Adım adım işleyen bir süreç var Keles’te… Kocayayla zaten bilinen piknik alanıydı. Buna Gököz’ün Uludağ’ın katlı zirvesinin dingin bir göletin ardından izlenebildiği muhteşem doğası eklendi.
Keles’in turizmde patlama yapabileceği anlaşılınca da planlama başladı.
Örneğin…
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ilçe esnafını bilinçlendirmek ve hediyelik eşya anlayışını yerinde görebilmeleri için Safranbolu gezisine gönderdi.
Bir yandan ilçenin altyapısı tümüyle değiştirilip yatırımlar hızlandırılırken, bir yandan Kocayayla’nın turizm bölgesi olması için kollar sıvandı.
Son projeyi…
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke şöyle anlattı:
“Kocayayla yalnızca yazın piknik alanı olarak görülüyor. Oysa kış ayları da muhteşem. Biz de 4 mevsim Kocayayla için planlarımızı yaptık.”
Devam etti:
“Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olan Kocayayla’nın tarihine uygun olarak turizm için otağ şeklinde çadırlar kurduk. Özel üretim çadırları da Kırgızistan’dan getirdik.”
Şunun altını çizdi:
“Tarih boyunca 16 Türk devleti var. Biz de bunu temsilen 16 otağ kurduk. Yerli ve yabancı turistler tarihi yansıtan çadırlarda yaz kış Kocayayla’nın doğal güzelliğini ve farkını yaşayabilecekler.”
Bununla birlikte…
Natural Park işletmesinin kendi çabalarıyla başlattığı tanıtımla otaya çıkan Gököz Göleti de planlanan Keles yayla turizmi kapsamında.
Başkan Teke şunu açıkladı:
“Gököz bizim gözbebeğimiz. Son dönemde gölet çevresindeki arazilere Araplar çok ilgi gösteriyorlar, satın almak istiyorlar.”
Şunu da ekledi:
“Keles Belediyesi olarak çok dikkatliyiz ve korumaya kesin kararlıyız. Bu bölgede plan dışı tesise asla göz yummayacağız, her şey plana göre olacak.”
Bir de mesaj verdi:
“Keles’in turizmle buluşması yalnızca bu 2 yaylayla sınırlı kalmayacak. Tarih kokan köylerimiz, eşsiz doğal güzelliklerimiz ve rafting yapılacak derelerimiz var. Hepsini turizme kazandıracağız.”
Bütünşehir milat oldu, hizmet anlayışı değişti
Yıllarca.. Bursa’nın Güneydoğusu olarak adlandırılan bölgede hizmetten mahrum yaşayan dağ ilçelerinde yaşam değişiyor
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke bu değişimi şöyle anlattı:
“Bütünşehir milat oldu, hizmet anlayışı değişti. Altyapıyı tamamladık, parklar yapıyoruz, yol sorunu da çok yakında bitiyor.”
Şuna dikkat çekti:
“İl Genel Meclisi Üyesi olduğum 1997’de Özel İdare bütçesi 9 milyon liraydı. Bugün Büyükşehir ve Keles belediyeleri yatırımları 100 milyon lirayı aştı.”
Gököz yakında Uzungöl gibi olacak
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, çok önem verdiği Gököz Göleti‘nin bulunduğu Maremşah Yaylası için iddialı:
“Karadeniz’deki Uzungöl’ü turistik bir yer olarak herkes biliyor. Ben inanıyorum ki, Gököz daha güzel ve etkileyici bir yer.”
Şunu da ekledi:
“Uzungöl nasıl çok bilinen bir yer olmuşsa, planlı adımlarla çok yakında Gököz’ü de tıpkı Uzungöl gibi marka yapacağız.”
İrgil söylentilere noktayı koydu: Belediye başkan adayı değilim
İyi tanıdığımız için biliyoruz… Dr. Ceyhun İrgil klasik anlamda siyasetçi hiç olmadı, yapısı da izin vermez. Zaten o da siyasi davranmaya bugüne kadar hiç gerek duymadı.
Doktor-hasta ilişkilerinde doğal yaklaşımıyla, partisine bakmadan destekleyen kendine özgü kitle oluşturdu. Milletvekiliyken doğrucu Davut olarak gönüllere girdi. 1 dönem milletvekilliği yapacağı sözünü tutup 24 Haziran’da aday olmadı.
Şimdiyse…
Başta CHP kulisleri olmak üzere Dr. Ceyhun İrgil’in 31 Mart 2019’daki yerel seçimde CHP’nin Büyükşehir, Nilüfer ya da Mudanya belediye başkanı olacağı söylentisi giderek beklentiye dönüşüyor.
O da…
“Yerel seçimde Bursa Büyükşehir, Mudanya ve Nilüfer adayı olarak sıkça yorum yazan dostlara kısa bir mesaj” diye başlayan notla söylenti ve beklentilere noktayı koydu:
“Layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Ancak, Bursa Büyükşehir, Nilüfer ve Mudanya belediye başkan adayı değilim.”
Dünyanın en yoksul ülkesine Kızılay’la Bursa’dan merhamet eli
Türkiye’nin merhamet eli olarak faaliyet gösteren Kızılay, afetler başta olmak üzere kara gün dostu özelliğinin yanı sıra yoksulları da unutmuyor.
Üstelik…
Yurt içindeki düzenli yardımların yanında merhamet elini dünyanın her yerindeki yoksullara da uzatıyor.
Nitekim…
Geride bıraktığımız Kurban Bayramı’nda tam 40 ülkeye yardımlarını ulaştırdı. Bunlar arasında yer alan ve dünyanın en yoksul ülkesi olarak tanınan Sudan’da yardımların dağıtımına Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan da katıldı.
Türk hayırseverlerin bağışladığı 17 bin 750 kurban hissesinin Sudan’daki yoksullarla buluşturulmasına tanıklık eden Gürkan, çok etkilendi. Özellikle de Sudanlı yetimlerle bir araya geldiğinde duygu dolu anlar da yaşadı.
Mogadişu’da bulunduğu süreçte Somali-Türk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Türk personelle de bir araya gelip bayramlaştı.
Dünyanın en yoksul ülkesi Somali’ye Türkiye’nin merhamet eli Kızılay aracılığıyla yardımseverlerin bağışlarını götüren Bursa Şubesi Başkanı Gürkan bayram sonu Bursa’ya döndü.