Yerelde… Bazı ilçelerde olağanüstü kongreler yapıldı. Ankara’da ise kurultayda şaibe tartışması isteği olarak özetlenebilecek gelişmeler yaşıyor.
İşte…
CHP’nin içinde bulunduğu olağanüstü durumu; geçmişte İl Sekreterliği ve sonrasında İl Başkanlığı yapan Av. Turgut Özkan’la konuştuk.
İlk sözü, “Hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” oldu.
Düşüncesi şu:
“Yapılan olağanüstü ilçe kongreleriyle iktidarın partimizi karıştırmak için kullandığı kurultay krizi arasında bağ olduğunu düşünmüyorum.”
Ardından…
“Belediye başkanlarımıza, il-ilçe yöneticilerimize ve genel merkezimize tam destek verip başarılı olmaları için çalışmalıyız” dedi ve devam etti:
“İktidarın partimizi karıştırmak için kullandığı kurultay şaibesine müdahil olmak partimize zarar verir.”
Dinlediğimiz en özgün siyaset ifadesiyle şunu söyledi:
“Yangın çıkarmak kolaydır. Fakat yangını söndürmek daima riskler taşır. Hepimize düşen görev, yangını söndürecek çalışmanın içinde olmak. Onun için bugün belediyelerimize, il ve ilçe yöneticilerimize, genel merkezimize destek zamanı.”
Sohbetimizde…
“İlçe kongreleri sonrasını” şöyle yorumladı:
“Osmangazi ve Yıldırım farklı gerekçelerle olağanüstü kongre yaptı. İki kongrede de delege iradesi sandığa yansıdığı için, önceki yöneticilere teşekkür edip yeni yöneticilere destek olma zamanı.”
Yine…
“Yıldırım kongresinde İlhami Gün’ün nasıl kazandığını” şöyle özetledi:
“Yönetimin düşmesiyle kongreye gidildiği için delegeler mevcut ilçe başkanının mağdur olduğuna karar verdiler. Seçim sonucu bunu gösteriyor. Delege takdiri bu yönde.”
Belediyelere bakışı şu:
“İmkanlar dahilinde gayet güzel çalışmalar yapıyorlar. Attıkları adımlar, önümüzdeki süreçte yapılacak güzel işlerin altyapısı.”
Şunu da ekledi:
“Hükümetin ellerini kollarını bağlamasına rağmen zor şartlarda bile güzel işler yapıyorlar. Daha da güzel işler yapıp Bursa’yı değiştirecekler.”
Saadet hafta sonu il kongresini yapıyor
İlk kez… Tartışmalı değişim yaşandı. İl Başkanı Ali Osman Karahan’ın yerine, İl Başkanı olarak Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın danışmanı Hamza Gürsel atandı.
Karara…
Parti içinden ilk kez itiraz geldi, ama organize olup Ankara’ya gidemediler.
Cumartesi günü…
Genel Başkan Mahmut Arıkan’ın katılımıyla Merinos’ta SP İl Kongresi yapılacak.
Gürkan’ın proje mesaisi: Milletvekilleriyle hastane ve ulaşımı konuştu
Çantasında… Devam eden ve planlanan yatırım dosyalarıyla Ankara’ya gitti. İlk durağı da TBMM oldu.
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan burada, AK Parti Bursa milletvekilleri Müfit Aydın, Refik Özen, Emel Gözükürü Durmaz, Ayhan Salman, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten’le bir araya geldi.
Gerçi…
Gürkan’ın çantasındaki Bursa yatırımlarının görüşüldüğü buluşmada
Efkan Ala ve Mustafa Varank yoktu, ama bu dönem AK Parti Artvin Milletvekili olsa da Bursa’nın siyasetçisi kalmayı sürdüren eski Bakan Faruk Çelik vardı.
Görüşmede…
Gürkan önce Bursa’daki yatırımlarla ilgili bilgi verdi ve yapılacak yatırımları sıraladı.
Hep birlikte…
Acemler’deki Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesi için çalışmaların takibine karar verildi. Gürkan’ın ikinci önceliği ulaşım yatırımları oldu.
Siyasette ilk işbirliği: Partiler farklı, misyonlar aynı!
İkisi de.. Balkan coğrafyasından Bursa’ya göç eden ailelerin çocukları. Refik Özen’n kökeni Kosova’ya, Hasan Öztürk ise Bulgaristan’a uzanıyor.
Siyasette…
AK Parti Busa Milletvekili Refik Özen’le, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk’ü bir araya getiren, Kosova seçimleri ve Balkanlar oldu.
Buluşma…
Rozet farksız Bursa’daki ilk siyaset işbirliği olurken, “Dış Türkler partiler üstü meseledir” mesajı verdiler.
İşte Bursa’nın sorusu: Her gün deprem olan Japonya neden yıkılmıyor?
Bursa’da… Deprem hep oldu, ama son dönem biraz daha fazla tartışılır hale geldi.
Büyükşehir Belediyesi’nin…
Kısa adı JICA olan Japonya İşbirliği Ajansı’yla sürdürdüğü çalışmaların zeminle ilgili ilk sonuçlarının kamuoyuna açıklandığı gün, Bursa Platformu da depremi gündemine aldı.
Üstelik…
“Deprem kapıda, havanda su dövmeyi bırakalım” çağrısı yapan Bursa Platformu Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı’nın sorduğu şu soru, tam anlamıyla Bursa’nın sorusu olarak gözüküyor.
Soru şu:
“Her gün 6 ve üzerinde şiddette deprem olan Japonya neden yıkılmıyor da hayat devam ediyor?”
Çağrısını da, bu sorudan yola çıkarak yapıyor:
“Bizde 6’nın üzerindeki depremler şehirlerimizi yerle bir ediyor. Biz de aynı ciddiyetle harekete geçmeliyiz.”
Şunu da ekliyor:
“Bursa’yı güvenli şehir haline getirebilmek için zaman kaybedemeyiz.”
Japonlar Bursa’da neden şaşırmış olabilir?
Geçen hafta… Depremin sanayi tesislerine etkisi sorulunca Japon uzmanların şaşırdıklarını aktarınca Yalın Üretim Sistemi Yöneticisi Okan Dinç’ten mesaj geldi:
“Tokyo’da otelin 10. katındayım. Telefonum çaldı, eşim ve annem panik halinde arıyorlar. Televizyonda, Tokyo’da 6 şiddetinde deprem olduğunu duymuşlar. Ben de onlardan öğrendim.”
Söylediği şu:
“Japonlar, ‘Güvenlik hesaplaması yapmadan mı fabrikaları kurdunuz?’ diye şaşırmıştır.”