Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Kuzey Çevre Yolu tasarrufa takıldı, ama DOSAB bağlantı yolu bitiyor!

Köşe Yazısını Dinle

Gözümüzün önüne… Bursa’nın kent içi trafiğini hafifletmek için Çevre Yolu projesine başlandığında, 2005-2006 yıllarında yaşanan tartışmalar geliyor.

O dönem…

Ankara Yolu’nda Turanköy’den başlayıp kentin kuzeyinden geçen Çevre Yolu için ilk hedef Geçit’teki Mudanya Kavşağı’ydı. Sonrasında otoyolla birleşip  İzmir’e yöneldi.

İşte…

Bursa’yı transit geçecek araçların kent içine girmesini engelleyecek projeyi “Bu yol kente uzak, kim oraya çıkar da kentin etrafından dolaşır” diyenler oldu.

Gelin görün ki…

Açıldığında bile araç sayısı tartışması yapılan Çevre Yolu artık kent içi trafik yüküne sahip. Hele yoğunluğun yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa Şehir Geçişi olarak projelendirilen Çevre Yolu neredeyse Acemler trafiğini aratmıyor.

Bu nedenle…

3 yıl önce otoyol Ovaakça gişelerinden başlayan ve Bademli sırtlarından geçip İzmir yönünde Konaklı’da otoyola bağlanan yeni çevre yolu gündeme geldi.

Hatta…

Projesi bile hazırlanan Kuzey Çevre Yolu’nun 2023’te yapımına başlanacağı en yetkili ağızlardan duyuruldu.

Gelin görün ki…

6 Şubat depremi sonrası yapılan seçim bütçe dengelerini bozdu. O nedenle, 31 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu tasarruf politikaları gereği rafa kalktı.

2024’te yeni projeye başlanmayacağı için de yakın zamanda olmayacak.

Buna karşın…

Demirtaş Sanayi Bölgesi’nin İstanbul Yolu’na ve otoyola bağlantısında yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle Demirtaş’tan otoyola planlanan bağlantı yolu yapımı tamamlanma aşamasına geldi.

Nitekim…

DOSAB’a gelen ya da çıkan araçların Demirtaş ve İstanbul Yolu trafiğini etkilememeleri için yapımına geçen yıl başlanan bağlantı yolunun asfaltı serildi tabela bile takıldı.

Şimdilerde…

Yol üzerinde sanat yapıları olarak tanımlanan köprü, menfez ve bağlantılarda son çalışmalar yapılıyor. Yolun 29 Ekim’de açılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Bursa’ya sürpriz yapacaktı

Uludağ Kirazlıyayla’da… Uzun yıllar akciğer hastalarının tedavi edildiği sanatoryum binası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Bursa Business School olarak düzenlendi.

İşte…

Bu binanın açılışının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının planlandığı, Cumhurbaşkanı’nın da programına aldığı kulağımıza geldi.

Ancak…

Yoğun Amerika programı dönüşü olması nedeniyle son anda ertelemeseydi Erdoğan bugün Bursa’ya sürpriz yapacaktı.

Belediyelere uyarı: Evcil köpeklere yaban hayatı kuduzu arttırır

Gündemde… Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyonda meslek örgütü olarak Veteriner Hekimler Birliği’ne yer verilmemesiyle ilgili eleştiriler var.

Birlik…

Alınan kararı hayvanların refahı açısından sorguluyor ve “yarar beklerken olumsuzluklar ortaya çıkacağını” savunuyor.

Bu konuda…

Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Melike Baysal’dan da artan kuduz vakaları nedeniyle belediyelere uyarı geldi.

Belediyelerin sokak hayvanlarını topladıklarını anımsatan Baysal şuna dikkat çekiyor:

“Sokaktan köpek almak zordur. Saklanırlar, bulunmazlar. Yaban hayatına yaklaşınca da kuduz artar.”

Uyarısı şu:

“Yakalayıp bir yere koyabilecekseniz, neden kısırlaştırıp kimliklendir miyorsunuz? Kısırlaştırma, aşılama, kimliklendirme sorunu çözer. Yaban hayatına evcil köpekleri yaklaştırmak büyük sorun olacak.”

BTÜ-Yeşilay bağımlılıkla mücadelede işbirliği yapacak

Son dönem… Çeşitli semtlerden zararlı madde kullanımı haberleri geliyor. Özellikle bağımlılığın küçük yaşlara düşmesi toplumsal tehlike olarak büyüyor.

İşte…

Bu konuda önemli bir işbirliği için Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tonguç’la Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Av. İmren Çavuşoğlu protokol imzaladılar.

BTÜ Sağlıklı Yaşam ve Bağımlılıkla Mücadele Kurulu ile Yeşilay bağımlılıkla birlikte mücadele edecekler.

Şair-Doktor Olgun için Kazakistan’da Altın Köprü özel programı

Bursa’ya… 1986’da SSK Bursa Hastanesi’ne kulak-burun-boğaz uzmanı olarak atandı. 37 yıldır bu kente sağlık hizmeti veriyor.

Dr. Hüsamettin Olgun…

1971 yılında şiir yazmaya başladı. 52 yılda şiirlerinin 370’i bestelendi ve Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz şarkıları arasına girdi. Bestelenmiş şiirlerini de 2004 yılında Hüznün Hikayesi adımı şiir kitabında topladı.

Doktor olarak şifa dağıtırken, şiirleriyle gönüllere dokundu. Yurt dışındaki edebiyat etkinliklerinde, Amsterdam’da Altın Şiir Ödülü ve Stockholm’da Hümanist Enternasyonal Etos Şiir Ödülü kazandı.

Geçen hafta da…

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Dünya Çınlama Kongresi’ne doktor olarak katıldıktan sonra Kazakistan’ın Almatı şehrine geçti ve kendisi için düzenlenen Şair Dr. Olgun’la Altın Köprü etkinliğinde duygulu anlar yaşadı.

Gülmira’nın şarkılara geçen öyküsü

Gülmira Anarbayeva ülkesi Kazakistan’dan Bursa Uludağ Üniversitesi’ne öğrenci olarak gelmişti. 2000 yılında hastalandığında Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Dr. Hüsamettin Olgun tarafından ameliyat edildi.

Hastasının…

Adı ilgisini çeken Dr. Olgun, bunun “dünya barışının gülü, gül dünyası” anlamına geldiğini öğrenince yazdığı Gülmira şiiri bestelendi ve ünlü sanatçılar tarafından albümlerde okundu.

Şarkı Kazakistan’da da çok sevilince, Gülmira iki ülkerir kültür köprüsü haline geldi.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X