İlkay Yıldırım… Ülkenin bursuyla İngiltere’de ekonomi okudu, University of London’dan mezun oldu. Emekçi ailenin çocuğu olarak Yalova’dan geldiğinde yüzüğünü Kapalıçarşı’da satıp ev kiraladı, girişimci ruhuyla 7 yıl önce Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde, otomotiv sektörüne hammadde üreten ve 100’e yakın kişinin çalıştığı Burpol Polimer’i kurdu.
2 Eylül’de bu sütunlarda konuk ettiğimizde Memleket Partisi kurucuları arasındaydı ve Genel Başkan Danışmanı’ydı.
Fakat…
Kurultayda seçilen PM’de adını göremeyince arayıp sorduk. O da şunu söyledi:
“Genel Başkanımızın takdir ettiği partililerimiz anahtar liste vasıtasıyla seçildi. Hazırlanan 60 kişilik anahtar listede olmadığım için seçilemedim.”
Bunun üzerine…
“Kırgın mısınız?” diye sorunca söze şöyle başladı:
“4 Eylül 2020’de Sivas’la başlayan yolda kurucular olarak inanılmaz cesur ve tarihe not bırakacak şekilde Memleket Hareketi’ni başlattık.”
Devam etti:
“Sayın Genel Başkanımızın belirttiği gibi, kendisinin çalışmak için seçtiği kişiler delegelerin oylarıyla şereflendirildi. Saygım ve sevgim sonsuz.”
Şunun altını çizdi:
“Türkiye için umut olan Memleket Partisi’ne inancım tüm kalbimle devam ediyor. Lakin, siyasete uygun olmayan her türlü davranışa yalana, hizbe, bölücülüğe, birlik ve beraberliğe kast eden iç ve dış hamlelere karşıyım.”
Çağrısı şu:
“İlkay Yıldırım olarak diyorum ki: Siyasi partilerin tüm organlarını üyeler geniş katılımla seçmeli. Lider ve yöneticilerin görev süreleri ve seçim biçimleri siyasi partiler kanunu değişikliğiyle kontrol altına alınmalı.”
Üzerinde durduğu şu:
“Kurultayımızda da gördüğümüz gibi, demokratik haklarımızın tam olarak işleyebilmesi için delege ve üyenin oylarına ambargo konulmamalı.”
Bu noktada…
“Bir davam var” dedi gözlemini aktardı:
“Gördüm, yaşadım, belledim… Türkiye’de iyi okumuş, kabul görmüş, başarılı olmuş gençlerin siyaset arenasında mücadele etme hakkı anahtar listelerle ellerinden alınmamalı.”
Mesajı da şu:
“Eğer liyakat sağlanamazsa demokrasi otokrasiye dönüşebilir.”
Her şeyden önce parti içi demokrasi
Geçen yıl… BUİKAD’ın Başarılı Kadın Girişimcisi Ödülü’nü alan İlkay Yıldırım iyi eğitimli genç kadın sanayici olarak siyasetten şunu bekliyor:
“Parti içi demokrasinin sağlanması, partimizin bir an önce kurumsallaşıp yetki verdiği pozisyonların sokaklarda etki göstermesi en büyük temennim.”
Beklentisi de şu:
“Sayın Genel Başkanım, sevgili öğretmenim Muharrem İnce’nin parti içi demokrasi ve Kuvayi Milliye ruhluyla kurduğumuz partimiz için yetkileri işin ehillerine vereceğine hiç şüphem yok.”
Büyükataman’dan il yönetimine: Zaman hızlı akıyor, seçime hazır olun
Geçen hafta… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Azerbaycan ziyaretlerinde MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da vardı.
Orada…
Uzun süre açık alanda ve soğukta kalan Büyükataman dönüşte hastalandı. Buna karşın hafta sonu planlanan Bursa programını iptal etmeyip geldi.
Dahası…
Uzun süredir katılamadığı MHP İl Yönetim Kurulu toplantısında önemli mesajlar verdi.
Özellikle de kritik bir uyarı yaptı:
“Önümüzde seçim süreci var. 2023 uzun bir süre gibi duruyor, ama unutmayın ki zaman su gibi hızlı akıyor. Onun için, 2023’te yapılacak seçime hazır olmak gerekiyor. Siz de varsa eksiklerinizi giderin ve seçime hazır olun.”
13 ilçeyi yoğun programlarla ziyaret eden Büyükataman bu hafta sonu da Orhangazi’de olacak.
Orhangazi’de ‘Gelecek’ ataması
Siyaset ateşinin iyice yükseldiği şu süreçte Gelecek Partisi de hızla ilçelerdeki teşkilatlanmasını tamamlamaya çalışıyor.
Daha önce…
12 ilçede teşkilatını kuran Gelecek Partisi, 13. görevlendirmeyi Orhangazi’de yaptı ve ilçe siyasetinin deneyimli isimlerinden Yılmaz İmenç’e atandığı Gelecek Orhangazi İlçe Başkanlığı görev yazısı İl Başkanı Alpaslan Yıldız tarafından verildi.
Vatandaş öneriyor: Hanlar Bölgesi’ndeki meydanın altı otopark olmalı
Öneri… Otomotiv yan sanayi köklü üreticisi Farba Holding Fabrika Müdürü Ali Yaşar Topçu’dan geldi.
Dikkat çektiği şu:
“Büyükşehir Belediyesi tarihi Hanlar Bölgesi’nin kimliğine kavuşması için etrafını açıyor, kamulaştırılan binalar tek tek yıkılıyor. Bu yıkımlarla geniş bir alan açıldı, açılmaya da devam ediyor.”
İşte o alanın altı için önerisi şu:
“Osmangazi Belediyesi Kent Meydanı projesi gibi, Hanlar Bölgesi’nde yıkımla açılan alanın altına 3-4-5 katlı yeraltı otoparkı yapılması çok gerekli.”
Bunun yapılması halinde turist otobüsleri başta olmak üzere kent içi otopark sıkıntısının büyük ölçüde çözüleceğini ifade eden Topçu şöyle düşünüyor:
“Bu gibi otoparklar maliyetli, ama çok büyük fırsatı kaçırmış oluruz. Tarihi bölgenin altına yapılacak otopark bölgede daha fazla kalınmasını sağlar.”
Prototip TOGG’lar alkışlarla teste gitti
Fabrika inşaatı hızla ilerliyor… Bir yandan da Gebze’deki Teknoloji Üssü’nde prototip araçların üretimi yapıldı.
Gemlik’te üretilecek gururumuz TOGG’un işte bu prototip üretimleri, yönetim kurulu toplantısı öncesi üretenlerin alkışlarıyla akredite test merkezlerine uğurlandı.
İlk gurur da işte böyle yaşandı.