Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Otoyol Dürdane’de tünele takıldı, Bursa hedefi şaştı!

Televizyonda… Daha açık söylemek gerekirse NTV’de önceki gece Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ı izledik. Bakanlığının yatırımlarını anlatan Elvan’ın bilgi verdiği projeler arasında Bursa’yı ilgilendireni hiç kuşku yok ki otoyol oldu.

Çünkü…

İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için 2015 yılı milat özelliği taşıyor.

 

Nitekim…

Bakan Elvan da otoyolla ilgili etapları değerlendirirken Bursa’yı merkez olarak alırken, 2015 yılı sonu itibarıyla başlangıç kabul ettikleri Dilovası’ndan Bursa girişine kadar otoyolun tamamlanacağını açıkladı.

Aynı süreçte…

Otoyolun İzmir çıkışından Manisa sınırındaki Kemalpaşa’ya kadar geleceğini açıkladı.

Gerçi…

Resmi programda hedefler böyle görülüyor ve ilerleme süreci bu doğrultudaki takip ediliyor. Fakat şantiyede hesapta olmayan bazı sorunlar var.

 

Örneğin…

3.5 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun tüneli olarak inşa edilen Orhangazi’deki Samanlı Tüneli’nde delme ve kazı çalışmaları tamamlandı. İnşaat anlamında göz korkutan bu müthiş tünelde yol yapımı aşamasına gelindi.

Ne var ki…

Gemlik’ten Bursa’ya doğru gelişte bulunan Melikgazi Tüneli’nde zemin yapısı nedeniyle sorun yaşanıyor.

 

Edindiğimiz bilgilere göre…

Dürdane’yi boydan boya alttan geçmek üzere Kurtul-Ovaakça çıkışı arasında planlanan Melikgazi Tüneli’nde delme çalışmasının ortalarına gelindiğinde, kazının önüne killi bölge çıktı.

Zeminin killi olması, özellikle yol inşaatı yapanlar için tam anlamıyla kabus demek. Dürdane’nin altından yapılmakta olan Melikgazi Tüneli’nde killi bölümle birlikte sulu zemin de çıkması müteahhitlik işlerini aksattı.

Dahası…

Otoyolun Dilovası-Bursa arasının açılması hedefinde revizyona yol açtı.

Buna göre…

2015 yılı sonunda otoyol Dilovası’ndan Dürdane’ye kadar gelecek. Burada tünel girişinde otoyol trafiği Bursa-Yalova Yolu’na yönlendirilecek.

Programın revize edilen bölümünde ise, otoyolun 2016 yılı sonunda Bursa Çevre Yolu bağlantısına kadar gelmesi hedefi yer alıyor.

Yani…

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın önceki akşam NTV’de açıkladığı “2015 sonunda Bursa” hedefi, şu an için pek mümkün görülmüyor.

Ya da…

Şöyle söylemek mümkün:

Bakan Elvan’ın açıkladığı gibi, otoyol 2015 sonunda Bursa’ya gelecek.

Ama…

Çevre Yolu’na kadar değil, Dürdane’deki tünel girişine kadar gelebilecek. Dürdane’den Bursa yönüne doğru normal karayoluna bağlanacak.

Durum şimdilik böyle.

 

Körfez Köprüsü’nde halat çekme başlıyor

 

İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak ve İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun en önemli aşamasını hiç kuşku yok ki İzmit Körfez Köprüsü oluşturuyor.

Farklı bir teknikle inşa edilen ve dünyanın en uzun asma köprüleri arasına giren Körfez Köprüsü’nde sıra taşıyıcı halatların çekilmesine geldi.

Edindiğimiz bilgilere göre, ocak ayı sonu ya da şubat ayı başında da halat çekme çalışmaları başlayacak. Köprünün 2015 sonunda ulaşıma açılması hedefleniyor.

 

AK Parti’den Osmangazi’ye: Mahalle Konseyleri!

 

Herkesin bir kısmeti var. Özellikle siyasette kısmet çok önemli. Ali Yılmaz en son AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı olarak ziyaretimize gelmişti.

Dün ise…

26 Kasım’daki kongrede seçilmiş AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak geldi. Yönetiminden başkanlık divanının bazı üyeleri yanında Kadın Kolu Başkanı Ayşe Ertan ve Gençlik Kolu Başkanı Ali Sait Adiloğlu da eşlik ettiler.

Yılmaz şunun bilincinde:

 

Osmangazi’de AK Parti en son cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 55.3 oy aldı. Yeni ilçe başkanı olarak, bu oranı geçmesi gerekiyor. Fakat Osmangazi gibi bir ilçede bu çok da kolay değil.

Üstelik…

Merkezdeki mahallelerde CHP oyları her seçim biraz daha artarken, AK Parti daha çok sonradan oluşan mahallelerden oy alıyor.

Sohbette…

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz geçmişteki yüksek oy oranı çıtasını aşabilmek için geliştirdikleri yöntemi şöyle açıkladı:

Osmangazi’nin 136 mahallesine Mahalle Konseyi kuruyoruz. Bu konseyleri muhtar, kanaat önderi, sivil toplum örgütü başkanı, mahalle teşkilatım, kadın ve gençlik kolu temsilcimiz oluşturacak.”

Amaç da şu:

Vatandaşın derdini çözebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Böylece vatandaş derdinin dinlenildiğini ve çözüm için ilgilenildiğini bilecek.”

 

Gençlerden uyarı: Merakla başlar, ama ölümle biter

 

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolu, son dönemde ortaokul yaşına kadar inen madde bağımlılığı konusunda lise ve ortaokul öğrencilerini uyarıp eğitmek üzere panel düzenledi.

Bugün saat 18.30’da Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek madde bağımlılığı paneli için ciddi bir uyarı anlamında Merakla Başlar, Ölümle Biter sloganı seçimdi.

Osmangazi’deki tüm lise ve ortaokulların davet edildiği, Amatem uzmanlarının konuşmacı olacakları panelin afişinde ise “Bağımlı olduğunuz tek şey hayatınız olsun” deniliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X