Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Koca çınar 3. Lig’e düştü!

Köşe Yazısını Dinle

Evinde Karadeniz temsilcisine mağlup olan yeşil beyazlı ekip bitime 4 hafta kala 2. Lig’e veda etti…

28’de Çağatay Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle öne geçen Bursaspor, 45+5’te İlhan Depe ve 90’da Atabey Çiçek’in gollerine engel olamazken, Adıyman FK’nın ardından grupta küme düşen ikinci takım oldu.

Malum son gerçekleşti. Bursaspor, öne geçtiği maçta evinde 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup olarak bitime 4 hafta kala resmen TFF 3. Lig’e düştü.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Bursaspor’un golü 28’de penaltıdan Çağatay Yılmaz’dan gelirken, konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 45+5’te İlhan Depe ve 90’da Atabey Çiçek kaydetti. 1461 Trabzon’da Ali Sühan Demirel 90+3’te gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sezon özelinde filmin sonu, sezonun en başından belliydi. Koskoca Bursaspor camiası, meydanı Recep Günay ve saz ekibine bırakarak sonu en baştan kendi elleriyle hazırladı aslında…

Birkaç konu dışında neredeyse kulübün fişini çekmeye gelen malum yönetimin, koltuk sevdası, akıl almayacak hamleleri ve her platformda Bursaspor camiasını küçük düşürmesi, koca çınarı buralara kadar sürükledi.

Açıkçası bazı hamleler zamanında yapılsaydı belki de bugün başka şeyler konuşuyor olabilir, en azından Bursaspor sene kaybetmeden bir sezon daha 2. Lig’de mücadele edebilirdi.

AMATÖRÜN BİR ÜSTÜ!

Nüfusu 3,5 milyona dayanan bir şehrin tüm yükü ve misyonu tamamı Vakıfköy’den yetişen gençlerin omzuna yüklendi. Haliyle çoğunlukla sahada ezilen bir Bursaspor gördük sezon genelinde.

Nitekim bunun sonucunda Süper Lig’de şampiyon olan beşinci kulüp olarak Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Bursaspor, seviye olarak artık Türkiye’nin dördüncü profesyonel liginde!

Yani başka bir deyişle amatör kümenin bir tık üstünde, yani uçurumun kenarında… Üstelik 1,5 milyar TL’ye yakın borcuyla!

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Hatalar silsilesiyle bomboş geçirilen bir sezonu geride bırakıyoruz. Bu hatalardan ders çıkararak yeniden, sıfırdan başlamak zorundayız Bursaspor camiası olarak. Bulunduğumuz ortamın gerçeklerini de göz önünde bulundurarak, bu defa da kenetlenmeyeceksek ne zaman kenetleneceğiz şehir olarak!

Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey’in göreve gelmesiyle şehrin genelinin yanı sıra Bursaspor camiasının da umutlandığını gördük.

Söylemlerinde Bursaspor’a ağırlık veren ve koca çınarın hak ettiği yere gelmesi adına çalışmalar yapacağını dile getiren Başkan Bozbey’in icraatlarını da merakla bekliyoruz.

BURSASPOR MASASI!

Daha önce de dile getirmiştim, sporla siyasetin çok iç içe olmaması gerektiğini ancak bu durumun içinden de siyaset olmadan çıkılamayacağını

Bu nedenle Bursalı ve Bursaspor sevdalısı olduğunu bildiğimiz Mustafa Bozbey’in, kenti Bursaspor masası etrafında toplayarak, öncelikle yapılması elzem olan transfer tahtasının açılmasıyla birlikte kurtuluşun fitilini ateşlemesini umuyoruz.

Mayısta yapılacak kongreyle birlikte şehrin göz bebeği Bursaspor’un güzel günlere adım atması en büyük temennimiz… Önümüzde çok uzun bir yol var. Bu yolda sabırlı ve emin adımlarla ilerlemek zorundayız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X