Hedefi… 28 Nisan referandumunun sabahında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı . AK Parti Genel Başkanı seçildiği kurultayda da tekrarladı.
İki konuşmasında da 2019 hedefi için çalışmalara başlanmasını istedi.
Ardından…
Siyasi ortamlardaki konuşmalarında 2019 seçiminin önemini vurguladı ve teşkilatına “hazır olun” uyarısı yaptı.
Her şey ortada…
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 seçimin çok özel koşullarda geçeceğini biliyor. Çünkü, kendisi yarışacak ve yüzde 50+1 oy için meydan mücadelesi verecek.
Eğer…
Erdoğan 2019’da cumhurbaşkanı seçilemezse, TBMM’de çoğunluğu kimin oluşturduğunun anlamı kalmayacak.
O bakımdan…
Öncelikle partisinin Erdoğan’a yük olmaması gerekiyor.
İşte…
Son dönemde Cumhurbaşkanı’nın uyarılarını sıklaştırmasının, metal yorgunluğu söylemiyle AK Parti’yi harekete geçirmek istemesinin nedeni bu.
Teşkilatlardaki değişimi bu nedenle başlattı. Gerçi 2 istifa dışındakiler söylentiden ibaret, ama belediyeleri de adaylık sürelerini beklemeden aynı nedenle gündeme getirdi.
Bir yandan da seçim için uygun ortam hesabı yaptığı izlenimi veriyor.
O noktada…
Düşüncemizi bu sütunlarda daha önce paylaştık:
Seçmen doğrudan dokunup etki edebildiği belediye başkanına ders vermek için yerel seçimde tercihini değiştirebiliyor.
Onun için…
Risk taşıyan yerel seçimden kısa süre sonra genel seçime gitmek iktidar açısından daha büyük risk.
Nitekim…
Geçmişte yerel seçim sarsıntısının iktidar değişikliğine yol açtığı görüldü.
Tüm bunları bir araya getirdiğimizdeyse; cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin yerel seçimden önce yapılması gibi bir gereklilik ortaya çıkıyor.
Bu olasılık için de en uygun zaman olarak 2018 eylül-ekim ayları gözüküyor.
İşte…
AK Parti’de kongreler beklenmeden yaşanan teşkilat değişimi ile yerel seçim ve adaylık süreci beklenmeden söylentisi yayılan belediyelerdeki değişim arzusunu bu gözle görmek gerektiğini düşünüyoruz.
Erdoğan’ın bu kadar hızlı hareket etme isteği, sürecin hızlanacağını gösteriyor.
Bu süreçte de…
Seçimde yük olmayacak parti istediği zaten konuşmalarından anlaşılıyor.
Ampute milli takımı Hadi Türkmen’in eseri
Büyük bir gurur yaşattı Ampute Futbol Milli Takımı hepimize. İngiltere’yi 2-1 yenip Avrupa Şampiyonu olan ampute millilerimiz golü attığında hep birlikte ayağa fırlayıp duygulandık.
Fakat…
Bu takım kendiliğinden oluşmadı, onun da bilinmesinde yarar var.
Bursa’nın yetiştirdiği sanayici ve futbol adamı rahmetli Hadi Türkmen vefatı öncesi Gülhane’de tedavi olurken ilk ampute takımını oluşturdu.
Yıllarca yöneticilik yaptığı Futbol Federasyonu’na Ampute Ligi kurdurdu, maçların da TRT’den yayınlanmasını sağladı.
Akşamki gurur işte bu çabaların sonunda geldi. Büyük başarıya sevinirken, onlara bu yolu açan Hadi Abi’yi de rahmetle anıyoruz.
Akşener manifestosu için 70 kişi 19 başlıkta 250 sayfa yazdı!
Anımsıyoruz da… Fazilet Partisi kapandıktan sonra erdemliler hareketi olarak başlayan yapı AK Parti’nin kuruluşu aşamasında program ve tüzük yazımı için Uludağ’da toplanmıştı.
O toplantıya katılanlar arasında, daha sonra kurucu olacak Ertuğrul Yalçınbayşır ve Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da vardı.
İşte…
AK Parti’nin 16 yıl önce doğarken yaptığı toplantının benzerini geçen hafta Meral Akşener hareketi tekrarladı.
Yeni kurulacak partinin program ve tüzük taslağını yazmak üzere çeşitli illerden ve özellikle Ankara’dan 70’e yakın katılımcı geldi.
Toplantıda…
Bursa’dan da Yüksel Yılmaz, Hasan Toktaş, Sosyolog Abdullah Alagöz ve Tahsin Bulut yer aldılar.
Çekirge’deki Kervansaray Termal Otel’de 3 gün süren toplantıda 19 başlıkta çalışma yapıldı. Ortaya 250 sayfaya yakın program taslağı metni çıktı. 100 sayfaya yakın da tüzük taslağı oluşturuldu.
Programla ilgili çalışmalar Merkez Bankası eski Başkanı olan Durmuş Yılmaz başkanlığındaki 47 kişilik grup tarafından yürütüldü. Hayrettin Nuhoğlu başkanlığındaki 23 kişilik grup da tüzük taslağı için çalıştı.
Bursa’daki toplantı, program ve tüzüğün oluşturulması için hazırlanan yol haritasında üçüncü aşamayı oluşturdu. Bundan sonraki aşamada Ankara’da daha dar bir kadro taslağa son şeklini verecek.
Ardından…
Meral Akşener de 25 Ekim’de Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde partinin adını, logosunu, tüzüğünü tanıtacağı programda hazırlıkları manifestoya dönüştürüp açıklayacak.
Programda 3 başlık: Demokrasi, adalet, eğitim
Bursa toplantısını, MHP eski il başkanlarından olan ve başından beri Meral Akşener’in yanında yer alan Yüksel Yılmaz’la konuştuk.
25 Ekim’de açıklanacak manifesto için Bursa’da üç ana başlık ortaya çıktığını söyledi:
“Bursa toplantısında demokrasi, adalet, eğitim ağırlıklı çalışıldı. Ekonomi ve sosyal politikalar da öne çıktı.”
Eski milletvekilleri, eski belediye başkanları yanında her kesimden temsilci olduğunu söyleyen Yılmaz, toplantılarda Alevi kesimin bakışını Aşık Veysel’in torununun anlattığını da ekledi.
Akşener hafta sonu Bursa’ya geliyor
Meral Akşener kendisi açıkladı… Kuracağı partinin tanıtımı için Ankara’da salon bulunamıyormuş, anlaştıkları oteller bile vazgeçiyormuş.
Bu nedenle Akşener partinin adını, logosunu, programını ve tüzüğünü tanıtacağı toplantıyı 25 Ekim Çarşamba günü Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapacak.
Ondan önce de…
AK Parti’nin kuruluşunda yer aldıkları ve görüşmeyi sürdürdüğü Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun oğlunun nikahına katılmak üzere 14 Ekim Cumartesi günü Bursa’ya gelecek.