Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kahır mektubu!

Anlaşılan o ki Bursaspor bu sezon sevenlerinin yüzünü güldürmeyecek
Bu Bursaspor adamı yağmurlu havada suya götürüp susuz getirir
Dünkü Eskişehirspor maçında tam anlamıyla bunu yaşadık…
Sarı kart cezalısı Fernandao`nun yokluğunda Cedrid Bakambu`yu ileri uca monte eden, kanatları Holmen ve Volkan`dan oluşturan Şenol Hoca tüm planlarını galibiyet üzerine yapmıştı.
Daha ilk dakikalarda Volkan, Bakambu ve Josue ile 3 kez kaleyi yokluyorsunbirinde top direkten geri dönüyor, ikisini Boffin çıkarıyor.
Komşu Eskişehir abandone oldu olacak. Goller kaçsa da `top her an filelerle buluşacak` mesajı Ertuğrul Sağlam`ın iliklerine kadar işliyor. Konuk ekibin yedek kulübesinde panik havası esiyor.
22. dakikada kaleye isabetli şutlar Bursaspor: 6/3, Eskisehir 0/0.
32`de Volkan-Josue paslaşması sonucunda Bakambu`nun şık aşırtma golü tribündeki az sayıdaki Bursaspor taraftarını sevince boğuyor.
Maçın başından beri misafir tribünden sürekli küfür yağdıran ve “deplasmana hoşgeldiniz” diye tempo tutan Eskişehir taraftarına, “Çufçuf eee. Çufçuf eee”, “Siz bizim dengimiz olamazsınız” tezahüratlarıyla karşılık veriliyor.
Rakibe pozisyon vermeden, bir şut dahi attırmadan devreyi kapatan Bursaspor, 53`te Volkan`ın asistinde Bakambu ile farkı ikiye çıkardığında artık herkes bu maçı Timsah`ın kazanacağına inanmaya başlıyor.
Sağlam`ın Lawal-Sissoko değişikliğinin ardından Erkan Zengin-Serdar Özkan hamlesi, Hürriyet`in beklenmedik golüyle skorun 2-1`e gelmesi Bursaspor`u bir anda panik havasına soktu.
Güneş`in Josue-Ferhat değişimi tutmazken, Serdar Aziz`in beklenmedik sakatlığıyla İbrahim`in sahaya sürülmesi de savunmanın kumdan kale gibi yıkılmasına neden oldu.
5 dakika içinde yenen iki golün ardından Eskişehir`e maçı kazanabileceği pozisyonda verildi.
75 dakika çok iyi bir oyun ortaya koyan ancak son 15 dakikalık bölümde yorgunluğun kurbanı olan yeşil beyazlı takım hak etmediği bir beraberlik aldı.
Taraftarın tribünleri terk etmesiyle Atatürk Stadı artık konuk takımların elini kolunu sallaya sallaya puanlar alıp çıktığı bir mekan haline geldi.
Futbolcusuna küfür değil, moral desteği verecek, takımlarını tezahüratlarıyla ayakta tutacak taraftar tribüne geri dönmezse 3 puanı bir arada görmek için daha kaç hafta bekleriz bilemiyorum.
Dünkü maç bize şunu da gösterdi; Bu formayı giymek istemeyen varsa vakit kaybetmeden gitsin. Bursaspor ile gönül bağını koparanlarla yola devam etmenin bir faydası olmaz.
Maçın hakeme Fırat Aydınus`a da değinmeden geçmeyelim.
UEFA`nın 7 koşu testinden 6`sında başarısız olan Aydınus özellikle ikinci yarıda yürüyerek maçı yönetti. Hafta içinde girdiği testi geçemeyen Aydınus`un Bursa`ya gönderilmesini de manidar buluyorum. 2-0`dan sonra Eskişehir`in 12. adamı gibi davranmak ona hiç yakışmadı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X