Erdal Akçay
Erdal Akçay

Mayısa odaklanma zamanı!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2.Lig’de sırat köprüsünde yol almaya çalışan Bursaspor dün evinde Kırklarelispor’a 2-0 mağlup olarak hem taraftarına büyük bir hayal kırıklığı yaşattı, hem de “Benden buraya kadar” diyerek teslim bayrağını çekti.

2013 sonrası görev yapan yönetimlerin fahiş hataları sonucu borç batağına saplanıp adım adım bugünkü noktaya gelen yeşil beyazlı kulüp elbette ilk kez küme düşmeyecek. Ancak; Süper Lig’in 5 numaralı şampiyonunun TFF 3.Lig’e kadar gerilemesi içimizi yakıyor.

Gönül isterdi ki 4 Mayıs’ta sona erecek sezonun bitimine kadar Bursaspor ligde kalma mücadelesi versin ve tamamı kendi altyapı ürünü oyuncularıyla bir mucizeyi gerçekleştirsin ama olmadı…

Rahmetli eski başkanlardan Hikmet Şahin’in “Yiğit düştüğü yerden kalkacak” söyleminin bir kez daha gerçeğe dönüşmesi için tüm Bursaspor camiasına, tüm şehre büyük görev düşüyor.

Önümüzdeki mayıs ayında yapılacak olağan genel kuruldan Bursaspor’un güçlenerek çıkmasından başka çare yok.

1,5 milyar liraya dayanan borçla yaşam savaşı veren yeşil beyazlı kulübün 4 dönemdir kapalı olan transfer tahtasını açması şart.

Bunun için de hayali değil, ayakları yere sağlam basan, uygulanabilir projelere ihtiyaç var.

Bursaspor bu kongreyi de ıskalar ve şehirden gerekli desteği alamazsa Bölgesel Amatör Lig’de kaçınılmaz olur.

Dünkü Kırklarelispor maçında ne yazık ki hem Teknik Direktör Ümit Şengül hem de kaçırdıkları gollerle saç baş yolduran futbolcular sınıfta kaldı.
30 maçta 23 puan (3 puan da silindi) toplamak Bursaspor’a yakışmadı…

Mevcut oyuncu kadrosunun bu lig için yetersiz olduğunu birkaç kişi hariç şehirde herkes biliyordu. Play-off yapar hayali kuranlar kayıplara karıştı.

Son olarak; Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan 15 maçta sadece 2 galibiyet ve 7 beraberlik alıp, 6 maçı rakiplere ikram eden Bursaspor iç saha puan durumunda 13 puanla 17. sırada yer alabildi. Evinde 32 puan kaybetmiş bir takımın ligde kalmasını beklemek hayalcilik olurdu.

15 deplasmandan da 3 galibiyet 1 beraberlik ve 11 yenilgiyle 7 puan çıkarabilen yeşil beyazlı takıma önümüzdeki sezon hangi ligde olursa olsun ciddi takviyeler şart. Onun için mayıs kongresine odaklanma zamanı…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X