Dünyada… İlk standartların uygulandığı kentte yaşıyoruz. Ne var ki, ilk standartların uygulanmasından sonraki süreçte seyirci kalan bir ülke ve toplum haline geldik.
Nitekim…
Adına tescil belgesi dediğimiz, kalite standardı için uygunluk değerlendirme alanında kontrol yabancıların elinde. Bunun da ciddi bir maliyeti söz konusu.
Yıllar önce…
“Yabancıların belirlediği standardı uygulayan değil, standart koyan ülke olmalıyız” diyen, sürekli “Mille ses ver” çağrısı yapan Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman konunun yılmaz takipçisi.
Sohbetimizde, dışarı ödediğimiz kaynağa işaret etti:
“Uygunluk değerlendirme için her yıl 5 milyar Dolar yurt dışına gidiyor.”
Söylediği şu:
“Kalite piyasasında yabancı hayranlığı, yabancıdan belge alma hastalığı, yabancı sanayilerin mecbur bırakarak kendi belgelendirme kuruluşlarına yönlendirmesiyle piyasada siyonist kapitalizm anlayışı uygulanıyor.”
Üzüldüğü şu:
“Türk sanayicisi bu anlayışa mecbur ve mahkum oluyor.”
Kritik nokta şu:
“Nedenlerinden biri; dünyadaki standart pazarlama faaliyetlerine Türkiye’den katılımın çok az olması, standardı hazırlayan AB ülkelerinin kuralı da koymasından kaynaklanıyor.”
Ardından…
“Kalite Birliği olarak yıllardır çağrı yapıyoruz, milli ses verilmesini istiyoruz” dedi ve şunun altını çizdi:
“Çağrımıza kulak tıkayanlar, milli olduklarını iddia edenler, gayri yerli ve milli kalite anlayışına hizmet ederek Türk ekonomisini zarara sokuyorlar.”
Örnek de verdi:
“IATF16949 konusunda Türkiye’de yerli ve milli kuruluşların hiçbirine yetki verilmedi. Özellikle otomobil sektörü ve yan sanayi küresel siyonizme mahkum oldu.”
Şunu da sorguladı:
“Milli belgelendirme kuruluşumuz TSE’nin etkin ve yetkin olmasına, dünyada söz sahibi olmasına, uluslararası standardizasyon birliği kurucusu olmasına karşın yetkilendirilmemesini anlamak mümkün değil.”
Kalbir önerisi: Standardı TSE belirlesin
Yıllardır… Türkiye’nin standart koyan ülke olmasını savunan Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman şu çağırıyı yaptı:
“Türkiye’de milli bir kuruluşun IATF tarafından yetkilendirilmesini istiyoruz. O da TSE’dir. Standardı TSE belirlesin.”
Belgelendirmede…
TSE yanı sıra Türkiye’den hiçbir üniversitenin yetkilendirilmemesine de tepki gösteren Karaman şunu vurguladı:
“Bu ülkenin heba edeceği tek kuruşu dahi yok.”
Hem Kur’an öğrendiler, hem eğlendiler: Camiler arası futbol turnuvası
Bu yaz… Yıldırım’daki çocuklar için çok farklı geçti. Önce, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kur’an Kursları’ndan spor okullarına kadar çocuklar için açılan yaz okullarının tamamına gidilip sağlık taraması yapıldı, sağlıklı yaşam anlatıldı.
Yanı sıra…
Çok özel bir organizasyon Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’tan geldi.
Yaz boyu…
Camilerde açılan yaz dönemi Kur’an Kursları’na katılan öğrencilerin, Kur’an öğrenmeleri yanında eğlenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğlencelerden biri de Yaz Kur’an Kursları Camiler Arası Futbol Turnuvası oldu.
Turnuvanın ödül törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediye Başkanvekili Selim Yolgeçen ve Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı.
Keles ve Büyükorhan kaymakamları göreve başladı
İçişleri Bakanlığı’nın… Mülki idare planında dağ yöresi nüfus açısından farklı kategoride değerlendirildiği için, genellikle Kaymakamvekili atanıyor.
Vekiller de 2 yıllık görev süreleri sonunda da başka bir ilçeye asaleten gidiyorlar.
Yine öyle oldu.
Keles Kaymakam vekili Ertuğrul Aslan ile Büyükorhan Kaymakam vekili Ramazan Kıyak yeni görevlerine başlarken Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret ettiler.
Özdağ çağırdı: Zafer Partisi Bursa’dan 7 otobüsle Çanakkale’ye gitti
Açık çağrıyı… Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ 2 ay önce “Battaniyenizi alın, Çanakkale’ye gelin” diyerek yaptı.
Bunun üzerine…
Zafer Partisi Bursa teşkilatları 7 otobüsle salı günü Çanakkale’ye gitti. 57. Alay’ın kahramanca savaştığı yerde toprağa sergiledikleri battaniyelerde geceleyen teşkilatlar sabah da Conkbayırı’na yürüdü.
Şehitlikte…
Savaşan askerlere verilen ve buğday çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmekten oluşan kumanyayla kahvaltı yaptılar.
Ardından…
Özdağ’ı dinlediler, Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un konuşmasından çok etkilendiler.
Dönüş yolunda…
Zafer Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Işıl Esgin’le konuştuk.
Bursa teşkilatları olarak 7 otobüsle geldiklerini, Nilüfer’den 47 kişilik otobüsle katıldıklarını söyledi ve “Askerimizin hangi şartlarda savaşıp nasıl destan yazdığını orada yaşadık” dedi.
BUSKİ’den ŞUSKİ’ye deneyim paylaşımı
Gerçek olan şu… BUSKİ olarak andığımız Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi yönetim yapısı, gerçekleştirdiği projeler ve su yönetimi konusunda ülkemizin en güçlü ve deneyimli kuruluşları arasında yer alıyor.
Nitekim…
BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve teknik ekibi Şanlıurfa’ya giderek, kısa adı ŞUSKİ olan Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ye bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.