Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Uludağ Üniversitesi’ni bünyeden 4 yeni üniversiteyle bölme modeli

Gelişmeyi… 23 Ağustos günü bu sütunlardan duyurduk. Şehir Hastanesi ve otoyol açılışları için Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 80 bin öğrenciye dayanan büyüklüğüyle daha kaliteli eğitim verebilmesi için Uludağ Üniversitesi’nin bölünmesini önerdi.

Erdoğan da bu öneriye olumlu yaklaştı.

İşte…

O bölünmenin ayrıntılarını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz açıkladı. Daha doğrusu, kafasındaki bölünme modelini paylaştı.

Modeli…

1.-yazi-icin-bursa-uludag-universitesi-rektoru-prof.-dr.-ahmet-s-aim-kilavuz-basin-toplantisi.jpg“Kampus alanını ortadan ikiye bölerek yeni üniversiteye sıcak bakmıyoruz. Uludağ Üniversitesi anaç üniversite olarak yeni üniversiteler doğurmalı” diyerek ifade eden Prof. Dr. Kılavuz, kentin 4-5 devlet ve 4-5 vakıf üniversitesi potansiyeline daha sahip olduğunu vurguladı.

YÖK ilçelerde yeni üniversite kurulmasına sıcak bakmadığı için de ilçeler kümesi modeli önerdi. Aklındaysa, Uludağ Üniversitesi’nden 4 yeni üniversite çıkarma modeli var:

Bir…

“İnegöl’de İşletme ve Sağlık Bilimleri fakülteleri var. Ayrıca İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerindeki Meslek Yüksek Okulları birleştirilip yeni bir üniversite oluşturulabilir. Adına da İshakpaşa Üniversitesi denilebilir.”

İki…

“Gemlik’te Hukuk ve Denizcilik fakülteleri var. Asil Çelik’ten dolayı Orhangazi’ye kurulacak Teknoloji Fakültesi’yle birlikte Gemlik-Orhangazi merkezli Teknoloji Üniversitesi doğabilir.”

Üç…

“Karacabey ve Mustafakemalpaşa tarımsal üretimin en yüksek olduğu yerler. Bölgedeki Meslek Yüksek Okulları ile Tarım ve Gıda Üniversitesi kurulabilir.”

Dört…

“Bursa’da çok ciddi sayıda yabancı uyruklu öğrenci var. Bu konuda diğer üniversitelerden daha tecrübeliyiz. Yabancı öğrencilerin ağırlıklı olduğu Molla Fenari İslam Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulabilir.”

Şunu da ekledi:

“Bünyeden 4 yeni üniversite çıkaran, Bursa Uludağ Üniversitesi kampusu ve yapısıyla öğretime devam eder.”

 

Rektör: Bursa’ya 2 üniversite az

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yeni üniversiteler doğurması olarak adlandırılabilecek modeli anlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz bölünme sözünün korkuttuğunu, ancak çok büyüyen Uludağ Üniversitesi’nin artık kolay yönetilebilir olmadığını söyledi.

Şunu da özellikle vurguladı:

“Antalya, Adana, Konya, Kayseri, Gaziantep nüfus olarak bizden küçük, ama üniversite sayıları fazla. Bursa’ya 2 üniversite az.”

 

Bu yıl restorasyon, sonra araştırma üniversitesi… Hedef büyük

 

3.-yazi-icin-uludag-universitesi-rektoru-prof.-dr.-ahmet-saim-kilavuz-ve-rektor-yardimcilari-basin-toplantisi.jpgProf. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tam 42 yıldır içinde yer aldığı Bursa Uludağ Üniversitesi’ne 18 Nisan 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektör olarak atandı.

Büyük bir içtenlikle de üniversite-kent ilişkilerini yeniden sağlamak için kolları sıvadı. “Danışabilen yanılmaz” ilkesiyle hareket ettiği için, ekip çalışmasıyla yolunu yürüdü.

Şimdi…

Türkiye’nin en büyük ikinci kampusuna sahip Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yeni bir eğitim dönemi başlıyor. İleriye yönelik de büyük hedefler var.

Nitekim…

Fakültelerdin dekanlarıyla birlikte Bursa medyası karşısına çıkan Rektör Hoca hem eksikleri anlattı, hem hedefleri açıkladı.

Örneğin…

“Ayakları yere basarak ilerleme” isteğini vurgulayıp “2019-2020 yılı bizim için restorasyon, 2023-2024 dönemi ise ciddi iyileşme yılı olacak” dedi.

Hedefi heyecan verici:

“YÖK’ün belirlediği her biri marka 16 araştırma üniversitesi var. Biz de 16 üniversiteden biri olmaya talibiz. Rakiplerimizin çok ciddi olduğunu da biliyoruz.”

 

Uludağ, öğrenci dostu üniversite

 

İlk 5 tercihinde Bursa Uludağ Üniversitesi’ni yazan öğrenci sayısının 6 bine ulaştığını söyleyen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kayıtlardaki doluluk oranının da yüzde 98.7 olduğunu açıkladı.

Bu noktada…

“Öğrenci dostu üniversite” olarak tanımladığı Uludağ Üniversitesi’nde sosyal medyayı etkin kullandıklarını, bu nedenle öğrencilerin kolay ulaşabildiğini ifade etti ve “Öğrenci velinimetimiz” dedi.

 

Faruk Çelik’ten çarpıcı analizle HDP önündeki analara destek

 

5.-yazi-icin-faruk-celik-001.jpgDiyarbakır’da oğulları PKK tarafından dağa kaçırılan anaların HDP İl Başkanlığı önündeki eylemleri giderek büyürken, Faruk Çelik çarpıcı bir terör analizi yaptı ve analara destek verdi.

Bir…

“Terör 82 milyonunun ortak sorunu. Çözüme dair bugüne kadar doğrusu-yanlışı ile pek çok şey söylendi, yazıldı ve yapıldı. Çözüm adına gelinen nokta çok önemli.”

İki…

“Bölge insanımızın karşılaştığı sorunlarla ilgili olarak devlete en kısa sürede ulaşabilmesi, devletin bu sorunlara karşı acil ve adil müdahalesi, vatandaşın çözüm için başka adres aramayacağı bir ortamın sağlanması olmazsa olmazdır.”

Üç…

“Güven ortamı günlük, mevsimlik olmamalı. Acılı analar devletine güvenerek seslerini yükseltiyor. Feryatları dağları eritecek güce kavuşmalı.”

Dört…

“Bölge insanının dertleriyle dertlenen, kolayca ulaşılabilen, candan kamu görevlileri ve sorumluluğunun bilincinde siyasetçiler daha fazla inisiyatif almalı.”

 

Çelik: HDP fırsata çevirmeli

 

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde bekleyen analara destek veren Faruk Çelik, yaptığı analizde şuna dikkat çekiyor:

“Bölgedeki tüm aktörler terörden kurtulma konusunda samimilerse, tıpkı anaların haykırışı gibi dağa ve destekçilerine seslerini yükseltmeli. Sorunu bölge halkının dik duruşu çözecek.”

Bir de HDP’ye çağrı yaptı:

“HDP, anaların kapısına dayanmasını dağdan uzaklaşıp siyasete güç vermek adına fırsata çevirmeli, sorumluluktan daha fazla kaçmamalı, tarihi fırsatı iyi değerlendirmeli.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X