Daveti… İnşaat Mühendisleri Odası Ulaşım Komisyonu yaptı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kabul edip katıldı.
Üstelik…
İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu toplantıyı önemseyen Aktaş ulaşımla ilgili bürokratlarını da getirdi.
Örneğin…
Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar, Ulaşım Daire Başkanı M. Gazali Şen, UKOME Şube Müdürü Ferhat Arıkan ve Yol Şube müdürü Rüştü Şanlı ile birlikte geldi.
Başlangıçta…
Aktaş’ın yoğunluğu nedeniyle toplantı yarım saat planlanmıştı. Fakat İMO Ulaşım Komisyonu Başkanı M. Tözün Bingöl’ün sunumu sonrası sıcak konular açılınca Aktaş kalkmadı ve 2 saati bulan kapsamlı bir toplantı oldu.
Sık sık…
Görüşlerini dile getiren Aktaş özellikle katlı kavşaklar, toplu ulaşım ve yayalaştırma gibi modern dünyanın tartıştığı konularda sorular yöneltti.
En çok da…
Geçmişte de gündeme gelen, ancak sonuç alınamayan talep yönetimi üzerinde durdu. Yaklaşımını da şöyle ortaya koydu:
“Uludağ Üniversitesi Rektörümüzle görüşeceğim. Her sabah saat 08.00’de 80 bin kişiyi üniversiteye taşıyoruz. Aynı zaman dilimi için büyük bir yük. Tüm fakültelerin aynı saatte derse başlamaları zorunlu olmasa gerek.”
Düşüncesi şu:
“Bazı fakülteler 08.00’de, bazıları 09.00’da, bazıları 10.00’da derse başlasa Bursaray’da aynı saatte yığılma yaşanmaz ve ulaşım rahatlar. Bunun bir de akşam çıkışı var. Bunların hepsini Rektör Hocamızla konuşacağız.”
Devam etti:
“Bursa’da 20 civarı Organize Sanayi Bölgesi var. Bu OSB’lerin yönetimleriyle ayrı ayrı konuşacağız. Onların da aynı saatte vardiyaya başlayıp aynı saatte dağılmalarının önüne geçmeyi arzuluyoruz.”
Önerisi şu:
“Kentin bir tarafındaki OSB’de vardiyalar 08.00’de başlıyorsa, diğer tarafındaki vardiyalar 09.00’da başlayamaz mı? Buna cevap arıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Tabi Milli Eğitim Müdürlüğümüzle okullarımızın ders başlangıç saatlerini de konuşmamız gerekiyor. Mesai ve ders saatlerinde kademeli uygulama için Büyükşehir olarak kesin kararlıyız.”
Bursaray günde iki kez yoğun!
İnşaat Mühendisleri Odası Ulaşım Komisyonu toplantısında, mesai ve ders saatleri başlangıçlarıyla çıkışları için kademeli saat uygulamasında ısrarcı olacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı destekleyen bilgi BURULAŞ Genel müdürü Kürşat Çapar’dan geldi:
“Bursaray sabah 07.00-09.00 saatleriyle akşam 17.00-19.00 saatleri arasında çok yoğun. Saat 19.00’dan sonra vagonlar boş gidip geliyor. Saat 21.00’den sonra zarar ediyor.”
Belediye çalışanları arasındaki ulaşım anketi Başkan Aktaş’ı şaşırttı
Bir yanda… Nüfusu hızla artan ve sürekli büyüyen bir kent var. Büyükşehir Belediyesi kentin her gün artan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli yeni yol, kavşak ve köprü projeleri çalışıyor.
Onlar da…
Yapıldıktan 3 yıl sonra yetersiz kaldıkları için yeniden başa dönülüyor ve belediye bütçesinin önemli bölümü ulaşım yatırımlarına harcanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İMO Ulaşım Komisyonu ile buluşmasında toplu ulaşım üzerinde duruldu.
Bunun üzerine…
“Beni çok şaşırtan bir şey oldu” diyen Aktaş şunu anlattı:
“Büyükşehir Belediyesi personeli arasında bir anket yaptırdım ve işe nasıl geldiklerini sordurdum. Hepsi kendi aracıyla gelmiş. Üstelik, aynı mahallede oturanlar bile ayrı ayrı araçlarıyla geliyorlar.”
Düşüncesi şu:
“Toplu ulaşımı kesinlikle özendirici hale getirmeliyiz. Yoksa ne yollar yetecek, ne kavşaklar. Trafiğe çıkan araç sayısını azaltmamız gerekiyor.”
Ankara’da Yıldırım zirvesi
Dikkat çekmeyecek gibi değil… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son dönem Bursa konularına daha ilgili, sorunlar için daha duyarlı.
Nitekim…
Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ziyaretine geldiklerinde Yıldırım için önemli konuları ele aldılar.
Özellikle…
Belediyenin devam eden çalışmalarıyla gündemindeki yatırımlar bu görüşmenin ana konusu oldu.
Çoban Ateşi’ni yakan Celal Gül kurucu olmak için DP’den istifa etti
Celal Gül’ü, 1978 yazında genel seçimler için AP Genel Başkanı olarak Bursa’ya gelen rahmetli Süleyman Demirel’in Heykel’deki mitinginde tanıdık.
O da 1977’de İstanbul’dan gelip Bursa’ya yerleşmişti, ama Demirel’in tanıdıkları arasındaydı.
1983 yılında DYP kurulunca Celal Gül İl ve ilçe yönetimlerinde yer aldı. 1994’te Mudanya’ya, 1995’te Orhangazi’ye Müteşebbis Heyet Başkanı olarak Kurucu İlçe Başkanı atandı. 1995 seçiminde İstanbul’dan DYP milletvekili adayıydı.
Siyasete bir süredir mesafeli duran Celal Gül, geçen yaz Rıfat Serdaroğlu liderliğindeki Çoban Ateşi Hareketi kıvılcımını ilk çakanları arasındaydı.
Dün de…
Kurucuları arasında yer almak için, 1959’dan beri içinde olduğu DP-AP-DYP-DP camiasından istifa etti.
Vedasını…
“Bu hareket Demokrat Parti’ye karşı değil. Bizim davamız Türkiye davası. Genç kardeşlerimize tecrübelerimizi aktarmaktan gayri niyetimiz yok” açıklamasıyla duyurdu.
Garnizonlara vatan kartı, esnafa siftah parası
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu ve yönetimi 2020’ye çok özel bir başlangıçla girdi.
Bir yandan…
Yeni yıl nedeniyle Türkiye’deki tüm Garnizon Komutanlıklarına kutlama mesajı gönderen Seyfioğlu ve MHP Osmangazi yönetimi “Sizinle gurur duyuyoruz, sizlere dua ediyoruz” mesajı verirken bir yandan da yeni yılın ilk sabahı esnafı dolaştı ve sembolik olarak 1 lira bırakıp siftah parası verdi.