Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na salvo: Böyle giderse 10. yenilgisini alır!

Gündemde… CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un yaptığı açıklamalar nedeniyle istisnai kadrolar konusu var. Koç bu yolla devlet memurluğu giriş sınavı KPSS’ye katılmadan istisnai kadro üzerinden işe yerleştirilenlere ait torpil listeleri açıklıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iddiaları gündemde tutuyor.

Konuyu…

Devlet Personel Başkanlığı’nın bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sorduk.

Önce…

Uygulamayla ilgili şu bilgiyi verdi:

Yasanın verdiği yetkiyle, Bakanların özel kalem müdürü, basın müşaviri ve 1 müşaviri KPSS’ye girmeden istisnai kadrodan alma yetkileri var.”

Yetkinin nedenini şöyle açıkladı:

Bakanın en yakın çalışacağı kişilere güvenmesi gerekir. Kendini anlayan, tanıyan ve yapmak istediğini çabuk kavrayan kadrolarla çalışmak ister.”

Şunu sordu:

Benim Özel Kalem Müdürümü Sayın Haluk Koç ya da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu acaba CHP Genel Merkezi’nde yanlarında çalıştırırlar mı?”

Sorusuna…

Elbette çalıştırmazlar” cevabı verip devam etti:

Bu açıklamalar devleti tanımamak, bürokrasi yönetiminden bihaber olmak, 85 yıllık uygulamayı bilmemekten kaynaklanıyor.”

Adını da koydu:

CHP, bu yolla çamur at izi kalsın siyaseti yapıyor.”

Şu sorusu da önemli:

Şimdi ben soruyorum: Sayın Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki danışmanları kimler? İşe KPSS ile mi alındılar? CHP’li milletvekili arkadaşlarımızın çalıştıkları elemanlar devlet memuru mu, yoksa Meclis’in verdiği yetkiyle mi alındılar?”

Şunu vurguladı:

Her milletvekili, kendi yöresinden bildiği, tanıdığı 2 kişiyi danışman olarak çalıştırabiliyor. Bunlara KPSS gerekmiyor.”

Yaklaşımı şu:

Bunu kendileri de bilmelerine rağmen çamur atma yoluyla bir şey söylermiş gibi yapıp kafa karıştırıyorlar.”

Konunun gündeme getirilme nedeni olarak şunu düşünüyor:

Sayın Başbakan Meclis’te Sayın Kılıçdaroğlu’nun 70 akrabasını işe yerleştirdiğini, 444 kişiyi de sınavsız işe aldığını söyleyince atraksiyon olarak bunu geliştirdiler. Bu yolla açıklarının kapanacağını zannediyorlar.”

Ardından…

Kaldı ki, kadrolaşma asıl CHP’nin mesleği gibi. Hatırlanacaktır, eski Adalet Bakanı ‘CHP’liler varken yargıya hakim ve savcı olarak başka partiden mi alacaktım?’ demişti” dedi ve ekledi:

Sayın Kılıçdaroğlu’nun genel müdürlük dönemi belli. Dolayısıyla kimin sicilinin karanlık, kimin aydınlık olduğu ortada.”

Bu noktada…

İktidarda uzun süre kalan AK Parti’yi kendilerine benzetme gayreti içinde olduklarını söyledi, ancak çabalarını beyhude buldu.

Sonra da şunu söyledi:

Özel Kalem olarak kiminle çalışacağıma, Basın Müşaviri olarak kiminle çalışacağıma kendim karar veririm. Benim kararımı Sayın Haluk Koç mu verecek?”

Devamında…

Gerçi iktidar olamazlar, ama diyelim ki oldular, kendisi karar vermeyecek mi?” deyip şu yorumu yaptı:

Bunlarla uğraşan anamuhalefet partisi iktidara alternatif olamaz. Gelip önümüze proje koysalar eyvallah, ama dedikoduyla muhalefet yapıyorlar.”

Son sözü de şu oldu:

Böyle gezdikçe 10. mağlubiyeti alacakları kesin. Seçim kaybetme skoru 9-0’dı, şimdi bu kafayla 10-0’a gidiyor.”

 

 

Faruk Çelik’ten çarpıcı bilgi

 

 

Gündeme torpil atamaları olarak gelen istisnai kadrolar konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik çarpıcı bir bilgi verdi:

Bakanlıklara tanınan imkandan 1993-2002 sonu arası 10 yıllık dönemde bakanlıklar 1130 istisnai kadro kullanmış. 2003-2014 arası 12 yılda biz 787 istisnai kadro kullandık.”

Sonra da şunu söyledi:

Amacımız kadrolaşmak olsa, boş kadroların hepsini doldururduk. Ama doldurmadık.”

 

 

İstisnai kadro, 85 yıllık uygulama

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, son günlerin tartışma konusu istisnai kadrolara açıklık getirirken, konunun 1929 yılından beri sistemde yer aldığını anımsatıp şunu söyledi:

1965 yılında çıkarılan Personel Kanunu’nda 59. madde ayrıntılı şekilde yer alıyor. Kimlerin istisnai kadrodan alınabileceği burada belli.”

Şunu da ekledi:

1974’te Bülent Ecevit uygulamayı genişletmiş. 1984 Turgut Özal ilaveler yapmış. Bizim dönemimizde de Bakan Yardımcılığı gibi bazı ilaveler oldu.”

 

 

MHP Osmangazi kongresi 2 adaylı, ama ittifak kararlı

 

 

Adem Dönmez 2009 yılında atamayla Osmangazi İlçe Başkanlığı’nı kabul etti. 2010 ve 2012 kongrelerinde seçilerek görevi sürdürdü. Şimdi bırakıyor.

Bırakırken farklı bir yöntem izledi ve Kurucu Başkan İhsan Uçar’dan başlamak üzere tüm eski ilçe başkanlarını ziyaret edip “aday” için görüş aldı.

Dün de…

Bu görüşmelerde ittifakla belirlenen Osman Gümüş’le birlikte ziyarete geldi.

Gümüş sendikacı kökenli siyasetçi. 1978’de başlayan sendikacılık yaşamında 1989-2013 arası Çelik-İş Başkanlığı ve 2010-2013 arası Hak-İş Bursa İl Temsilciliği yaptı.

Dün şunu söyledi:

Başkan aldıkları kararı iletince, yanımda oldukları sürece var olacağımı söyledim. Önümüzdeki 5-6 ay gerekirse uyumayıp dağ-bayır koşacağız. MHP’lilerin başlarını öne eğdirmeyeceğiz.”

Bu sözlere, Dönmez de “Çağırdıkları an yanlarında olacağım” diyerek katkı verdi.

Gerçi…

MHP Osmangazi’nin eski ilçe başkanları Osman Gümüş’ün adaylığına ittifakla karar vermişler, ama pazar günü yapılacak kongre iki adaylı olacak. Çünkü, Selami Hacılar da aday.

 

 

Savcı Öz ve Akkaş için soruşturma

 

 

10 Ocak’taki AK Parti İl kongresi için adaylığını açıklayan Avukat Cüneyt Bülent Şeker geçen yıl Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na yaptığı başvuruyla, 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yöneten savcılar Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş’tan şikayetçi olmuştu.

Dün de…

Başvuruyla başlatılan soruşturmada bilgisine başvurulmak üzere HSYK Müfettişi tarafından İstanbul’a davet edildi. Şeker cuma günü ifade verecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X