Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Beyçelik

Köşe Yazısını Dinle

Geçenlerde Beyçelik’in  sahibi  Faik Bey,  kontrol amacı ile hastanemize geldi.

Yapılan tetkiklerde karaciğerinde yağlama mevcuttu. Başka herhangi bir şikayeti veya herhangi bir hastalığı tespit edilmedi. Kısacası karaciğer dışında önemli bir hastalığı yoktu.

Şunu sordum,

Türkiye’nin önemli iş adamlarından birisisin, işin  alanın çok,  işin ne kadar çok olursa streste o kadar çok olmasına rağmen sağlığına nasıl dikkat ediyorsun?

Sorusuna,

Benim için önemli olan:

-Başta insanları sevmek

-işimi sevmek

-İnsan emeğine saygı duymak ve emeğin hakkını vermek

-Kötü düşünmeden kaçınmak

-En kaliteli ve sağlam mal üreterek işimde zevk almak

-Ülkemi gururlandırmak

-İnsanlarda teşekkür almak

-Spor yapmak(bol yürüyüş)

-Kısacası  özetlersek, insanlara ve hayata sevgi ile bakarsan sağlığın kolay kolay bozulmaz

Faik Bey’in hayata bakışı çok önemlidir. Bu kişiler kolay kolay yetişmez.  Bu kişileri örnek almak çok önemlidir. Aynı zamanda, işini ve insanları da sevmek ve değer vermek de çok önemlidir. Faik Bey bunu becermiş ve başarılı olmuş.

Hayatımız boyunca birçok sorunla ve kişilerle karşılaşırız.  Genellikle karşılaştığımız hataları, hatalarla cevap veririz. Düzeltmeye çalışmayız ve bu nedenle üzülürüz. Sonuçta olan üzüntü işimizi ve sağlığımızı bozar. Hayata zevk alamayız, bu kısa ömür veya yaşamımız gelip geçer.  Sonra da geçmişimize baktığımızda ve bozulan sağlığımıza baktığımızda pişman oluruz, ancak giden sağlık ve zaman geri gelmez.

Bu nedenle işine, çevresine, doğaya ve insanlara güzel bakan bir kişinin çok çabuk sağlığı bozulmaz.

Sağlığımızı korumak için en önemli tedavi sevgidir.  Her ne olursa olsun içimizdeki sevgiyi kaybetmesek hem sağlığımız bozulmaz hem de mutlu bir hayat yaşarız.

Sonuç:

Her ne olursa olsun, hayata veya yaşamınızda ne ile karşılaşırsanız karşılaşın hep olumlu düşünün ve hep sevgiyi içinizde eksik etmeyin.

Unutmayın sağlığın en önemli  nedeni sevgidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X