Herkes… CHP’nin HDP ilişkilerinden İYİ Parti’nin milliyetçi tabanının rahatsız olduğunu biliyor. Bu rahatsızlığın parti yönetimi üzerinde baskıya dönüştüğü de görülüyor.
Sonrasında…
30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in samimi tokalaşmalarıyla yeni beklentiler doğdu.
Acaba…
Gündemde ittifaklarda değişiklik mi var, yoksa yeni ittifaklar mı kuruluyor?
Soruyu…
İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na sorduk.
Söze…
“Biz 24 Haziran 2018 seçimleri için CHP ile ittifak yaptık. O ittifakta Demokrat Parti ve Saadet Partisi de vardı. O gün söylenen, HDP’nin de bu ittifakta olmasıydı. Biz bunu kabul etmedik.”
Bunun bir seçim ittifakı olduğunu ve seçime girememeleri için kurulan tuzağı bozduğunu vurgulayıp, destekleri için CHP ve Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.
Şunu vurguladı:
“Amaç, demokrasi ve hukuk temelinde, asgari müştereği olan bir yapının başarılı olmasını sağlamaktı. Başarılı da olduğunu düşünüyorum.”
Ardından…
AK Parti ve MHP’nin yerel seçimler için de ittifak kararının hem İYİ Parti, hem CHP seçmeninde baskıya yol açtığını, fakat sonuçta Cumhur İttifakı’nın seçim mağlubu olduğunu söyledi.
İYİ Parti’nin hedefini ise şöyle açıkladı:
“Bizim yeni bir Türkiye iddiamız var. Türkiye’yi 21. yüzyılın büyük ülkesi yapma sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz ve yönetmek istiyoruz.”
Gözlemi şu:
“AK Parti ve MHP’de, yani Cumhur İttifakı’nda toplumsal desteğin azalması ki araştırmalar bunu gösteriyor, siyaseti yeni manipülasyonlara açık hale getiriyor.”
Parti olarak kararları şu:
“Bizim Cumhur İttifakı ya da yeni bir ittifak oluşturma görüşmemiz asla olmadı, olması da mümkün değil. Kendi yolumuzu bilen siyasi partiyiz.”
Bu noktada…
CHP’nin HDP ilişkilerine İYİ Parti’nin bakışını sorunca da İsmail Hoca net bir cevap verdi:
“Biz, HDP gibi bir siyasi partiye sadece Türkiye’de değil, dünyanın neresinde olursa olsun karşıyız.”
Nedeni şu:
“Herhangi bir terör örgütüyle arasına mesafe koyamayan, koyduğunu açıklayamayan bir parti demokratik siyasette sıkıntıdır. Suriye’de de olsa, İspanya ya da Almanya’da da olsa HDP gibi bir partiye karşıyız.”
Şunu da ekledi:
“Geçmişteki çözüm sürecinde AK Parti’nin, zaman zaman CHP’nin HDP ile yaklaşımları tamamen bizim dışımızdaki unsurlar. Üstelik İstanbul seçimi kimlerin kimlerle ittifak yaptığını ve menfaat kovaladığını gösterdi.”
Tatlıoğlu: Akşener siyasete yol açtı
İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu çok farklı bir, Genel Başkanı Meral Akşener portresi çizdi:
“Bütün olumsuzluklar, alan daralması, ambargoya rağmen siyaset adına bir şey konuşulabiliyorsa, 31 Mart’ta Millet İttifakı adına büyük şehirlerde mesafe alındıysa Sayın Akşener ve İYİ Parti’nin siyasete katkısıdır.”
Şunu da ekledi:
“Eski siyasetçilerin bugünlere kadar bekleyip şimdilerdeki parti kurma girişimleri bile Sayın Akşener’in siyasete açtığı yol, yaptığı katkıdır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan ziyaretindeki Bursa şifreleri
Türkiye’nin Balkan politikasında Sırbistan’ın yeri farklı. Müslüman Boşnak nüfusunun fazlalığı yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic arasındaki sıcak ilişki de iki ülkeyi birbirine yakın tutuyor.
Nitekim…
İki ülke ticari ilişkisi 1 milyar Dolar’ı geçti. Bu rakam, Balkanlar’daki en fazla ticaretimizin Sırbistan’la olduğunu gösteriyor.
Bu ilişkiler…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belgrad-Saraybosna otoyolu temel atmasıyla Valide Camii açılışı için pazartesi günü yapacağı Sırbistan ziyaretiyle yeni bir döneme giriyor.
Gezide…
TBMM Sırbistan Dostluk Grubu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de Erdoğan’a eşlik ediyor.
Ayrıca…
Programda Türklere ait 6 fabrikanın açılışı var. Fabrikalardan biri Bursa’da otomotiv yan sanayi üretimi yapan Feka. O nedenle Feka Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Karslıoğlu da heyette.
Zarif Alp, Sırbistan Fahri Konsolosu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi başlayacak Sırbistan ziyareti öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı.
O gelişme…
Bursalı genç işadamlarından Zarif Alp’in Sırbistan Fahri Konsolosu olarak görevlendirilmesiydi. Balkan kökenli olan Alp de, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Ferit Karslıoğlu ile birlikte pazartesi günü Erdoğan’ın heyetiyle Sırbistan’a gidiyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde sürpriz görevden alma
3 yıl önceydi… O zamanki adıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine atanan Erkut Öneş ziyaretimize geldiğinde, Bursa için yapmak istediklerini anlatmıştı.
Deneyimli bürokrat, görevine de hızlı başlamış, özellikle aile ve sosyal politikalar alanındaki sivil toplum örgütleriyle iyi bir diyalog yakalamıştı. Bu tdiyalog, düsenlenen etkinliklerde de kendini gösterdi.
Aslında…
Deneyimli bir bürokrattı. İstanbul’da, Avrupa Yakası aile ve toplum hizmetleriyle Avrupa Yakası sosyal ve ekonomik destek hizmetleri yanında Suriyeli sığınmacılar ve Romanlardan sorumlu olarak İl Müdür Yardımcılığı yapmıştı.
3 yıllık bu görevin ardından da 11 Kasım 2016’da Bursa’ya atanmıştı.
Tesadüfe bakın ki…
Bursa’da 3. yılını doldurmasına az bir süre kala Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından görevden alındı.
Yerine de, Tekirdağ’da İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Yılmaz atandı.
Gençlik Spor taşındı
Kredi ve Yurtlar Kurumu ile birleşen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şu sıralar kısmi taşınma yaşıyor.
Yıllarca Atatürk Stadyumu yanındaki binasında faaliyet gösteren GSİM,
alınan kararla İstanbul Caddesi üzerindeki Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampusu yanındaki binaya taşındı.
Eski binada yalnızca sporcu lisans birimi kaldı.