Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’nın öğrencisi Bursa’da kaldı, en yeni üniversite kontenjanı doldu

Köşe Yazısını Dinle

Bugün için… Mudanya Yolu’ndan giriş ve çıkış bağlantıları sorunlu, ama şu bir gerçek ki, Mudanya Üniversitesi konumu itibariyle kolay ulaşılan bölgede.

Mudanya’ya giderken…

Çağrışan Köyü üstünde, ormanla iç içe kampusa sahip üniversite; mimarisinden inşaatına farklı teknoloji ve çevreyle uyumlu sistemle yapıldı.

İnşaat sürecinde zaman zama9n uğradığımız kampusa dün sabah basın toplantısı için davet alınca koşarak gittik.

Gördük ki…

Bursa’nın iki devlet üniversitesinden sonra tek vakıf üniversitesinde tercihlerin yapılıp kayıt aşamasına gelinen şu günlerde büyük bir heyecan var.

Onu da…

Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl açıkladı:

“Eğitime 7 bölümde toplam 290 öğrenciyle başlıyoruz. Tercihlerde 7 bölüm de doldu. Üstelik bazı bölümlerde birinci, bazılarında üçüncüyüz. Fakat 7 bölüm de ilk 7 içinde yer alıyor.”

Açıkçası…

Yeni kurulan bir vakıf üniversitesinin ilk yılındaki tercihlerle yüzde 100 doluluğa ulaşması çok kolay değil. Mudanya Üniversitesi bu başarıya ulaşırken, tercih edilen üniversite olmanın moraliyle kapılarını açacak.

Bingöl şunun altını çizdi:

“İlk yılımız olmasına karşın tercihte vakıf üniversitelerine fersah fersah fark attık.”

Şu rakamlar da dikkat çekici:

“290 öğrencinin 226’sı Bursa’dan. Diğer illerden 64 öğrenci var. Ayrıca 290 da yabancı öğrencimiz olacak ve 580 öğrenciye ulaşacağız.”

Anlaşılan o ki…

Bursa’nın öğrencisi Mudanya Üniversitesi’ni tercih edip Bursa’da kalmış. Bu da dikkat çekici bir ayrıntı.

Yıllardır tanırız…

Kitapçılıkla başlayıp Bursa’ya 15 kolej kazandıran Gıyasettin Bingöl’ün hayalinde hep üniversite vardı. Çocuk Üniversitesi de bunun altyapısıydı.

Toplantıda…

Bir yandan kitapçıdan üniversiteye giden yolu anlatıp, bir yandan Mudanya Üniversitesi’nin yüzde 100 doluluğa ulaşmasının mutluluğunu paylaşırken, kararını da açıkladı:

“Bu benim son projem.”

600 milyonluk yatırım, 16 profesör

Mudanya Üniversitesi’nin özel mimarisini Hasan Sözüneri çizdi, inşaatı Necati Şahin yaptı. Arsa payı ve yapıyla 600 milyon liralık değeri var.

Yanı sıra…

Vakıf üniversitelerinde öğretim üyeleri genelde doktorasını yeni yapmış akademisyen olurken, 16 profesörle eğitime başlıyor.

Bu arada…

Rektörvekili Prof. Dr. Hasan Tosun’un yanında, , Prof. Dr. Necmi Gürsakal da Rektör Yardımcısı olarak Bursa’ya döndü.

Minik kızına yaptığı resimlerden doğan kitap sayısı 15’i aştı: O bir hayalci

Daha çok… Setbaşı Telefon Müdürü ve PTT Başmüdürü olarak uzun yıllar hizmet eden babası İsmail Fedai’yi Bursa kamuoyu tanıyor.

Kızı…

Dr. Özlem Fedai Korçak asıl Kimya Mühendisliği eğitimi aldı. Hatta bir grup arkadaş birlikte kurdukları Robos adlı firmayla fabrika içinde robot taşıma sistemleri üretiyor. Bursa’nın büyük ve tanınmış fabrikalarıyla çalışıyor.

Önemli bir özelliği daha var:

İlk kızı dünyaya geldiğinde, eğlendirmek için çizdiği resimleri resimli masal kitaplarına dönüştürüp, küçük çocukların hayalci ablası oldu.

İşte…

Dr. Özlem Fedai Korçak’ın başlangıçta yalnızca resimlerini çizdiği, son dönem yazıp-çizdiği kitapların sayısı 15’i geçti.

Babası İsmail Fedai zaten Bursa’ya hizmetine tanıklık ettiğimiz büyüğümüz. Dr. Özlem Fedai Korçak da kitaplarıyla dağ yöresi çocuğu olarak gururumuz.

Top peşinde dünyayı geziyor!

Yönettiği maçları… Zaman zaman aktarıyoruz. Bursa basketbolunun genç kuşak FİBA Hakemi Murat Ciner, salon maçlarındaki başarısı yanında açık alanda 3×3 oynanan uluslararası turnuvalarda FİBA’nın gözdesi.

Nitekim…

9 Temmuz’da Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da düdük çalan Murat Hoca, 8 Ağustos’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deydi. Şimdi Konya’daki İslami Dayanışma Oyunları’nın başarılı hakemi.

Kökenleri Kafkasya, kültürel geçmişleriyle Bursa’da bir araya geliyorlar

Kuşkusuz… Kültürel zenginlik toplumların değeri. Bursa’da uzun yıllara dayalı geçmişi olan Batum ve Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni yönetimi göreve gelirken parolasını da kültürel buluşma olarak belirledi.

Kendilerini…

“HDP hariç tüm siyasi görüşlere eşit mesafedeyiz” diyerek tanımlayan Batum ve Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İhsan Arslan ile yönetiminden Murat Arslan, Edip Ali Demirtaş ve Kestel Osmaniye Muhtarı İlyas Yılmaz ziyaretimize geldiler.

Yeni yönetim olarak “önceliği kültüre” verdiklerini belirtip şunu söylediler:

“Önce folklor ekibi kuracağız. Nilüfer Belediyesi’nin tahsis ettiği yerde yöre folklarını öğreteceğiz. Sonra, Gürcü dili ve edebiyatı talebi var. Kış aylarında da akordiyon kursu olacak.”

Bu arada…

Batumlular önderliğinde, 8 derneğin katılımıyla Gürcü Dernekleri Federasyonu kuruldu.

Bursa, Bandolar Festivali’yle şenlenecek

Bu yıl… Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sonrası Bursa uluslararası düzeyde önemli kültürel etkinliklere sahne oldu.

Şimdi…

Bunlara bir yenisi ekleniyor: 2. Uluslararası Bursa Bandolar Festivali.

30 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek renkli ve eğlenceli festivale katılacak yabancı ülke bandoları kentin farklı noktalarında verecekleri konserlerle kültürel zenginlik yaşatacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X