Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Okullar haftaya açılıyor: İşte İl Milli Eğitim’in ders planlaması

Kolay değil… Pandemi süreci nedeniyle 16 Mart’ta eğitime ara veren okullar sınırlı sınıflarda da olsa 21 Eylül Pazartesi günü, yani haftaya açılıyorlar.

Ne var ki…

Bazı veliler, okullar açıldığında çocuklar için bulaş riski olabileceği, ya da taşıyıcı olarak virüsün evlere getirilebileceği düşüncesiyle kaygılı.

Biz de…

Önümüzdeki hafta okulların nasıl açılacağını ve eğitimde ne gibi önlemler alındığını İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e sorduk.

“2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’na 21 Eylül 2020 itibariyla başlıyoruz” diye söze başlayıp önce şu bilgiyi verdi:

“Okullarımızın açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihleri arasında okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul birinci sınıflardaki öğrencilerimiz için uyum haftası kapsamında haftada 1 gün yüz yüze eğitim olacak.”

Şunun altını çizdi:

“Yüz yüze eğitimler, ihtiyaç duyulması halinde okulun fiziki şartları da dikkate alınarak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrencileri gruplara bölerek de yapılabilecek.”

Alınan önlem doğrultusunda eğitimin nasıl verileceğini de iki maddede açıkladı:

Bir…

“Sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan bu grupların okula gelecekleri günler de birbirinden farklı olacak.”

İki…

“Öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılımları zorunlu değil. Velilerimiz yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencilerini uzaktan eğitime devam ettirebilirler.”

Ardından…

Okullarda uyum haftası sonrası derslerle ilgili şu bilgiyi verdi:

“Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında; haftada 2 gün olmak üzere günde 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati süreyle eğitim yapılacak.”

En kritik bilgiye şunu da ekledi:

“Öğrencilerimize ders saatleri arasında 10’ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimleri tarafından teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar yapılacak.”

Kısacası…

İl Milli Eğitim okullar açılırken “Biz hazırız” mesajı veriyor.


Birinci sınıflar dışında eğitimler EBA’da

 

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger yüz yüze eğitime başlayacak okul öncesi ve birinci sınıflar dışındaki öğrenciler için şu bilgiyi verdi:

“Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf dışındaki öğrencilerimiz 31 Ağustos 2020 itibariyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlar için ‘Eğitim Programı’ uygulamalarına başladılar.”

Şunu da ekledi:

“Devam etmekte olan program kapsamında  öğrencilerimiz EBA üzerinden canlı derslerle uzaktan eğitimlerine devam ediyorlar.”

 

Bilgisayar ve internet erişimi olmayanlara 110 EBA destek noktası

 

Takvime göre… Yüz yüze eğitime başlayacak okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri dışındakiler de EBA programıyla uzaktan eğitim alacaklar.

Peki…

Öğrencinin bilgisayarı ve internet erişimi yoksa, nasıl eğitim alacak?

İşte İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in rahatlatan açıklaması:

“Uzaktan eğitim sürecine katılmayan öğrenci kalmaması için EBA destek noktaları oluşturuldu. Bilgisayar ve internet erişimi bulunmayanlar için hazırlanan EBA destek noktaları büyük bir ihtiyacı karşılıyor.”

Bu noktada…

“Bursa’da şu an 110 EBA destek noktamız var. İlerleyen süreçte daha da artacak” bilgisini verdi ve EBA destek noktalarının uzaktaneğitim.meb.gov.tr adresinden öğrenebileceğini söyledi.

Şu bilgiyi de verdi:

“EBA destek noktaları dışında her okulumuz bilgisayar ve internete erişim sıkıntısı çeken öğrencilerimize destek verecek. Çocuklarımız kendilerine en yakın okuldan bilgisayar ve internet desteği alabilirler.”

Bir de teşekkürü var:

“Özverili çalışmaları için idareci ve öğretmenlerimize ve desteklerine her zaman ihtiyaç duyduğumuz kıymetli velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Köy muhtarlığını EBA destek noktası yaptı

 

31 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA programını izliyorlar. Bilgisayarı ve internet erişimi olmayanlar için de İl Milli Eğitim tarafından Bursa’da 110 EBA destek noktası hazırlandı.

Bu sorunu kendi çözenler de var.

Örneğin Keles’in Gököz Köyü Muhtarı İdris Aydın, bilgisayarı ve interneti olmayanlar için muhtarlığı EBA destek noktası haline getirdi.

Alkışı da hak etti.

 

Çin’de tanıdığımız ‘ejder meyvesi’ üretimine Bursa’da da başlandı

 

3 yıl önceydi… O dönemki adıyla Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği programla Çin’e gittik. Sanayi ve teknoloji kentlerini kapsayan 10 günlük gezide İstanbul ve Ankara’dan bir grup gazeteci yanında Cennet Cankılıç ve Kenan Kibar’la birlikte Bursa’yı temsil ettik.

Doğal olarak…

Giderken hepimizin kafasında yemekler vardı, ama bizlere göre menüler hazırlandığı için sorun yaşamadan Çin mutfağını tanıdık.

Masadaki farklı ürünler arasında bir şey dikkatimizi çekmişti. Bizim turp benzeriydi ve çekirdekleri çörek otu gibi duruyordu.

Tadına bakınca hayran kaldığımız ve her yemekte mutlaka yediğimizin adının ejder meyvesi olduğunu döndükten çok sonra yaşanan spekülasyonla öğrendik.

İşte…

O meyve artık Bursa’da da üretiliyor.

Bursalı üretici Özhan Öztürk’ün bahçesinde yetiştirdiği ejder meyvesi ikramını da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın paylaştığı fotoğrafta gördük.

 

İnci Söğütlü’ye hacker şoku

 

Sosyal medya günümüzün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Fakat kural konusunda ciddi sorunlar yaşanması yanında, kişisel veri güvenliği konusunda da ciddi sorunlar var.

Çünkü…

Kendilerini hacker olarak tanımlayan bilgisayar korsanları sosyal medya hesaplarını ele geçirip kişisel verileri kötü amaçlı kullanabiliyorlar.

Pazar günü…

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü de Instagram hesabında bu şoku yaşadı. Takipçilerini de Facebook sayfasından uyardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X