Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Sağlık turizmi için dev adım: Tamamlayıcı tıpta en büyük!

Sağlık Bakanlığı, modern tıp yöntemleriyle teşhis ve tedavi hizmetlerini düzenlerken, geleneksel tamamlayıcı tıp alanında da yeni adımlar yapıyor.

Bir anlamda…

Hastaya ve sağlık sektörüne zarar veren merdiven altı uygulamalar önleniyor.

İşte…

1.-yazi-icin-turkiyenin-en-buyuk-getat-merkezi,-geleneksel-tamamlayici-tip,-cekirge-eski-askeri-hastane.jpgKısa adıyla GETAT olan Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezleri projesi böyle doğdu ve uygulanmasına başlandı.

Proje…

Bursa’da da, Çekirge’deki eski Askeri Hastane’nin alt tarafından bulunan ve yıllarca askerlerin kaldığı koğuş olarak kullanılan binada yaşama geçirildi.

Üstelik…

Eski bina yepyeni bir görünüme bürünürken modern tıp uygulamalarının yanında geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarının öncülüğünü üstlenen yepyeni bir merkez doğdu.

Neler yapıldığını İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’a sorduk. Şunu söyledi:

“Geleneksel tamamlayıcı tıp kapsamında ozon tedavisi ve akupunktur yanında, apiterapi adı verilen arı ve arı ürünleri tedavisiyle, fitoterapi adı verilen bitki tedavisi başta olmak üzere pek çok alanda hizmet veriyoruz.”

Ardından…

“Sağlık Bakanlığı’nın izin verdiği geleneksel tamamlayıcı tıp kapsamında izin verilen merkezleri kurduk” dedi ve Türkiye’nin en büyüğü olarak tanımladığı Çekirge’deki GETAT binasını şöyle tanıttı:

“Burası 3 katlı bir bina. Girişte acil ve müdahale birimleri var. İkinci ve üçüncü katlarda poliklinikler ve diğer hizmet birimleri yer alıyor. Merkezimizde 10 uzman ve ilgili sağlık personeli görev yapıyor”

İçeri adım atanı şelaleli havuzun karşıladığı binada rengarenk koltukların olduğu bekleme salonları, uygulama ve muayene salonları, eğitim salonu var.

Dr. Akan şunun da altını çizdi:

“Çok ciddi bir yatırım olan GETAT’ta yataklı tedavi yok. O nedenle, sağlık turizmi için dev bir adım anlamı taşıyor.”

Merak edip sorduk:

Hastanede sağlık hizmetine alışan vatandaş farklı yöntemlerle tedavi içeren tamamlayıcı uygulama merkezine karşı çekingen mi?

Net bir cevap verdi:

“Tam aksine… Çok büyük talep var. Vatandaşımız Sağlık Bakanlığı güvencesinde bu hizmetleri almayı önemsiyor.”

 

Tamamlayıcı tıpta eğitim merkezi

 

2.-yazi-icin-getat-egitim-salonu.jpgÇekirge’deki eski Askeri Hastane’nin alt tarafında, uzun yıllar askerlerin kaldığı koğuş olarak kullanılan binada faaliyete geçirilen ve kısa adı GETAT olan Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi idari ve medikal olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı.

Akupunktur, apiterapi, fitoterapi gibi yöntemler vatandaşa uygulanırken, aynı zamanda geleneksel tamamlayıcı tıpla ilgili eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek.

 

Dr. Akan hedefi büyüttü: Bursa, sağlık hizmetlerinde markalaşacak

 

3.-yazi-icin-il-saglik-muduru-dr.-ozcan-akan.jpgHem Bursa’yı, hem kurumunu en iyi bilen bürokratlar arasında İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın ayrı bir yeri var.

Çünkü…

1995 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü olarak göreve başladığı kurumda2009’dan beri de İl Sağlık Müdürü olarak hizmet veriyor.

O bakımdan…

Deneyim avantajıyla doğru projeler üretiyor, gelişmeleri doğru okuyor.

Nitekim…

Çekirge’deki eski Askeri Hastane altında kısa adı GETAT olan Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi olarak düzenlerken ortaya da Türkiye’nin en büyüğü çıktı.

Sohbetimizde…

Hedefini daha da büyüttüğünü gördük. Dedi ki:

“İki hedefimiz var. İlki, 2023’te Bursa’yı sağlık hizmetlerinde Türkiye’ye model haline getirmek. İkincisi, sağlık hizmetlerinde belli alanlarda Bursa’yı markalaştırmak.”

Gördüğümüz şu:

Bu hedeflere ulaşabilmek için özellikle yeni hastanelerde sağlık hizmeti adına alışılmıştan farklı birimlerle altyapıyı şimdiden oluşturuyor.

 

Şehir Hastanesi bahçesi asfaltlandı

 

4.-yazi-icin-sehir-hastanesi-ic-yollar-asfaltlandi.jpgÇevre Yolu’nda, Mudanya-Görükle kavşakları arasındaki Doğanköy mevkiinde Şehir Hastanesi tüm görkemiyle ortaya çıktı ve artık açılışı için gün sayıyor.

Nitekim…

Haziran ayında planlanan açılışa kampusu hazırlayabilmek için bir yandan içindeki tefriş sürerken; bir yandan da bahçe düzenlemeleri yapılıyor, Çevre Yolu bağlantısıyla iç yollar asfaltlanıyor.

Tüm bu hazırlık çalışmalarının da mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

Mustafa Dündar dizi setinde kılıç kuşanıp tahta oturdu, demir dövdü!

 

5.-yazi-icin-mustafa-dundar-dirilis-ertugrul-dizisi-seti-kilic-kusandi-tahta-oturdu,.-demir-dovdu.jpgHerkesin dikkatini çekiyor… TRT’nin dünyada izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul oyuncuları, Osmangazi Belediyesi’nin kente en büyük armağanı olan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni sık sık ziyarete geliyorlar.

Üstelik…

Açılış öncesi başlayan ziyaretler, açılış törenine katılımla sürdü. Oyuncular müzeye hayranlıklarını gizlemediler.

Bu kez…

Tersine bir ziyaret yaşandı ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, oyuncularını ağırladığı Diriliş Ertuğrul ile Mehmetçik Kut’ül Amare dizilerinin çekildiği İstanbul Riva’daki platoyu ziyarete gitti.

Bir süreliğine olsa da çekimleri izleyen Dündar, etkileyici dekorlar içinde kılıç kuşanıp tahta oturunca ortaya farklı bir görüntü çıktı.

Dündar ayrıca, dizi setinin gerçekçi dekorları arasında Nevruz’daki Türk geleneği olan demir de dövdü.

 

Yeni sezona Osmangazi dizisi geliyor

 

6.-yazi-icin-riva-dizi-platosu-mustafa-dundarn,-seanarist-yapimci-mehmet-bozdag,-aktor-burak-ozcivit-tanisti.jpgİstanbul Riva’da kurulan platoda çekilen Diriliş Ertuğrul ve Kut’ül Amare dizilerinin setini yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ ile birlikte ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bir de sürpriz yaşadı.

Sürpriz de…

Dündar’ın televizyonda önümüzdeki sezon başlayacak Osmangazi saldı dizide başrolü oynayacak aktör Burak Özçivit’le tanıştı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X