Sosyal medyadan izliyoruz… Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu bir süredir Bursa’daki sanayi tesislerini ziyaret ediyor.
Ziyaretlerde…
Hem üretimleri inceliyor, hem sanayicilerle sohbet edip iş sahasında durum tespiti yapıyor.
O nedenle…
Arayıp “İzlenimleriniz nedir?” diye sorduğumuzda, heyecanına tanık olduk.
Dedi ki:
“Sanayicilerimizi, özellikle de stratejik sektörlere iş yapan sanayicilerimizi ziyaretlerimde şunu görüyorum: Bursa sanayisi çok güçlü. Nisan ve mayıs aylarında pandemi nedeniyle yaşanan sürecin etkileri de azalmış.”
Bu noktada…
Sohbetlerde ihracatın arttığı bilgisi aldığını söyleyip şunu anımsattı:
“Pandemi nedeniyle fuarların yapılamaması, pazarlama anlamında biraz eksikliğe yol açmış. Buna karşın, mart ayında sizinle, tedarik zincirindeki kopmalar nedeniyle Türkiye’nin ihracatının çeşitleneceğini konuşmuştuk. O tahminin gerçekleştiğine dair ufak da olsa emareler görüyorum.”
Üzerinde durduğu şu:
“Bursa’da savunma sanayi için çok önemli tedarik potansiyelimiz var. Bu anlamda Bursalı sanayicilerimiz milli üretimde çok önemli bir açığı kapatıyorlar ve çok önemli bir iş başarıp açığı kapatıyorlar.
Üzerine basa basa şunu söyledi:
“Yıllardır zaten sanayi üretiminin yüksek katma değer üretimine dönüşmesini arzu ediyorduk. Bu nedenle de, özellikle savunma sanayine ilişkin üretim ve tedarik ürünleri için çabamız vardı. Onu başardık.”
Gördüklerini aktardı:
“Örneğin, bir fabrikamıza gittim. Savunma sanayimizde insansız taarruz sistemi olan Akıncı’nın çok önemli tedarikçisiydi. Gördüğüm teknolojiye dayalı üretimden gurur duydum.”
Yanı sıra…
Sanayicilerle sohbetlerinden edindiklerini de paylaştı:
“Kısa çalışma ödeneğiyle ilgili süreci konuştuğumuz sanayicilerimizin memnuniyet içinde olduklarını, fakat yavaş yavaş rutine döndükleri için bir kısmının çalışanlarını çağırıp tam üretim sürecine geçtiklerini öğrendim.”
Konuşurken…
Fark ettik ki, sanayinin bu morale ihtiyacı var.
Sanayici umutlu, Ar-Ge için bilinçli
Sanayi kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu gözlemlerini aktarırken şuna dikkat çekti:
“Türkiye’nin otomobili fabrikasının sanayicimiz üzerinde çok olumlu etki bıraktığını, süreci yakından takip ettiklerini tespit ettim.”
Önemsediği şu:
“Sanayicilerimizin Ar-Ge konusunda bilinçlenmiş olduklarını büyük bir memnuniyetle tespit ettim. Fabrikalarımızda kaliteli uzmanlarla Ar-Ge merkezleri oluşturulduğunu gördüm.”
Bursa’nın hafızası: 14 yıl belediye başkanlığı, 10 yıl meclis üyeliği
Recep Altepe’yi 1994 seçimlerinde Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak tanıdık, ama siyaset başlangıcı 1978’lerde Milli Selamet Partisi için çalıştığı öğrencilik günlerine gidiyor.
1994 seçiminde…
RP’den Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçilmeyi başardı. 2004’te AK Parti’den Osmangazi, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Kısacası…
10 yıla yakın siyasi parti yöneticiliği, 10 yıl belediye meclisi üyeliği, 14 yıl da belediye başkanlığı yapan ender isimlerden biri.
Okul arkadaşı Taha Aydın’la birlikte Olay’ı ziyarete geldiğinde geçmiş yılları anarken Bursa üzerine sohbetlere daldık.
Şu bir gerçek ki…
35 yıla yakın süre siyaset, belediye meclisi üyeliği ve belediye başkanlığı yapmış biri olarak o artık Bursa’nın hafızası kabul edilmeli.
Bunca yıldan sonra gittiği her yerde dostluk görmesi de ayrıcalığı.
Sinan Ateş’ten “Ülkücülük” tanımı
Onun… Bursalı ve Bursaspor taraftarı olduğunu sürekli vurguluyoruz.
Ülkücü Ocakları’nın geçmiş dönem genel başkanı Dr. Sinan Ateş, akademisyen olarak milliyetçi kimlik üzerine çalışmalar yapıyor.
Ülkücülük tanımını da böyle yaptı:
“Her ne kadar sloganlar ve semboller ideolojik hareketlerin vazgeçilmez unsurları olsa da; Üç Hilal’in önünde poz vermekle, Bozkurt işareti yapmakla, bıyık bırakmakla Ülkücü olunmaz. Ülkücü olmak büyük bir erdemdir. Azimli, kararlı, inançlı ve sabırlı olmayı gerektirir.”
Doğru Parti’nin başkanlık divanında da Bursa’dan 3 kişi yer aldı
Daha önce de aktardık… Siyasetin merkezinde olan, fakat son dönemde siyasi partilerde yer almayan eski demokratlar kendi aralarında buluşup fikir alışverişi yapmaya başladıklarında bunu Anadolu’ya yaymaya karar verdiler.
O aşamada…
Çoban Ateşi Hareketi adını Bursa’dan Emirhan Bala önerdi. Hareket de kısa sürede genişledi.
Sonrasında…
Siyasallaşma kararı alıp parti hazırlıkları başladığında yeni partinin adını da Bursa’dan Seza Kornoşor önerdi ve Doğru Parti doğdu.
Kuruluş başvurusunu, Kurtuluş Savaşı için Büyük Taarruz’un başladığı 26 Temmuz’da yapan Doğru Parti’nin 11 kişilik kurucular kurulunda Bursa’dan 13 isim yer aldı.
Şimdi de…
22 kişilik Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı’na ise Bursa’dan 3 isim girdi.
Buna göre…
Genel Sekreterlik görevine İlhan Çelenk’in üstlendiği Doğru Parti’de Seza Kornoşor’a Teşkilat Başkanlığı ve Sedat Şenermen’e de Sosyal İşler Başkanlığı görevi verildi.
Yıllar geçse de onlar Gençlik Kolu
Hakkını teslim etmek gerekir… Şenol Kul bu kentin gençlik kolları siyasetinde efsane olmuş bir isim. ANAP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak Mehmet Gedik döneminde fırtına gibi esti.
Yönetiminden…
Bugün iş dünyasında yer alan Ceyhun Özüm, Murat Delibaşoğlu, Çetin Sabırlı gibi döneminin efsane kadrosuyla sık sık bir araya geliyorlar.
Son buluşmalarında…
Yıllar geçse de gençlik kolları siyasetçileri olarak daha geniş bir kadroyla bir araya gelmenin de ilk planlarını yaptılar.