Parti’nin bölgedeki etkili ismi Ercan Özel getirdi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da konuyu TBMM kürsüsüne taşıdı.

Tatlıoğlu, son gelişmeler üzerine İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleriyle bir kez daha Kirazlıyayla’ya gidip köylülere direnişlerinde destek verdi.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X