Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Dündar’dan Bursa’nın turizmini tarih ve çarşıyla buluşturma yolu

Yıllardır… Yabancı turistin Bursa’ya neden arzu ettiğimiz sayıda gelmediğini her ortamda tartışıyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. Fakat kent olarak eksiklerimizi pek görmedik, onları düzeltme yoluna da gitmedik.

Örneğin…

Bursa’ya yabancı turist doğrudan gelmiyor, İstanbul üzerinden otobüsle gelip genelde günübirlik olarak tarihi mekanları geziyor, en fazla öğle yemeği yiyor.

Ne var ki…

Turistleri getiren otobüsler ciddi anlamda park yeri sorunu yaşıyorlar. Genellikle de Ulucami önüne sıra sıra park ediyorlar. Bu da hem turisti, hem de kent trafiğini olumsuz etkiliyor.

İşte…

Turist otobüslerinin park sorunu Osmangazi Belediyesi’nin kente armağan ettiği Panorama 1326 Fetih Müzesi ile çözüldü. Müze yanında ayrılan alan turist otobüsleri için mükemmel bir otopark oldu.

Sonrasını…

Hafta içinde internetteki Büyükşehir Belediyesi Web TV sitesinden yayınlanan ve Ali Haydar Yıldırım’ın sunduğu Bursa’da Ramazan İklimi adlı iftar programının konuğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açıkladı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi’nden canlı yayınlanan programda şunu söyledi:

“Turist İstanbul’dan önce buraya geliyor. Panorama 1326 Fetih Müzesi artık Bursa’nın turizm merkezi oldu. Şimdi yeni planlamamızı buna göre yapmamız gerekiyor.”

Üzerinde durduğu şu:

“Panorama’ya turisti getiren otobüsler burada park ediyorlar. Çünkü burası aynı zamanda otobüs parkı. Çünkü şehir merkezinde ve tarihi bölgelerde turist otobüslerini park edecek alan yok.”

Uyarısı şu:

“Bizim de o turisti tarihi Hanlar Bölgesi’ne, çarşıya, şehir merkezine, Yeşil ve Emirsultan’a nasıl kolay götüreceğimizi planlamamız lazım.”

Önerisi de şu:

“Otobüsler misafirleri buraya getirip park edecekler. Turist çarşıya doğru gider, ya da otobüsler çarşıda turisti indirip buraya gelirler, turist çarşıdan buraya doğru gelir, artık o turizm sektörünün işi.”

Düşüncesi şu:

“Biz de, üzerimize düşenleri yaparak bunları destekleyeceğiz. Çünkü hepsi birbirini tamamlayan çalışmalar. Turist gelirse şehirde hareket olur, esnaf ve ticaret gelişir. Bu da Bursa’ya yansır.”

 

Engellilerle dijital moral buluşması

2011 yılında Nilüfer’deki Fethiye Mahallesi’nde, 2015’te İnegöl’de engelliler için bakım merkezi açan Mimar Sinan Bakım Evleri, 2 yıl önce Türkiye’nin en büyük engelliler için yatılı bakım merkezini Kestel’de açtı.

Bakımları yanında engelliler için aktiviteler hazırlayan Mimar Sinan Bakım Evleri, hafta sonunda AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu engellilerle buluşturdu.

Dijital ortamdaki moral buluşması keyifli bir sohbete dönüştü.

 

Sokağa çıkma yasağına değdi: Caddeler yıllar sonra yeni asfalt gördü

Bursa gibi kentleşme sorunu yaşayan eski kentlerin doğal bir yorgunluğu var. Bu bakımdan yorgun kent Bursa’nın yollarını yenileyecek asfalt hamlesi için 5 Nisan’dan beri uygulanan sokağa çıkma yasağı fırsat oldu.

Nitekim…

Büyükşehir Belediyesi önceliği Merinos-Acemler arası, Mudanya Yolu ve Yakın Çevre Yolu’na vermek üzere ağır trafik yükü çeken yolların aşınmış asfaltlarını yeniledi. Osmangazi ve Yıldırım belediyeleri de sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilip ana yolların eskimiş asfaltlarını yeniliyorlar.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da sosyal medya mesajıyla yenilenen asfaltlara dikkat çekti:

“Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren, gece gündüz Bursa için canla başla çalışan; Osmangazi ilçesi Merinos-Gökdere kavşakları arası 3 bin metre, Yıldırım ilçesi Vakıf-Otosansit kavşakları arası 2 bin metre asfaltlama çalışması yapan Büyükşehir’e ve Alinur Aktaş’a teşekkürler.”

 

Meclis üyesini kızdıran 10 aylık yol

Sedat Akar, eski bir medya çalışanı. CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanlığı yaptı. Geçen yıl CHP’li kimliğiyle, Millet İttifakı anlaşması gereği İYİ Parti listesinden Keles Belediye Meclisi’ne seçildi.

Bize göre gelecekte belediye başkan adaylığı potansiyeline sahip.

Fakat…

Kendi köyü olan Keles’in Pınarcık Köyü yolunun hali Akar’ı sinirlendirmiş. Büyükşehir Belediyesi’nce asfaltlanan yolun 10 ayda tarlaya dönmesine tepki gösteriyor.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’e de sitem ediyor.

 

Çalıştırdığı her takımı şampiyon yapıyor: Emin İmen, o bizim Himen!

İsmail Kemankaş sayesinde 1980’li yılların ikinci yarısında tanıdık. Hakimiyet gazetesinde köşe yazıp yazı işleri müdürlüğü yaparken, Emin İmen de voleybolda yıldız gibi parlıyordu. Kadın Milli Takımı ve Fenerbahçe ile büyük başarılara imza attı.

DSİ kız takımını gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonu yaptığında, çocukların çizgi film kahramanı He-Man’dan esinlenip “Emin İmen, O Bizim Himen” başlığını attık.

Çalıştırdığı takımı Türkiye ya da Avrupa Şampiyonu yapma alışkanlığı olan Emin Hoca’yla 5 yıl önce Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol takımını Avrupa Şampiyonu yaptığında sohbet ettik.

Hatta…

Kadın milli takımının yıldızı Meryem Boz’un da olduğu oyuncularla, önümüzde şampiyonluk kupası fotoğraf çektirdik.

İnternet sitelerinde İmen’in 48 bin nüfuslu Çanakkale Çan ilçesinin Kale 1957 kadın voleybol takımını Süper Lig’e çıkardığını okuyunca aklımıza yine o başlık geldi:

Emin İmen, O Bizim Himen!

 

Dijital çağda kriz iletişimini konuştular

Koronavirüs alışkanlıklarımızı değiştirdi. Toplantıların dijital ortama taşınmasından sonra ikinci adım kişisel eğitimlerle geldi.

Nitekim…

Bir dönem Olay’da birlikte çalıştığımız meslektaşımız, Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanvekili ve halkla ilişkiler uzmanı Cansel Oruç bir taşla iki kuş birden vuran çalışmaya imza attı.

Bunu da…

Dijital ortamda bir araya geldiği DOSABSİAD yönetimindeki sanayicilere pandemide kriz yönetimi eğitimi vererek yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X