Önümüzde… 11 Ocak Çarşamba günkü “Seçimin tarihi belli oldu, işte beklenen yeni seçim takvimi: İlk adım 10 Mart!” başlıklı yazımız var.
18 Temmuz 2022’de seçimin 14 Mayıs’ta olacağını duyurmamızdan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı tarihi açıklayınca seçim takvimini ilk kez bu sütunlardan duyurduk.
Demişiz ki:
Seçimin 14 Mayıs’ta yapılabilmesi için, Cumhurbaşkanı’nın seçimi yenileme yetkisini kullanıp Meclis’i feshetmesinin üzerinden 60 gün geçmesi gerekiyor.
Ankara’daki dostlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamayı 10 Mart Cuma günü yapmasını bekliyorlar.
Hatta, açıklayacağı yeri işaret etmişiz:
Açıklamanın…
“İstanbul’da sembol olmuş büyük bir camide cuma namazı çıkışı” olmasını tahmin ediyorlar. Bu tarifle de, Ayasofya ya da Çamlıca camileri akla geliyor.
Ardından, 60 günde seçim için siyasi maraton sürecini aktarmışız:
Yüksek Seçim Kurulu açıklamasıyla, aday adayı olacak kamu görevlileri ve seçilmişlerin 13-17 Mart tarihleri arasında istifa süreci başlayacak. Siyasi partilere aday adaylığı başvurularının ise 18-22 Mart arası yapılması planlanıyor.
Sonrasında…
Siyasi partiler, adaylarını belirlemek üzere 25-26 Mart tarihlerinde önseçim ya da temayül yoklamalarını yapacaklar.
Bu arada…
Aday adaylığından adaylığa geçiş sürecinde ikinci aşama olarak kabul edilen siyasi partilerin genel merkezlerindeki mülakat sürecinin nisan ayı başında tamamlanması düşünülüyor.
Şu tarihleri de duyurmuşuz:
Oluşacak milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verilmesi için düşünülen tarih ise 7 Nisan olacak. Seçim kampanyası için de 9 Nisan-13 Mayıs arasında 35 günlük süre bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü Panorama 1326 Fetih Müzesi’ndeki gençlik buluşmasında “14 Mayıs’ta seçim kararını 10 Mart’a açıklayacağını” söyleyince, seçim takvimi notlarımızı tekrarlamam istedik.
Şimdi…
1-2 gün öncesi ya da sonrası olabilecek o takvimi bekliyoruz.
Uludağ beyaz şapkasını taktı
Cumartesi … Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tamamlanan projelerin açılışını Gökdere’den yaparken, Küçükkumla Barajı’na geldiğinde, “Kuraklık var. Kuraklığın çaresi nedir, barajlar” demişti.
Pazar da…
Sedat Akar arkadaşımızın, doğduğu topraklar Keles’in Pınarcık Köyü’nden çektiği fotoğrafa bakarken, Uludağ’ın beyaz şapkasını giydiğini gördük.
Şimdi, Uludağ’ın tümüyle beyaz giyinmesini bekliyoruz.
Herkes bunu soruyor: Bursaray Görükle hattının temeli nasıl atıldı?
Gökdere’de… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursaray’ı Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Görükle’ye uzatacak 3.5 kilometre uzunluğunda ve 2 istasyonlu uzatma hattı temeli atıldı.
Cumartesiden beri yatırım ve projeleri takip eden bazı dostlar “Üniversite-Görükle hattı için ihale yapılmadı. İhalesi olmayan hattın temeli nasıl atıldı?” diye soruyorlar.
Buradaki özel durum şu;
Uludağ Üniversitesi-Görükle Hattı inşaatı, Emek-Hızlı Tren-Şehir Hastanesi projesinde Geçit geçişinin yerüstüne çıkarılması ve Şehir Hastanesi yanına planlanan Bakım Merkezi’nin kaydırılmasından sağlanan tasarrufla yapılıyor.
Bakım Merkezi de üniversite arazisinde olacak.
O bakımdan…
Tasarrufla elde edilen ve proje devamı olduğu için, ihale gerekmiyor. İnşaatı da, Emek-Şehir Hastanesi müteahhidi Söğüt-Taşyapı yapacak.
Tarım kurum ve kuruluşlarıyla Bursa zirvesi
Görüldü ki… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingin yanı sıra temel atma ve açılış programlarının da olduğu program için kalabalık bir Bakan grubu ile geldi.
O gün…
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte gelen Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de, Bursa’daki tarım kurum ve kuruluşları yöneticileriyle bir araya geldi ve “tarımsal hizmetlerde Bursa zirvesi” gerçekleştirdi.
CHP Uludağ Alan Başkanlığı için kaygılı: Kapadokya gibi olmasın!
Konunun iki yüzü var… Bir tarafta, yıllardır yedi kocalı Hürmüz kabul ettiğimiz ve çok sayıda kurumun söz sahibi olması nedeniyle karar alınamayan Uludağ’ı turizme kazandırmak için atılan adımlar var.
Bir tarafta da…
TBMM’de geçen hafta kabul edilen Uludağ Alan Başkanlığı Yasası’yla Uludağ’ın talana açılacağı kaygısını dile getirenlerin itirazları yükseliyor.
Bu kapsamda…
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da kaygısını başından beri dile getiren siyasilerden.
Nitekim…
Milletvekili aday adayı olmak için CHP İl Başkanlığı görevinden ayrılan İsmet Karaca ile Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’la birlikte Milli Park girişinde düzenlediği basın toplantısında kaygısını Kapadokya’daki kötü uygulama örnekleriyle dile getirdi.
Zafer Partisi’nden özel ziyaretler
Açıkçası… Siyasete hareket getiren parti oldu. Gerçi Zafer Partisi için “sığınmacılar üzerinden tek eksenli siyaset” eleştirisi yapılıyor, ama heyecanları da gerçek.
Dahası…
Tüm partilerin esnaf, çarşı, pazar, kahvehane ziyaretleri yaptıkları süreçte Zafer Partisi yöneticileri farklı bir yol seçip Nilüfer’deki akaryakıt istasyonlarını ziyaret etti.
Pompacılar ve market çalışanlarıyla sohbet edildi.